nedelja, 27 novembra, 2022
DomaMoj domOgrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko SELTRON SAN

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko SELTRON SAN

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko predstavlja udobje in prihranek. Je namreč občutno cenejše napram ogrevanju sanitarne vode z električnim bojlerjem tudi, kadar v polovici sezone ogrevate sanitarno vodo preko centralnega ogrevalnega sistema.

Toplotna črpalka SELTRON SAN ima vgrajen izmenjevalec toplote, ki omogoča segrevanje sanitarne vode tudi z dodatnim virom, kot je kotel ali solarni sistem. In ker toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode izkorišča toploto iz okolice, nam ob enem tudi prijetno hladi prostor v katerem je nameščena. Pod drobnogled smo za tokrat vzeli sanitarno toplotno črpalko SELTRON SAN, saj dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in tako spada med najučinkovitejše na trgu. Kako učinkovita je in po čem izstopa preverite 👇

SELTRON SAN je kompaktna sanitarna toplotna črpalka vrhunskega dizajna in je ena najučinkovitejših na trgu

SELTRON SAN toplotna črpalka

Toplotna črpalka za sanitarno vodo SELTRON SAN  (z izmenjevalcem) je učinkovita naprava za cenovno ugodno in varčno ogrevanje sanitarne vode. Namestimo jo lahko v vsak prostor (kletni ali bivalni) tako pri novogradnjah ali ob energetskih obnovah kot dodatek k že obstoječemu ogrevalnemu sistemu. Velikost zalogovnika sanitarne vode zadovolji potrebe tako manjših kot večjih porabnikov. Toplotna črpalka Seltron SAN dosega koeficient izkoristka COP kar 3,7 in tako spada med najučinkovitejše na trgu. Vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko tako samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpoložljivost in cenovno ugodnost. To pomeni, da sistem omogoča hkraten priklop na  sončni kolektor ali na centralni ogrevalni sistem, kar je optimalno predvsem v prehodnih obdobjih. S SELTRON SAN sanitarno toplotno črpalko lahko torej kombinirate dva vira ogrevanja sanitarne vode. Primer: kadar kurite, vodo greje centralni ogrevalni sistem, kadar ne kurite pa toplotna črpalka.

Vgrajen ima edinstven sistem razslojevanja vode 👌

Vgrajen sistem za dopolnjevanja zalogovnika s hladno vodo učinkovito preprečuje mešanje dotočne hladne vode s toplo vodo v zalogovniku, kar uporabniku nudi tudi do 20% več razpoložljive, na primerno temperaturo ogrete vode. Toplotna črpalka SELTRON SAN tako omogoča izredno učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode!

Vgrajen sistem za razslojevanje vode pomaga, da hladna voda v zalogovnik doteka usmerjeno. S tem črpalka zagotovi, da je uporabi na voljo celo do 20% več segrete vode, kot pri klasičnih sistemih. Zahvaljujoč razslojevalniku pride tudi do manj vklopov in izklopov črpalke, kar je varčnejše, ob enem pa prispeva tudi k daljši življenjski dobi kompresorja in celotne črpalke.

ALI STE VEDELI? S pomočjo toplotne črpalke lahko prostore tudi kakovostno ohlajamo 👍

Ker toplotna črpalka odvzema toploto iz okolice, lahko to lastnost koristno uporabimo tudi za ohlajanje prostora, kot je na primer shramba ali klet. Med delovanjem toplotne črpalke se namreč prostor iz katerega se črpa toploto ohladi kar za tri do pet stopinj Celzija. To pomeni, da imamo poleg tople vode še eno korist: nižja temperatura zraka v prostoru. Nameščena v bivalnem prostoru, lahko tako poleg ogrete sanitarne vode nudi tudi dodatno bivalno udobje.

👏 Informativni izračun in prihranki: Povprečna družina na člana potrebuje 50 – 80 litrov tople sanitarne vode dnevno in informativni izračuni kažejo, da lahko znaša prihranek, v kolikor štiri članska družina ogreva sanitarno vodo z električnim bojlerjem, celo do 570,00€ na leto v primeru zamenjave sistema in montaže sanitarne toplotne črpalke SELTRON SAN.

Poleg ogrevanja objekta, predstavlja ogrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Toplotna črpalka SELTRON SAN nas je prepričala, saj resnično nudi učinkovito in maksimalno varčno ogrevanje sanitarne vode. Zagotovljeno je enostavno upravljanje preko sodobnega osvetljenega uporabniškega vmesnika na dotik, ob enem pa nudi možnost oddaljenega upravljanja s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.

Kontaktirajte ponudnika: Seltron d.o.o., Tržaška cesta 85 A, SI-2000 Maribor

02 671 96 00   I   info@seltron.si   I    www.seltron.si 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...