petek, 2 decembra, 2022
DomaOgrevanjePrednosti ogrevanja z IR paneli.

Prednosti ogrevanja z IR paneli.

 

Med glavne adute IR ogrevanja spadajo zanesljivost delovanja, nizka investicija in majhna poraba energije, obenem pa ne zahtevajo dodatnega vzdrževanja ali dodatnega dela.

Prav zaradi tega se je povpraševanje po ogrevanju z IR paneli v zadnjih letih močno povečalo. Pri podjetju EuroStil, kjer stranki ponujajo popolno podporo, zaznavajo, da je med najbolj prodajanimi model HVH. Produkt je evropskega porekla, ima vse potrebne certifikate in 7-letno garancijo. Panel je površinsko toplotno obdelan s ThermoCrystal in Termoquarz kamni, zato nudi do 15 % več sevalne moči, s tem pridobi tudi 2,5 krat večjo površino za prenos IR žarkov, prostor pa ogreje enakomerno in hitreje, saj je doseg žarkov kar 6 metrov. Namestitev tega modela je najpogostejša na strop, saj se tako doseže največja učinkovitost in intenzivnost toplotnega sevanja. Seveda je IR panel mogoče namestiti tudi na zid, in sicer v vertikalnem položaju. Ogrevalna sposobnost bo v tem primeru enaka, povečan bo le delež konvekcije.

 

Izjemno dekorativen ogrevalni element, ki ob enem zasede zelo malo prostora in se povsem poda v prostor.

IR paneli veljajo za enega bolj preprostih sistemov ogrevanja, prav tako pa za varčnega, naravnega in zdravega. Tovrstno ogrevanje je priporočljivo za vse, ki želite zmanjšati stroške ogrevanja, imeti maksimalno udobje, zagotoviti zdravo mikroklimo in pozabiti na stroške vzdrževanja. Je zelo primerno za novogradnje, pri obstoječih objektih pa je idealno za lastnike velikih hiš, ki ne uporabljajo vseh prostorov. Ne boste verjeli, pogosto se uporabljajo tudi za  ogrevanje v rastlinjakih, saj omogočajo idealno mikroklimo in s tem povečanje pridelka.

 

 

Kako sploh delujejo IR paneli?

IR je kratica za infrardeče. Infrardeča svetloba je del nevidnega svetlobnega spektra in ima več podvrst. Nanaša se na eno od naravnih oblik prenosa toplote, ki vsak dan spremlja vse nas. V določeni obliki, ki ji pravimo dolgovalovna ali C-dolžina, jo oddajamo in prejemamo tudi mi in naša okolica in to v vsakem trenutku. IR paneli električno energijo pretvorijo v toploto brez vmesnih faz. Izkoristek panela je zelo visok. Njegova grelna stran v prostor oddaja dolge infrardeče – C valove. To valovanje ne potrebuje zraka za prenos toplote. Zaradi tega ne pride do dodatnih izgub. Ko infrardeče valovanje zadene ob oviro (predmeti, telesa, stene, strop in tla v prostoru) se ta toplota v predmetu absorbira – pomeni, da jo predmeti akumulirajo in jo počasi in enakomerno oddajajo v prostor nazaj. Zaradi tega so stene, predmeti in tla topli in suhi.

 

Katere so še ostale prednosti ogrevanja z IR paneli?

V primeru, da se odločite za tovrstno ogrevanje lahko odpišete strošek kurilnice in dimnika, saj tega ne boste potrebovali, posledično bo tudi investicija nižja, občutek ogrevanja oziroma toplote veliko bolj prijeten, saj prostor dolgo zadrži toploto, ki je v prostoru enakomerno porazdeljena. Upravljanje panelov je enostavno, prav tako je sta enostavna montaža in nadzor nad njimi. Njihova uporaba bo podaljšala življenjsko dobo objekta, v katerem bodo nameščeni, za okolje pa to ne pomeni nobene dodatne obremenitve, saj električna energija velja za zeleno energijo.

 

 

Odkrijte prve  okrogle ogrevalne plošče !
Okrogla sevalna plošča  je brez okvirja izdelana in opremljena s posebno površinsko obdelavo  Crystal Quartz. Okrogli grelni paneli  s svojo novo zasnovo, ki je edinstveno okrogle oblike, lahko vaš življenjski prostor oblikuje v popolnoma novi luči.

 

 

 

Barva panelov in digitalna poslikava
Vse plošče so standardno bele barve, vendar lahko z akrilnimi barvami vaš panel barvamo v različne barvne odtenke, omogočamo vam tudi ročno poslikavo ali priznano umetniško delo znanega slikarja. Lahko pa se odločite za digitalno poslikavo panela, ki vam omogoča neomejeno izbiro in poslikavo panelov,izgled panelov si lahko prilagodite po vaših željah in omogočite prostoru novo dimenzijo estetike

IR panele podjetja EUROSTIL odlikuje visoka učinkovitost toplotne obdelave Crystal Quartz. Vas zanimajo dimenzije in  konkretne cene IR panelov? Na voljo so Vam na povezavi TUKAJ.

 

Kontaktirajte ponudnika: Eurostil d.o.o. I 041 442 627andrej.remih@siol.net I www.eurostil.si

 

 

Mogoče bi vas utegnilo zanimati tudi tole:

Kakšne so  najnovejše smernice pri opremi za kuhinje in jedilnice?

Oblikovno so kuhinje še vedno  ravnih in čistih linij, niso pa več tako strogo manimalistične, kot  so bile v zadnjih letih.  Osnovni ambient se popestri z raznimi dodatnimi elementi, ki so v drugi barvi,  npr. z odprtim regalom,  nekaj policami ali pa so drugačna samo katera od vrat. Tudi postavitev teh elementov je precej razgibana. Na ta način je…  Preberi več

 

 

Nikar ne pa ne spreglejte tudi tele vsebine:

https://gradnjainobnova.si/2019/03/04/kako-poteka-vgradnja-in-kako-zakuriti-ogenj/

https://gradnjainobnova.si/2018/10/01/nasi-mojstri-zidajo-stedilnik/

Preobrazba otroške sobe v najstniško: Največji izziv?

 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...