Postopek čiščenja lesa

Video: “Postopek čiščenja lesa”

V zadnjih nekaj letih se je povečala izdelava lesenih fasad in teras, kar pa je zaradi premalo znanja o vzdrževanju le teh povzročilo nemalo slabe volje in kritik. V Sloveniji razen redkih izjem do sedaj gradnja lesenih objektov, fasad in teras ni bila pogosta. Pretežno zaradi mode so se v zadnjih 5 letih začele pojavljati lesene fasade, terase in ograje. Na novo izdelana fasada naročnika razveseli, zadovoljen je z izgledom fasade, rad se pohvali , da se je prav odločil, skratka postal je velik zagovornik uporabe lesa v gradnji. Vendar potrebno je vedeti, da kakorkoli zaščitimo lesene površine, razen če ni to prekrivni premaz ( lazura) površina lesa čez nekaj časa oksidira in fasada, terasa ali ograja postane siva. Tu pa se začne problem, zakaj sem dal leseno fasado, drago me je stala zdaj pa je tako grda.

 

☝ Vendar ni vse tako sivo kot zgleda na prvi pogled. Obstajajo čistila na vodni osnovi s katerimi se učinkovito odstrani sivina, plesen in alge ter razne barve.

green-home-icon

 

Z učinkovito metodo čiščenja lesa popolnoma odstranimo sivino, plesen in alge ter razne premaze in barve iz vseh lesenih površin. Postopek čiščenja se izvaja z ekološko razgradljivimi čistili s certifikatom 100% razgradljivo.  Lesena fasada, ograja ali hiša bo po čiščenju kot nova. Vsa omenjena čistila delujejo na vodni bazi in so preprosta za uporabo. Po več znanja o čiščenju in vzdrževanju lesenih površin ste vabljeni v Hišo novih tehnologij. Oni vedo kako in kaj.

 

 

👉 Oglejte si kako so očistili leseno hišo HONKA:

S sistemom OWATROL za čiščenje lesa so z 8 let stare lesene hiše odstraniti vso staro barvo, umazanijo in plesen. Hiša je po čiščenju kot nova. Na projektu so dokazali, da iz lesa ni problem odstraniti kakršenkoli premaz, barvo, umazanijo, plesen in sivino. Še nekaj več fotografij izvedbe najdete TUKAJ.

 

👉 Projekt čiščenja – odstranjen oksidiran premaz na novi hiši:

 

ČIŠČENJE LESENE HIŠE VIRŠTANJ s sistemom OWATROL za čiščenje lesa. Iz na novo zgrajene lesene hiše so odstranili nov premaz, ki je zaradi vremenskih razmer oksidiral. Hiša je po čiščenju kot nova. Več najdete TUKAJ.

 

👉 Obnova stare lesene fasade:

OBNOVA LESENE FASADE NA HONKA HISI NA BREZOVICI s sistemom OWATROL za čiščenje lesa. Z Dilunett čistilom so z lesa odstranili barvo, plesen in sivino, z Net trol-om pa so les posvetlili in mu vrnili naravni izgled. Fasado so zaščitili z Textrol oljem toniranem v barvo zlatega hrasta. Hiša je po obnovi kot nova. Več o projektu najdete TUKAJ.

 

👉 Čiščenje lesa – primer izvedbe na ograji:

OBNOVA LESENE OGRAJE OB STANOVANJSKI HIŠI s sistemom OWATROL za čiščenje lesa. Z Dilunett čistilom so z lesa odstranili, plesen in sivino, z Net trol-om  so les posvetlili in mu vrnili naravni izgled. Ograjo so nato zaščitili še z Textrol oljem (na voljo oz. možna so različna toniranja, tudi v barvo zlatega hrasta kot na hiši pri zgornjem primeru). Ograja je po obnovi kot nova. Več o projektu najdete TUKAJ.

 

Postopek čiščenja se izvaja v etapah s čistili in zaščitnimi sredstvi podjetja OWATROL iz Norveške.

  • NET TROL uporabimo za odstranjevanje sivine in nevtraliziranje Dilunett-a in Aquanet-a
  • AQUANET uporabimo za odstranjevanje alg in oljnih premazov
  • DILUNET uporabimo za odstranjevanje barv, premazov, plesni in ostale umazanije

 

Čistila in zaščito za les OWATROL lahko kupite v trgovinah TOPDOM in postopek izvedete sami ali z izbranim mojstrom. V kolikor želite, vam bodo izkušenega mojstra priporočali v Hiši novih tehnologij.

 

 

👉 Želite nasvet ali pomoč?

VK3By_zXV Hiši novih tehnologij predstavljajo nove sisteme za obnovo in izdelavo lesenih konstrukcij, fasad, teras, pritrdilne tehnike, zaščite lesa… Hiša je namenjena neposredni podpori vsem proizvajalcem in izvajalcem lesene gradnje. Pomagali in svetovali bomo tudi vsem, ki si želijo izvesti postopek čiščenja lesa na svojem objektu. Hiša je vsako sredo odprta od 14.00 do 17.00 ure za svetovanje vsem, tudi tistim, ki imate kakršen koli problem okoli načrtovanja, izbire materialov, gradnje, pritrjevanja, zaščite in čiščenja lesa.

 

 

👉 Kontaktirajte ponudnika: SERVIS MR, d.o.o., Jesenice

 info@hisanovihtehnologij.si I  041 636 655  I  www.hisanovihtehnologij.si

 

Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

👀 Prelistajte revijo na povezavi TUKAJ 

POZOR! Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

https://gradnjainobnova.si/2019/06/18/preden-narocite-vasa-okna-preverite-tole/

https://gradnjainobnova.si/2019/03/23/7-pomladnih-idej-za-ureditev-vase-terase/

https://gradnjainobnova.si/2019/10/07/prenova-stare-hise-brez-kompromisov/

 

😍 Za še več rešitev za obnovo, gradnjo ali zunanjo ureditev obiščite vstopno stran TUKAJ!

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title