Ogrevanje sanitarne vode s toplotno ─Źrpalko SELTRON SAN ­čöÄ

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno ─Źrpalko predstavlja udobje in prihranek. Je namre─Ź ob─Źutno cenej┼íe napram ogrevanju sanitarne vode z elektri─Źnim bojlerjem tudi, kadar v polovici sezone ogrevate sanitarno vodo preko centralnega ogrevalnega sistema. Toplotna ─Źrpalka SELTRON SAN ima vgrajen izmenjevalec toplote, ki omogo─Źa segrevanje sanitarne vode tudi z dodatnim virom, kot je kotel ali solarni sistem. In ker toplotna ─Źrpalka za ogrevanje sanitarne vode izkori┼í─Źa toploto iz okolice, nam ob enem tudi prijetno hladi prostor v katerem je name┼í─Źena. Pod drobnogled smo za tokrat vzeli sanitarno toplotno ─Źrpalko SELTRON SAN, saj dosega koeficient izkoristka COP 3,7 in tako spada med naju─Źinkovitej┼íe na trgu. Kako u─Źinkovita je in po ─Źem izstopa preverite ­čĹç

 

SELTRON SAN je kompaktna sanitarna toplotna ─Źrpalka vrhunskega dizajna in je ena naju─Źinkovitej┼íih na trgu ­čĄę

Toplotna ─Źrpalka za sanitarno vodo SELTRON SAN┬á (z izmenjevalcem) je u─Źinkovita naprava za cenovno ugodno in var─Źno ogrevanje sanitarne vode. Namestimo jo lahko v vsak prostor (kletni ali bivalni) tako pri novogradnjah ali ob energetskih obnovah kot dodatek k ┼że obstoje─Źemu ogrevalnemu sistemu. Velikost zalogovnika sanitarne vode zadovolji potrebe tako manj┼íih kot ve─Źjih porabnikov.┬áToplotna ─Źrpalka Seltron SAN dosega koeficient izkoristka COP kar 3,7 in tako spada med naju─Źinkovitej┼íe na trgu. Vgrajen diferen─Źni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec omogo─Źata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Uporabnik lahko tako samostojno izbira vir ogrevanja sanitarne vode glede na razpolo┼żljivost in cenovno ugodnost. To pomeni, da sistem omogo─Źa hkraten priklop na┬á son─Źni kolektor ali na centralni ogrevalni sistem, kar je optimalno predvsem v prehodnih obdobjih. S SELTRON SAN sanitarno toplotno ─Źrpalko lahko torej kombinirate dva vira ogrevanja sanitarne vode. Primer: kadar kurite, vodo greje centralni ogrevalni sistem, kadar ne kurite pa toplotna ─Źrpalka.

 

 

Vgrajen ima edinstven sistem razslojevanja vode ­čĹî

Vgrajen sistem za dopolnjevanja zalogovnika s hladno vodo u─Źinkovito prepre─Źuje me┼íanje doto─Źne hladne vode s toplo vodo v zalogovniku, kar uporabniku nudi tudi do 20% ve─Ź razpolo┼żljive, na primerno temperaturo ogrete vode. Toplotna ─Źrpalka SELTRON SAN┬átako omogo─Źa izredno u─Źinkovito in var─Źno ogrevanje sanitarne vode!

 

 

Vgrajen sistem za razslojevanje vode pomaga, da hladna voda v zalogovnik doteka usmerjeno. S tem ─Źrpalka zagotovi, da je uporabi na voljo celo do 20% ve─Ź segrete vode, kot pri klasi─Źnih sistemih. Zahvaljujo─Ź razslojevalniku pride tudi do manj vklopov in izklopov ─Źrpalke, kar je var─Źnej┼íe, ob enem pa prispeva tudi k dalj┼íi ┼żivljenjski dobi kompresorja in celotne ─Źrpalke.

 

 

 

ALI STE VEDELI? S pomo─Źjo toplotne ─Źrpalke lahko prostore tudi kakovostno ohlajamo ­čĹŹ

Ker toplotna ─Źrpalka odvzema toploto iz okolice, lahko to lastnost koristno uporabimo tudi za ohlajanje prostora, kot je na primer shramba ali klet.┬áMed delovanjem toplotne ─Źrpalke se namre─Ź prostor iz katerega se ─Źrpa toploto ohladi kar za tri do pet stopinj Celzija. To pomeni, da imamo poleg tople vode ┼íe eno korist: ni┼żja temperatura zraka v prostoru. Name┼í─Źena v bivalnem prostoru, lahko tako poleg ogrete sanitarne vode nudi tudi dodatno bivalno udobje.

 

­čĹĆ┬áInformativni izra─Źun in prihranki:┬áPovpre─Źna dru┼żina na ─Źlana potrebuje 50 ÔÇô 80 litrov tople sanitarne vode dnevno in informativni izra─Źuni ka┼żejo, da lahko zna┼ía prihranek, v kolikor ┼ítiri ─Źlanska dru┼żina ogreva sanitarno vodo z elektri─Źnim bojlerjem, celo do 570,00ÔéČ na leto┬áv primeru zamenjave sistema in monta┼że sanitarne toplotne ─Źrpalke SELTRON SAN.

 

 

Poleg ogrevanja objekta, predstavlja ogrevanje sanitarne vode drugi najve─Źji stro┼íek v dru┼żinskem prora─Źunu. Toplotna ─Źrpalka SELTRON SAN nas je prepri─Źala, saj resni─Źno nudi u─Źinkovito in maksimalno var─Źno ogrevanje sanitarne vode. Zagotovljeno je enostavno upravljanje preko sodobnega osvetljenega uporabni┼íkega vmesnika na dotik, ob enem pa nudi mo┼żnost oddaljenega upravljanja s pametnim telefonom ali tabli─Źnim ra─Źunalnikom.

 

Kontaktirajte ponudnika:┬áSeltron d.o.o., Tr┼ża┼íka cesta 85 A, SI-2000 Maribor

02 671 96 00   I   info@seltron.si   I    www.seltron.si 

­čĹÇ┬áPrelistajte tudi revijo s preko 80 TOP re┼íitvami za gradnjo ali obnovo­čĹç

 

 

V kolikor gradite, urejate dom ali okolico pa nikar ne spreglejte še teh edinstvenih REŠITEV: 

Popolna klimatska naprava, ki navdu┼íuje ­čĹĆ

Multifunkcionalna roleta FALCON ­čĹî

Vgradnja prezra─Źevalnega sistema

NOVO: Izjemna in estetsko dovr┼íena toplotna ─Źrpalka ­čĄę

Bli┼żje zvezdam, bli┼żje sebi.

Re┼íitev za sanacijo kaminov in odprtih kuri┼í─Ź ­čĹî

Preden naro─Źite va┼ía okna PREVERITE tole!

Najve─Źji hit: Liner bazeni za doma─Źo teraso ­čśŹ

 

 

Avtor: Tanja Gosten─Źnik, urednica spletnega mesta

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: