sobota, 25 junija, 2022
DomaOgrevanjeNi kamina brez kakovostnega dimnika!

Ni kamina brez kakovostnega dimnika!

Ob vgradnjah kaminov v obstoječe zgradbe in kadar zaradi lokacije kamina priklop na obstoječ dimniški sistem ni možen, vgrajujemo zunanje nerjavne dimnike. Pravi naslov za kakovosten nerjavni dimnik je podjetje Karodi. Slovenske nerjavne dimnike Karodi poleg kvalitete odlikuje tudi estetska dovršenost. Primerni so za sanacije in novogradnje.

 

👉 Katerega vgraditi? V nadaljevanju Vam predstavljamo podrobnejšo predstavitev enoslojnih in trislojnih dimnikov Karodi. Podjetje Karodi je sodobno družinsko podjetje, ki se s kovinsko dejavnostjo ukvarja že več kot 40 let, z izdelavo in montažo dimnikov in vsega, kar je v zvezi z dimniki pa že več kot 35 let. Je zaupanja vredno slovensko podjetje saj zadnjih 15 let vsako leto postavijo preko 1000 dimnikov njihove blagovne znamke.

 

👉 Enoslojni dimniki

Enoslojni dimniki so primerni za sanacije starih zidanih dimnikov in novogradnje, pri čemer morajo biti obdani z negorljivim plaščem (opeka ali šamot). Enoslojni dimniki posedujejo potrdilo o skladnosti 0507 in so primerni za:

  • kurjenje s trdimi, tekočimi in plinastimi gorivi,
  • nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika.

 

👉 Trislojni dimniki

Trislojni dimniki so samostojni dimniki in se montirajo ob objektu. Prednosti KARODI trislojnih dimnikov v primerjavi s klasičnimi: zelo dobra, neprekinjena toplotna izolacija (najmanj 40mm), minimalen potreben prostor, možnosti takojšnje uporabe in majhna teža, zaradi česar ne potrebujejo posebnega temelja. Trislojni dimniki posedujejo potrdilo o skladnosti 0407. Uporabimo jih lahko za:

  • kurjenje s trdimi, tekočimi ali plinastimi gorivi,

  • nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika.

 

NASVET: Bolje je vgraditi v dom kvaliteten dimnik, ki dolgoročno vpliva na vašo varnost, kot tudi zmanjša verjetnost požara, kar pomeni tudi varnost premoženja. Tudi ni vseeno, kakšno peč ali štedilnik imate, saj se razlikujejo glede na porabo energije, stopnjo izgorevanja in porabo energije.

 

😍 Estetska dovršenost

Ob montaži dimnika na zunanji steni objekta imamo prav gotovo pomisleke tudi glede izgleda naše hiše ali objekta. V podjetju Karodi imajo ravno zato na voljo poseben sistem pritrditve dimnika na nosilno steno. Trislojni dimniki Karodi so tako tudi estetsko dovršeni in nudijo lep izgled. Za vse, ki si želite še več estetike je na voljo tudi poseben zunanji plašč iz nerjavne pločevine ali aluminija v barvi skladni z objektom. Zunanjo »preobleko« izdelajo po meri v okrogli ali kvadratni obliki.

 

☝ Enostavna montaža

Enoslojni in trislojni dimniki imajo fiksne oblikovne spoje, ki so privarjeni na dimniške cevi in ostale vgradne elemente in tako zagotavljajo dokaj hitro in enostavno montažo brez vrtanja in varjenja cevi. Natančna izdelava cevi omogoča plinotesnost dimnikov (kalibrirani sta obe strani cevi in elementov). Delovanje v vlažnem pa omogočajo kapilarne zapore in posebne oblike žlebov nad elementi priključitve kotlov in čiščenja, ki preprečujejo uhajanje kondenza iz notranjosti dimnika.

V podjetju Karodi vam nudijo celotno sanacijo in popravilo obstoječih dimniških tuljav, novogradnjo zidanih ali kovinskih trislojnih dimnikov in montažo ter prodajo kaminskih peči. Vgrajujejo kakovostne in preizkušene nerjavne dimnike KARODI lastne proizvodnje. Namenjeni so za odvajanje dimnih plinov za kotle na trda, tekoča in plinasta goriva. Prodajo  in montažo izvajajo na področju celotne Slovenije.

 

Kontaktirajte ponudnika: Karodi d.o.o., Savska c. 24d, 8290 Sevnica

T:  07 81 41 147  | 031 642 999  I  www.karodi.si

POZOR! 

Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

👀 Prelistajte revijo za na povezavi TUKAJ 

 

https://gradnjainobnova.si/2019/09/04/mansarda-udobje-v-podstresnem-stanovanju-%f0%9f%a4%97/

https://gradnjainobnova.si/2019/10/01/plosce-z-utorom-za-talno-ogrevanje/

https://gradnjainobnova.si/2019/06/18/preden-narocite-vasa-okna-preverite-tole/

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/360-virtualna-predstavitev-prostorov/

 

👀 Vas zanima še več rešitev za gradnjo ali obnov vašega doma?

Obiščite vstopno stran. KLIK TUKAJ.


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...