Razlika med INOX in ALU ograjami.

Ste se kdaj vprašali, kakšna je razlika med INOX in ALU ograjami? Na prvi pogled se skorajda ne razlikujejo. Vendar razlike seveda obstajajo.

Aluminij je kot material mehkejši, zato ima ograja iz aluminija običajno več stebrov. Na takšen način se dosežeta enaka trdnost in stabilnost, kot pri inox ograjah. Največji razmak med stebri je tako cca 100 cm, pri inox ograjah pa precej več. Aluminijaste ograje se vijači in se večinoma sestavljajo na objektu pri stranki, saj so elementi in profili pripravljeni in že obdelani. Inox ograje pa se običajno pripravijo v delavnici, saj je potrebno varjenje, brušenje in poliranje, prav tako je elemente potrebno prilagajati in jih ustrezno obdelati. Poudariti je treba tudi, da obstaja veliko različnih kvalitet inoxa, zato vsak ni primeren za zunaj, za ob cesti ali morju, …

Dodatno o aluminijastih ograjah

Aluminijaste ograje so primerne za obmorske kraje, saj odlično kljubujejo soli in rji. Narejene so iz visokokvalitetnega eloksiranega, brušenega ter anodiziranega aluminija in so odlične za postavitev balkonov ali teras, zunanjih ter notranjih stopnišč, … Njihova prednost, v primerjavi z inox ograjami, sta estetika in varnost, prav tako ne potrebujejo pretiranega vzdrževanja. Odporne so na UV žarke, na mraz, vročino ter ostale vremenske razmere. Vezni elementi so narejeni iz nerjavečega materiala, njihova življenjska doba pa je dolga. Cena aluminijaste ograje je približno za 30 % nižja od inox ograje, standardne kvalitete.

Več o inox ograjah 

Inox ograje veljajo za obstojne in so modernega videza, potrebujejo pa minimalno vzdrževanje. Imajo dolgo življenjsko dobo, njihova prednost pa je tudi v tem, da so narejene iz nerjavečega (rostfrei) materiala, ki je primeren tako za notranjo kot za zunanjo uporabo. Ograja iz inoxa velja za najbolj trpežno in varno ograjo za vaš dom.

V podjetju Svet ograj imajo v prodajnem asortimanu polirane in satinirane, ki jih je mogoče kombinirati z različnimi materiali, kot so les, steklo, pleksi steklo, pletenice itd. Za kraje, ki so bolj podvrženi neugodnim vremenskim razmeram pa izdelajo ograje iz kislinsko odpornega inoxa kvalitete AISI 316L.

 

UREDNIŠTVO PRIPOROČA -> preberite tudi “Dekor ograje“.

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: