sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaGradnja in obnovaGabioni ne služijo samo za ograje!

Gabioni ne služijo samo za ograje!

Moderen gabionski zid

Gabioni so kamnite ograje masivnega videza, katerih bistveni prednosti sta naraven videz in učinkovito zmanjševanje hrupa iz okolice, uporabimo pa jih lahko tudi kot nadomestek za škarpo.  Košare, izdelane iz jeklene žice, so napolnjene s kamenjem večje ali manjše debeline, ki jih zlagamo v različne linije in oblike za stabilnost pa poskrbijo stebrički, ki so po polnjenju skriti med kamenjem.

V nadaljevanju predstavljamo različne postavitve gabionov, ki ne služijo zgolj za ograje, preberite!

1. Gabionski nadstreški

Po mnenju strokovnjakov so gabionski nadstreški popolnoma primerni za zaščito vašega avtomobila pred vremenskimi vplivi. Gabione enostavno sestavljate po okusu, ograjni elementi so ustrezno zaščiteni pred korozijo. Nadstrešek lahko kombinirate z aluminijem, kovino ali lesom. Gabioni ograjni sistemi so lahko visoki tudi do 2 metra.

 

2. Gabioni kot ograda za smeti

Gabion ograda za koše za smeti je idealna za zakrivanje košev za smeti na vašem vrtu, hkrati pa služi tudi kot čudovit vrtni dodatek.

 

 

3. Gabioni ograja okoli bazena

Sloves, ki ga Gabioni ograje nosijo je zaščita okolja. Ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. So varne za ljudi, živali in okolje. Gabioni, kjerkoli se nahaja je pomemben in edinstven element tudi za arhitekte. Je mešanica z veliko stilov stavbene in krajinske arhitekture. Je privlačna in hkrati funkcionalna.

 

4. Gabioni okoli vrtne hiške

Gabionske ograje so ne samo trajen produkt, temveč tudi zelo estetski – zanimiva kombinacija jekla in kamna se popolnoma ujema z naravo, kot tudi sodobnimi stavbami. Iz tega razloga, blesti tako na domovih in podjetjih kot tudi izven mesta. Pri polnjenju košar se uporabljajo  agregati kot v sodobnih inženiriskih gradbenih projektih, zaradi česar dobimo inovativno in ekonomično rešitev.

5. Gabioni žar

Žar na gabionih je nepogrešljiv del družinskih, prijateljskih druženj, spomladanskih ali poletnih zabav, žurov na vrtu. Košara za kamne bo pravi spektakel na vašem vrtu.

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Domišljeno zasnovana pomivalna korita BLANCO

Predstavljamo vam izjemno funkcionalna in inovativno zasnovana pomivalna korita BLANCO z dodatki, ki preprosto navdušijo. Izbirate lahko med različnimi sodobno zasnovanimi oblikami, barvami in materiali. Še posebej pa izstopajo ta, izdelana iz trpežnega silgranita, umetnega kamna, ki daje izjemen izgled in se odlično prilega tako v povsem sodobno, kot tudi v tradicionalno zasnovano kuhinjo.

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA