petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaToplotna izolacija z vrhunskimi lastnostmi ­čĹĆ

Toplotna izolacija z vrhunskimi lastnostmi ­čĹĆ

O vgradnji in prednostih celulozne toplotne izolacije smo govorili s strokovnjaki za vgradnjo. Ve─Ź ­čĹç

Predstavljamo vam celulozno toplotno izolacijo, ki je povsem naravna izolacija, s katero lahko stavbo zelo u─Źinkovito toplotno in tudi zvo─Źno izoliramo. Poleg tega pa celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako uravnavajo klimo v prostoru, zato je posebej odli─Źna za izolacijo mansard in podstre┼íij. Vgradnja je hitra in enostavna, njena cena pa je povsem primerljiva s ceno klasi─Źnih izolacij s tem, da ob vgradnji celulozne toplotne izolacije, ┼że pri manj┼íi debelini dobimo bistveno bolj┼íi fazni zamik (ve─Źjo izolativnost). Ne gori, glodavci, insekti in glive pa je ne marajo.

Je sodobna, trajna, naravna in u─Źinkovita re┼íitev.

Dobra izolacija objekta je izredno pomembna, saj doprinese k var─Źevanju z energijo. Vrhunski slovenski produkt, ki ga pri svojem delu uporablja vse ve─Ź strokovnjakov, velja za naravno izolacijo, ki je narejena iz recikliranega ─Źasopisnega papirja, kar pomeni, da za njeno proizvodnjo narave ne iz─Źrpavamo. Zaradi naravnih lastnosti in dejstva, da je izolaciji dodana borova sol, je le-ta naravni konzervans kar pomeni, da je odporna na plesni in insekte. Uporablja se tako pri novogradnjah kot sanaciji obstoje─Źih objektov. Pri slednji je mogo─Źe pridobiti tudi sredstva iz Eko sklada, kar je ┼íe dodaten razlog za izbiro. “Celulozna izolacija je pogosta izbira tudi v primeru izolacije prostorov v konstrukcijah, pri vseh vrstah streh, medeta┼żnih plo┼í─Ź, stenskih oblog pregradnih sten, talnih plo┼í─Źah, ÔÇŽ Postopek vnosa je izredno enostaven, zaradi goste in kompaktne vgradnje pa nudi odli─Źno toplotno in zvo─Źno za┼í─Źito”, nam je zaupala gospa Marija, predstavnica podjetja monta┼żer Zalo┼żnik, kjer ┼że ve─Ź let vgrajujejo celulozno izolacijo tako v privatne, kot v javne objekte.

Podro─Źja vgradnje celulozne izolacije ­čĹç

Izjemna prednost: “Celulozna izolacija zapolni ves prostor v katerega se vpihuje, toplotnih mostov ni” ÔśŁ Celulozna izolacija se se vgrajuje s pomo─Źjo vpihovalnega stroja. Pri vpihovanju zapolni ┼íe najmanj┼íi koti─Źek (vse praznine) in zato dobimo kompaktno izolacijsko plo┼í─Źo v enem kosu, brez stikov in praznih prostorov. Celulozna izolacija se tudi ne poseda in ni toplotnih mostov! Zakaj ? “Vpihovanje poteka z veliko koli─Źino zraka pod pritiskom. Ko pride izolacija v votel prostor, se skupaj z zrakom vrtin─Źi in i┼í─Źe prosto pot. Kamor lahko uide zrak, tja nese s seboj tudi celulozno izolacijo.  Prilagodi se vsaki obliki, tudi ukrivljenim ┼ípirovcem, ┼żebljem, vijakom in ozkim nepravilnim oblikam. Priporo─Źa se vgradnja v debelini od 26 cm do 40 cm” so nam pojasnili v podjetju monta┼żer Zalo┼żnik

Mesta vpihovanja celulozne izolacije:

 • Celulozna izolacija se uporablja pri izolaciji novogradenj in tudi starej┼íih objektov ki so potrebni obnove.
 • Uporablja se pri energetski sanaciji zasebnih objektov in javnih poslopij.
 • Izolacija je primerna tudi za nizkoenergijske in pasivne objekte.
 • Vpihuje se v ostre┼íja vseh vrst, medeta┼żne plo┼í─Źe (strop), vgradimo jo v stene in tla, lahko pa jo prosto nasujemo po neposeljenem podstre┼íju.

