Izgradnja sodobne sončne elektrarne

Zagotovite si kvalitetno samooskrbo in zalogo električne energije za dom in industrijske objekte.

S sončnimi elektrarnami stopamo v novo obdobje oskrbe z energijo, kjer imajo prednost zelene tehnologije oziroma pridobivanje energije iz alternativnih virov. Blagovna znamka BatterX – tudi s pomočjo Teslinih tehnologij – je postala ena izmed vodilnih svetovnih ponudnikov opreme za fotovoltaiko. Sistemi BatterX so dolgoročna, ekonomična in ekološka rešitev za proizvodnjo in shranjevanje električne energije. Sistem Batterx so edinstveni, saj je z njimi mogoče prihraniti na ceni elektrike tudi takrat, ko ni sonca. To nam omogočajo BatterX ciklične baterije, ki jih nadzorovano polnimo v času nižje tarife, praznimo  pa v času višje tarife in s tem privarčujemo do 20% na strošku elektrike. Svinčeno-oglikove baterije Batterx, so izdelane po  tehnologiji VRLA/AGM, so nepredušno zaprte, varne in  ekološko popolnoma razgradljive. Kvaliteta in prvovrstne tehnične lastnosti so rezultat najnovejše svinčeno-oglikove tehnologije (lead-carbon technology), kar v praksi pomeni daljša življenjska doba in s tem nižji stroški. Za hišne izvedbe nudimo eno fazne pretvornike moči 3kW in 5kW ter tri-fazne pretvornike, moči 10kW. Z zaporedno postavitvijo dosežemo moči do 50kW, kar omogoča priklop močnejših porabnikov npr. avtomobilskih polnilnikov električnih avtomobilov. Sistem Batterx je zelo primeren za turistična naselja in industrijske objekte saj z močnejšimi pretvorniki  dosežemo moči do 500kW.

Glavne prednosti sistema BatterX:

Prilagodljivost: Proizvedeno energijo fotovoltaičnih panelov je možno shranjevati v hranilnik (baterijski paket).   Količina shranjene energije je odvisna od količine in velikosti baterij in se naknadno lahko dograjuje.

Neodvisnost: Sistem omogoča izbiro trenutno najcenejšega izvora električne energije in določitev vrstnega reda rabe izvora energije, na primer: fotovoltaični paneli, baterije, omrežje.

Svoboda: Postavitev sončne elektrarne po sistemu BatterX je enostavna in  ne zahteva gradbenih posegov. Še posebej pa velja poudariti, da za takšno samooskrbo ni potrebna pogodbena vezava z distributerjem električne energije.

Nadzor: Uporabniku prijazna programska oprema, nameščena na domačem računalniku ali mobilnem telefonu, predstavlja uporabniku enostavno upravljanje, evidenco in planiranje proizvodnje električne energije.

Varnost: Izrazita prednost sistema BatterX je njegova zanesljivost in varnost.  Sistem zagotavlja kvalitetno, neprekinjeno dobavo električne energije brez nihanj in anomalij, ki so lahko prisotne v električnem omrežju.

V podjetju RADOG d.o.o. vam nudimo široko paleto fotovoltaičnih pretvornikov, strokovno  pripravo, postavitev in vzdrževanje sončne elektrarne. Pokličite ali nas obiščite in skupaj bomo poiskali optimalno rešitev.

RADOG d.o.o.,

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana

051 332 229

rado@radog.si

www.radog.si

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: