četrtek, 30 junija, 2022
DomaOgrevanjePametno ogrevanje s plinskimi kondenzacijskimi kotli

Pametno ogrevanje s plinskimi kondenzacijskimi kotli

UČINKOVITO, ZANESLJIVO IN PREPROSTO ZA UPRAVLJANJE

Weishaupt je to, kar je že dobro, naredil še boljše. Lansko leto so bili na trgu predstavljeni novi modeli plinskih kondenzacijskih kotlov Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B. Povsem nova serija proizvodov ima možnost komunikacije s pomočjo aplikacije in predstavlja veliko zgodbo o uspehu.

V prvi polovici lanskega leta je bila na svetovnem trgu predstavljena nova generacija plinskih kondenzacijskih kotlov Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B, ki so jo v aprilu 2016 premierno predstavili strokovni javnosti. Nove naprave so razvijali tri leta in na njih izvedli številne praktične preizkuse. V kotlih WTC-GW B so poleg številnih odličnih lastnosti obstoječih modelov združene še dodatne izboljšave. V njih je na primer vključena intuitivno upravljana grafično regulacijska elektronika in dodatno optimirana tehnika zgorevanja. Tehniki in inženirji so v fazi razvoja v nove kotle vgradili kar 42 različnih gorilnikov. Izbrani gorilniki so tako za 40 % manjši od predhodnih izvedb in omogočajo še učinkovitejše delovanje sistema ogrevanja. Izbrani gorilniki Thermo Condens imajo ob tem enake dimenzije in priključke kot dosedanje naprave ustrezne toplotne moči. To pomeni, da je zamenjava kotlov enostavna in zanesljiva. Novi kotli predstavljajo tehnične rešitve, usmerjene v prihodnost, ker so z njimi strokovnjaki za ogrevanje ustvarili zanesljivo arhitekturo naprav in razumljivo logiko upravljanja.

Na fotografiji: Zelena luč za prihodnost – nova generacija plinskih kondenzacijskih kotlov WTC-GW B, ki so na trgu od lanskega leta, ima svetlobni kazalnik delovanja stanja.

PREMIERA SVETOVNIH USPEŠNIC

Weishaupt je na trgu najprej predstavil kotle WTC-GW B s toplotno močjo 15 in 25 kW, s katerimi so pokrita do sedaj najbolj iskana področja moči. Tu sta še dve novi kompaktni izvedbi z vgrajeno pripravo sanitarne tople vode.

Nova generacija navdušuje tudi z dodatnim razširjenim področjem modulacije, kar je med drugim mogoče tudi zaradi izboljšane regulacije SCOT. Tako lahko naprava moči 25 kW deluje v razponu moči 3–25 kW. S tem je doseženo izjemno veliko regulacijsko območje 1: 8, kar pomeni manj zagonov gorilnika in posebno tiho ugašanje. Naprava moči 15 kW se lahko modulira že od moči 2 kW, kar prav tako ustreza odličnemu regulacijskemu območju 1 : 7.

Na fotografiji: Intuitivno upravljanje: Weishauptov sistem za upravljanje z energijo WEM je vmesnik med strokovnjaki za ogrevanje in tehniko, ki povezuje zanesljivo logiko in intuitivno regulacijsko tehniko, s katero je sistem ogrevanja povezan z internetom in dostopen preko WEM-Portala in nove aplikacije.

PORTAL S POVEČANO VARNOSTJO

Velik korak za prihodnost predstavlja elektronika, še posebno regulacija, ker je WTC-GW B optimiran za upravljanje s pomočjo pametne komunikacijske tehnike. Tako se lahko preko hišnega omrežja povežemo z internetom in s tem na strežnik Weishauptovega portala. Tam je nov Weishauptov portal za upravljanje z energijo (WEM-Portal), na katerem imajo končni uporabniki in strokovnjaki za ogrevanje dostop do menijev za posamezne skupine uporabnikov. Do vsega tega lahko dostopamo z običajnimi internetnimi pregledovalniki. Za veliko varnost pri prenosu podatkov med sistemi ogrevanja in centralnim računalnikom je bil razvit poseben ključ za varno internetno povezavo. S tem Weishaupt omogoča povezavo sistema ogrevanja z internetom, glede na zahteve prihodnosti še posebno, ker so rešitve WEM-portala in aplikacije predvidene za dolgotrajno uporabo. Novi kotli Thermo Condens zagotavljajo tako vodilne rešitve za prihodnjo regulacijsko in komunikacijsko elektroniko.

Na fotografiji: Genialno modularno jasno ločevanje elementov z različnimi funkcijami omogoča enostavnejše vzdrževanje in servis kot do sedaj, še posebno pri razvoju elektronike pa je bistveno izboljšana modularnost.

 

Prispevek podjetja Weishaupt d.o.o

 

Weishaupt d.o.o

Teharje 1
3000 Celje
Slovenija

Telefon:  +386 3 425 72-50
Telefaks:+386 3 425 72-80

E-Mail: info@weishaupt.si
www.weishaupt.si

 

Preberite tudi:

https://gradnjainobnova.si/2019/03/04/prva-klimatska-naprava-ki-ne-piha/

 

 

 

 

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...
Alpod talne obloge