nedelja, 27 novembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaKako izbrati streho vredno svojega denarja?

Kako izbrati streho vredno svojega denarja?

Vsako leto nas presenetijo novice kot: neurje, toča, orkanski veter, velike količine snega,  potres…
Streha je najpomembnejši del vsake hiše, stanovanjskega objekta, poslovnega objekta ali pa samo garaže ali nadstreška. Streha varuje vaše bivališče, premoženje in podaljšuje življenjsko dobo vgrajenih gradbenih materialov.
V zadnjem času je zelo pomembno, da vam pravilna izbira strešne kritine omogoči tudi manjšo porabo energije, hkrati pa moramo biti okoljsko ozaveščeni , saj z našo izbiro strešne kritine danes, vplivamo na našo in za prihodnje generacije varnejšo prihodnost.
Pri načrtovanju, nakupu nove ali zamenjavi dotrajane strešne kritine, je pomembno, da izbiri posvetimo dovolj pozornosti, saj naj bi strešna kritina nas in naše imetje  varovala 20, 30, 40, ali pa tudi več kot 70, 80 let, če se res pravilno in tehtno odločimo.

Pa je tako dolga življenjska doba  strešne kritine res  mogoča ob vseh nepredvidenih dogodkih, ki nas vsako leto znova presenetijo, hkrati pa vemo, da zob časa najeda vsak material, tudi najkvalitetnejši?

SEVEDA, JE MOGOČE!!

Na kaj moramo torej biti zelo pozorni pri izbiri strešne kritine:
Kritina, ki je zelo odporna na neurje, točo, orkanski veter, potres, sneg, je kritina, ki je vsekakor izdelana iz najmočnejšega materiala. Ta material je lahko le jeklo.
Da pa vas kritina izdelana iz jekla lahko varuje več kot 70 ali 80 let, pa mora biti izdelana iz najkvalitetnejšega jekla, zaščitenega s čim debelejšim slojem zaščite. Najkvalitetnejša zaščita jekla je legura cinka in aluminija, enakomerno nanesena na obeh straneh plošče. Sama debelina cinka in aluminija namreč pomeni dolžino trajanja zaščite jekla in neposredno vpliva na samo življenjsko dobo izdelka.
Samo en proizvajalec profiliranih jeklenih strešnih kritin je dosegel dogovor z železarno Arcelor- Mittal, da samo zanj proizvajajo najkvalitetnejše jeklo zaščiteno s 300 g / m2 na zgornji in spodnji strani strešnika.
Hkrati pa ta nanos zaščitijo še z nanosom polimerne barve, ki prepreči, da bi kemična zaščita strešnih letev, pospešila korozijo, kar se dogaja v primeru, če tega sloja barvne zaščite ni.

Kaj pa izgled?

Seveda pa navkljub zagotovljeni kvaliteti strešne kritine vsi pričakujemo, da bo sama strešna kritina tudi okras naše hiše.
To pa lahko dosežemo samo s ponudbo, ki zagotavlja največje možno število različnih oblik strešnih kritin, z največjo izbiro barv z mineralnim posipom ali najkvalitetnejšimi barvnimi premazi iz avtomobilske industrije.

Potem se formula kvaliteta pomnožena  s privlačnim izgledom enostavno spremeni v največje zadovoljstvo kupca pri izbiri strešne kritine.

Proizvajalec, ki v celoti izpolnjuje najstrožje normative na trgu, hkrati pa strankam ponuja največjo izbiro oblik in barv strešnih kritin je belgijsko podjetje Metrotile, ki je največji proizvajalec profiliranih jeklenih strešnih kritin z mineralnim posipom in najkvalitetnejšimi barvnimi  premazi v Evropi.

Metrotile je v 15 letih proizvodnje v evropski uniji dosegel tudi prvo mesto v razvoju profiliranih jeklenih strešnikov in razširil svoje poslovanje v več kot 90 držav sveta. 

Obenem pa so njihovi izdelki proizvedeni po standardih in zahtevah Evropske unije. Vsi materiali, ki jih v svoji proizvodnji uporablja Metrotile so evropskega porekla.

Pokličite nas, z veseljem vam bomo svetovali pri pravilni izbiri. Strešne kritine vam ne bomo samo prodali, ampak vam bomo svetovali tudi pri kvalitetni izvedbi, ki jo bo izvršilo eno od naših pogodbenih in strokovno usposobljenih krovsko kleparskih podjetij.

www.metrotile.si
Metrotile Adria d.o.o.
IOC Trzin, Motnica 9
1236 Trzin
tel.: 01 234 27 56

Uredništvo priporoča: Obnova starih strešnih kritin s premazi.

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Ključavnica na prstni odtis za naknadno vgradnjo.

Čitalniki prstih odtisov so med slovenskimi graditelji hiš zelo priljubljeni, saj se za sodoben način dostopa v hišo ali stanovanje odloča že vsak sedmi lastnik novogradnje. Naj Vas razveselimo! V kolikor ste tudi vi že menjali vaša vhodna vrata in niste vgradili vrat z vgrajenim čitalnikom za odpiranje s prstnim odtisom (in na daljavo) imamo za vas odlično rešitev. 👉 Sistem dLine - ključavnico na prstni odtis za naknadno vgradnjo.

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...