sobota, 25 junija, 2022
DomaOgrevanjePredstavitev posameznih rešitev ogrevanja.

Predstavitev posameznih rešitev ogrevanja.

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

Obstajajo številni načini ogrevanja, ki so primerni za različne vrste objektov (tako poslovnih kot tudi zasebnih). Preden se odločite za določeno rešitev vam priporočamo, da se posvetujete s strokovnjaki, saj je to edini način, da bo rezultat čim bolj optimalen.

S toplotno črpalko boste stroške ogrevanja znižali tudi do 70 %.

Toplotna črpalka je naprava, ki toploto pridobiva iz alternativnih virov, iz okolice (zrak, voda, zemlja). Deluje podobno kot hladilnik, samo na obraten način. Toplotno energijo, ki jo vzame iz okolice s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo in tako ogreva vodo.

Rezultat takšnega načina delovanja so, v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi, nižji stroški ogrevanja, tudi do 70 %. Še ena prednost uporabe toplotnih črpalk, ki jo velja izpostaviti je tudi ta, da je tovrsten ogrevalni sistem prijazen do okolja in da pomaga k zniževanju emisij CO2.

V podjetju Tersus d.o.o. nudijo projektiranje, vgradnjo, vzdrževanje in servis toplotnih črpalk. Vgradnja se vrši preko pooblaščenih monterjev na področju celotne Slovenije.

 

Toplotna črpalka Atlantic zrak/voda

Vgradnja toplotne črpalke Atlantic tipa zrak/voda je enostavna in ne zahteva večjih gradbenih posegov, kot je to pri toplotnih črpalkah tipa zemlja/voda ali voda/voda. Za njeno delovanje vrtine ali zemeljski kolektorji niso potrebni. Montaža te toplotne črpalke je podobna montaži običajne klimatske naprave in jo je mogoče opraviti v enem samem dnevu.

Delovanje toplotne črpalke zrak/voda in funkcija dodatnih električnih grelnikov v podporo ogrevanju

Letošnja zima je postregla s pravimi temperaturnimi ekstremi – iz previsokih v izredno nizke. Ob tem je marsikatera toplotna črpalka bila na preizkušnji. V kolikor ste, s pomočjo strokovnjakov, izbrali pravi model in dovolj močno, potem težav niste imeli. Ponudba toplotnih črpalk je na trgu zares velika in raznolika, kar lahko bodočega kupca hitro zmede. Ko se odločate za nakup je najbolje, da vam pri odločitvi pomagajo strokovnjaki, ki bodo najbolje vedeli kaj in kako. Sicer pa je pri izbiri toplotne črpalke tipa zrak/voda, ki se bo uporabljala za ogrevanje v hiši z radiatorji, pomembno, da se izbere takšna, ki je tudi pri temperaturah pod 0 °C sposobna vzdrževati nazivno izhodno moč. Samo  na takšen način se boste izognili uporabi vklopa dodatnih električnih grelcev. Tukaj gre običajno za toplotne črpalke, ki v ta namen uporabljajo prirejene kompresorje z vbrizgom. Ta sistem omogoča, da toplotna črpalka tudi pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah, kot je recimo -15 °C, zagotavlja nazivno izhodno moč ter dovolj visoko temperaturo vtoka, med 55 in 60 °C. Ob tem bo uporaba električnih grelnikov tako rekoč nezaznavna, vseeno pa ni priporočljivo, da se jih popolnoma izloči. Namreč, pri zares nizkih temperaturah električni grelci razbremenijo delovanje kompresorja in na takšen način podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Zaradi tega je dobro, da so že vgrajeni v notranjo enoto toplotne črpalke in aktivirani na minimalni moči.

Vsebino prispevali iz podjetje Tersus d.o.o.

Tersus d.o.o.,
Ulica Ivana Selana 15,
1351 Brezovica pri Ljubljani;

 

051 655 500
080 11 05
tersus@siol.net
www.tersus.si

 

UREDNIŠTVO PRIPOROČA -> preberite tudi “Električno talno ogrevanje“.
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...