Gabioni ne služijo samo za ograje!

Moderen gabionski zid

Gabioni so kamnite ograje masivnega videza, katerih bistveni prednosti sta naraven videz in učinkovito zmanjševanje hrupa iz okolice, uporabimo pa jih lahko tudi kot nadomestek za škarpo.  Košare, izdelane iz jeklene žice, so napolnjene s kamenjem večje ali manjše debeline, ki jih zlagamo v različne linije in oblike za stabilnost pa poskrbijo stebrički, ki so po polnjenju skriti med kamenjem.

V nadaljevanju predstavljamo različne postavitve gabionov, ki ne služijo zgolj za ograje, preberite!

1. Gabionski nadstreški

Po mnenju strokovnjakov so gabionski nadstreški popolnoma primerni za zaščito vašega avtomobila pred vremenskimi vplivi. Gabione enostavno sestavljate po okusu, ograjni elementi so ustrezno zaščiteni pred korozijo. Nadstrešek lahko kombinirate z aluminijem, kovino ali lesom. Gabioni ograjni sistemi so lahko visoki tudi do 2 metra.

 

2. Gabioni kot ograda za smeti

Gabion ograda za koše za smeti je idealna za zakrivanje košev za smeti na vašem vrtu, hkrati pa služi tudi kot čudovit vrtni dodatek.

 

 

3. Gabioni ograja okoli bazena

Sloves, ki ga Gabioni ograje nosijo je zaščita okolja. Ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. So varne za ljudi, živali in okolje. Gabioni, kjerkoli se nahaja je pomemben in edinstven element tudi za arhitekte. Je mešanica z veliko stilov stavbene in krajinske arhitekture. Je privlačna in hkrati funkcionalna.

 

4. Gabioni okoli vrtne hiške

Gabionske ograje so ne samo trajen produkt, temveč tudi zelo estetski – zanimiva kombinacija jekla in kamna se popolnoma ujema z naravo, kot tudi sodobnimi stavbami. Iz tega razloga, blesti tako na domovih in podjetjih kot tudi izven mesta. Pri polnjenju košar se uporabljajo  agregati kot v sodobnih inženiriskih gradbenih projektih, zaradi česar dobimo inovativno in ekonomično rešitev.

5. Gabioni žar

Žar na gabionih je nepogrešljiv del družinskih, prijateljskih druženj, spomladanskih ali poletnih zabav, žurov na vrtu. Košara za kamne bo pravi spektakel na vašem vrtu.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title