Celulozna izolacija prepre─Źuje pregrevanje in ne gori ­čĹŹ

Ker je celuloza sestavina lesa in ker toplota skozi les in lesne materiale prehaja veliko po─Źasneje kot skozi kamen (kamena in steklena volna), bo manj┼ía tudi poraba energije za ogrevanje. Fazni zamik pri 30cm sloju je pribli┼żno 12ur. Izolacija se ne poseda: izolacija se vgrajuje v raztresenem stanju, po vgradnji pa nastane kompaktna plo┼í─Źa po meri prostora in se tesno prilega vsakr┼íni konstrukciji, izvedba je enostavna in ne ┼íkodi zdravju. Kosmi─Źi celulozne izolacije so impregnirani z borovo soljo. ─îe pride v stik z ognjem zogleni in ne gori. Uvr┼í─Źa se v po┼żarni razred B2 enako kot steklena volna.

Cena vgradnje je primerljiva z vgradnjo klasi─Źne izolacije izolativnost je bolj┼ía­čĹĆ

Tako je prav ste prebrali. Cena vgrajene celulozne izolacije  je primerljiva ceni izolacij ISOVER PREMIOM 032, URSA SF 032, KNAUF INSULATION UNIFIT 035 s tem, da je pri vgradnji celulozne izolacije pri manj┼íi debelini dose┼żemo bistveni bolj┼íi fazni zamik (ve─Źjo izolativnost torej). pri klasi─Źnih toplotnih izolacijah  lahko z zelo kvalitetno debelino dose┼żete najve─Ź 6 do 6,5 ur faznega zamika, z celulozo pa lahko dose┼żemo celo 11 h faznega zamika, kar pomeni, da toplota bistveno po─Źasneje prehaja skozi zid, steno ali tla, v hi┼íi pa je pozimi toplo oziroma poleti hladno dlje ─Źasa.

Poleg vpihovanja se lahko na podstre┼íje izvede tudi kot nasutje. Vse tehnike vgradnje lahko preverite ­čĹç

Na─Źin vgradnje se prilagodi lastnosti prostora, kamor je potrebno vgraditi izolacijo. Pri vgrajevanju celulozne izolacije v ostre┼íja in pri prostem nasutju po neposeljenih podstre┼íjih, se poslu┼żujemo tehnike vgradnje s cevjo, medtem ko pri vpihovanju v stene uporabljamo vpihovalno pi┼ítolo.

Vgradnja s cevjoÔÇŽ to je najstarej┼íi in najpogostej┼íi na─Źin vgradnje, ki poteka z vrha podstre┼íja ali iz notranjega dela, skozi parno oviro. Tak na─Źin vgradnje uporabimo tudi pri izoliranju sten lesenih hi┼í. Cev se potisne v prazen prekat skoraj do konca in se jo, ko je v prostoru dose┼żena primerna gostota izolacija, rahlo izvle─Źe navzven, ter ponovi postopek vpihovanja, vse dokler ne zapolnimo prostora v celoti.

Vgradnja z vpihovalno pi┼ítoloÔÇŽ ta na─Źin vgradnje je primeren za vpihovanje v stene. Na vrhu stene izvrtamo odprtino in nato vanjo vstavimo vpihovalno pi┼ítolo. Smer vpihovanja celulozne izolacije najprej usmerimo navzdol, ob zapolnitvi stene, pa jo usmerimo ┼íe v zgornja kota stene in tako dose┼żemo enakomerno gostoto izolacije v celotnem prostoru.

