Čiščenje steklenih vratc kamina v manj kot 3 minutah.

Preizkusite tole in s čiščenjem steklenih vratc boste gotovi v manj kot 3 minutah.

Čiščenje kamina in steklenih vratic je marsikomu težko opravilo. Da romantičnega vzdušja in prijetne tople družinske atmosfere ne bodo pokvarilo umazano steklo si oglejte kratek video in preprosto očistite vaš kamin.

Steklena vratca kamina postanejo hitro motna in črna od dima in saj. Za vsakdanje čiščenje običajno zadostuje običajno čistilo za steklo (lahko je doma narejeno), vsake toliko pa je potrebno poseči po močnejšem čistilu, ki bo temeljito odstranilo na steklu nabrane ostanke ogljika.

Če želite čistiti steklo na čim bolj naraven način, se tega opravila lotite, še preden odnesete pepel. Vzemite kos časopisnega papirja, ga navlažite, pomočite v pepel in z njim s krožnimi gibi zdrgnite vratca, nato pa očistite s papirnatimi brisačami in čisto vodo, v katero kanete malo kisa. Kadar so vratca zelo umazana, jih boste morali nato očistiti še s specialnim čistilom, ki je bolj agresivno.

Za vsakdanje čiščenje vratc bo dovolj čistilo iz vode, kisa in po potrebi tudi malo amoniaka. V plastenko z razpršilnikom nalijte pol litra vode, 1 žlico kisa in ½ žlice amoniaka. Plastenko zaprite in pretresite, popršite vratca in pustite stati 30 sekund, nato pa jih obrišite s papirnatimi brisačkami.

Te zanima tudi to: 5 pravil za čisto steklo kamina

Priporočamo tudi: 3 stvari na katere morate biti pozorni predno vgradite kamin!

Foto: Pečarstvo Horvat

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: