petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaGabioni ne služijo samo za ograje!

Gabioni ne služijo samo za ograje!

Moderen gabionski zid

Gabioni so kamnite ograje masivnega videza, katerih bistveni prednosti sta naraven videz in učinkovito zmanjševanje hrupa iz okolice, uporabimo pa jih lahko tudi kot nadomestek za škarpo.  Košare, izdelane iz jeklene žice, so napolnjene s kamenjem večje ali manjše debeline, ki jih zlagamo v različne linije in oblike za stabilnost pa poskrbijo stebrički, ki so po polnjenju skriti med kamenjem.

V nadaljevanju predstavljamo različne postavitve gabionov, ki ne služijo zgolj za ograje, preberite!

1. Gabionski nadstreški

Po mnenju strokovnjakov so gabionski nadstreški popolnoma primerni za zaščito vašega avtomobila pred vremenskimi vplivi. Gabione enostavno sestavljate po okusu, ograjni elementi so ustrezno zaščiteni pred korozijo. Nadstrešek lahko kombinirate z aluminijem, kovino ali lesom. Gabioni ograjni sistemi so lahko visoki tudi do 2 metra.

 

2. Gabioni kot ograda za smeti

Gabion ograda za koše za smeti je idealna za zakrivanje košev za smeti na vašem vrtu, hkrati pa služi tudi kot čudovit vrtni dodatek.

 

 

3. Gabioni ograja okoli bazena

Sloves, ki ga Gabioni ograje nosijo je zaščita okolja. Ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. So varne za ljudi, živali in okolje. Gabioni, kjerkoli se nahaja je pomemben in edinstven element tudi za arhitekte. Je mešanica z veliko stilov stavbene in krajinske arhitekture. Je privlačna in hkrati funkcionalna.

 

4. Gabioni okoli vrtne hiške

Gabionske ograje so ne samo trajen produkt, temveč tudi zelo estetski – zanimiva kombinacija jekla in kamna se popolnoma ujema z naravo, kot tudi sodobnimi stavbami. Iz tega razloga, blesti tako na domovih in podjetjih kot tudi izven mesta. Pri polnjenju košar se uporabljajo  agregati kot v sodobnih inženiriskih gradbenih projektih, zaradi česar dobimo inovativno in ekonomično rešitev.

5. Gabioni žar

Žar na gabionih je nepogrešljiv del družinskih, prijateljskih druženj, spomladanskih ali poletnih zabav, žurov na vrtu. Košara za kamne bo pravi spektakel na vašem vrtu.

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...