Prosto nasutje ÔÇŽ izolacijo prosto nasipamo na raven strop ali v tla objekta. Ta na─Źin vgradnje se uporablja tako pri novogradnjah, kot t pri sanacijah starej┼íih objektov (hi┼íe, ┼íole, vrtci, hale, cerkve). Material nasujemo v debelini 30 ÔÇô 50 cm in tako tvori veliko homogeno izolacijsko plo┼í─Źo. Ker je gostota pri nasutju manj┼ía, kot pri vpihovanju in se tudi malenkost posede, nasujemo cca 10-15 % ve─Ź, kot je predvideno.

­čĹÇ Oglejte si video kako poteka vpihovanje celulozne izolacije ­čĹŹ

Pregled vseh prednosti celulozne izolacije ­čĹî


Celulozna izolacije je izjemna. ┼á─Źit pred propadanjem: v primerjavi z ostalimi naravnimi izolacijami, celulozna sprejme pribli┼żno enkrat ve─Ź vlage, v primerjavi z mineralno volno pa tudi ┼ítirikrat ve─Ź. Njena struktura je namre─Ź tak┼ína, da je pri 40 % vla┼żnosti ┼íe vedno suha na dotik. Ne plesni in ne gori: ─Źeprav bi marsikdo mislil, da bo tak┼ína izolacija zaradi dejstva, da je iz recikliranega ─Źasopisnega papirja gorela, to ne dr┼żi. Kosmi so namre─Ź impregnirani z borovo soljo in v primeru stika z ognjem zooglenijo, zaradi ─Źesar se uvr┼í─Źajo v po┼żarni razred B2, kot steklena volna. Ne samo to celulozna izolacija se je, v primerjavi z mineralnimi izolacijami, celo se odrezala veliko bolje. To pa ┼íe ni vse.

Preverite ┼íe tele klju─Źne prednosti celulozne izolacije napram ostalim kakovostnim izolacijam:

 • Vgradnja brez toplotnih mostov,
 • ni posedanja, omogo─Źa vgradnjo brez odpada,
 • je izjemno toplotno stabilna ÔÇô uravnava vlago,
 • odlikuje jo tudi odli─Źna zvo─Źna izolativnost,
 • vgradnja je hitra in kvalitetna,
 • FAZNI ZAMIK je FANTASTI─îENÔÇô ni pregrevanja ter ohlajanja prostorov,
 • gre za cenovno zelo ugoden ÔÇô konkuren─Źen material.

V podjetju Monta┼żer Zalo┼żnik poleg vpihovanja celulozne toplotne izolacije izvajajo tudi suhomonta┼żno gradnjo, adaptacije stanovanj in mansardnih stanovanj, zato so lahko odli─Źen partner pri gradnji ali obnovi va┼íega doma. Na lastnih izku┼ínjah lahko potrdimo njihovo strokovnost, kakovostno delo in zanesljivo izvedbo. Dela izvajajo na celotnem slovenskem trgu. Pri pripravi prispevka je sodelovala gospa Marija Zalo┼żnik iz podjetja Monta┼żer Zalo┼żnik d.o.o.

Za izvedbo in dodatne informacije kontaktirajte ponudnika: MONTA┼ŻER ZALO┼ŻNIK, ZAKLJU─îNA DELA V GRADBENI┼áTVU, d.o.o., Gozdarska cesta 72, 2382 Mislinja E- po┼íta: marija@montazer.si   I  www.montazer.si

Vir naslovne fotografije ─Źlanka: <a href=”http://www.freepik.com”>Designed by Freepik</a>


Sve┼ża izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Iz┼íla je nova ┼ítevilka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naro─Źite si svoj tiskan priro─Źnik trendov za gradnjo in obnovo va┼íega doma. ─îaka vas preko 70 atraktivnih re┼íitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam po┼íljemo revijo v trajno hrambo?

SVE┼ŻA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

Obo┼żevalciV┼íe─Źkaj
SledilciSledite
Naro─ŹnikovNaro─Źite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvar─Źnej┼íih toplotnih ─Źrpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih ─Źrpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmo┼żne so delovati vse do -25┬░C in...

Mo┼żnosti uporabe transportnega vozi─Źka

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogo─Źajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dose┼żen ┼żelen cilj in ni─Źelne po┼íkodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, sen─Źila do┼żivela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...