torek, 17 maja, 2022
DomaOgrevanjeČiščenje steklenih vratc kamina v manj kot 3 minutah.

Čiščenje steklenih vratc kamina v manj kot 3 minutah.

Preizkusite tole in s čiščenjem steklenih vratc boste gotovi v manj kot 3 minutah.

Čiščenje kamina in steklenih vratic je marsikomu težko opravilo. Da romantičnega vzdušja in prijetne tople družinske atmosfere ne bodo pokvarilo umazano steklo si oglejte kratek video in preprosto očistite vaš kamin.

Steklena vratca kamina postanejo hitro motna in črna od dima in saj. Za vsakdanje čiščenje običajno zadostuje običajno čistilo za steklo (lahko je doma narejeno), vsake toliko pa je potrebno poseči po močnejšem čistilu, ki bo temeljito odstranilo na steklu nabrane ostanke ogljika.

Če želite čistiti steklo na čim bolj naraven način, se tega opravila lotite, še preden odnesete pepel. Vzemite kos časopisnega papirja, ga navlažite, pomočite v pepel in z njim s krožnimi gibi zdrgnite vratca, nato pa očistite s papirnatimi brisačami in čisto vodo, v katero kanete malo kisa. Kadar so vratca zelo umazana, jih boste morali nato očistiti še s specialnim čistilom, ki je bolj agresivno.

Za vsakdanje čiščenje vratc bo dovolj čistilo iz vode, kisa in po potrebi tudi malo amoniaka. V plastenko z razpršilnikom nalijte pol litra vode, 1 žlico kisa in ½ žlice amoniaka. Plastenko zaprite in pretresite, popršite vratca in pustite stati 30 sekund, nato pa jih obrišite s papirnatimi brisačkami.

Te zanima tudi to: 5 pravil za čisto steklo kamina

Priporočamo tudi: 3 stvari na katere morate biti pozorni predno vgradite kamin!

Foto: Pečarstvo Horvat


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Hard-Top pergola® [premium senčilo za 365 dni udobja na terasi]

Hard-Top pergola je moderen arhitekturni element najvišje kvalitete, ki z motorno rotacijo lamel regulirano prepušča do 80 % sonca kadar to želite, zadrži pomladanski ali jesenski naliv, vas ščiti pred vročim poletnim soncem in vnaša sonce ali ohrani teraso suho tudi pozimi. Podaljšajte uporabnost vaše terase na vse dni v letu. Spoznajte, zakaj je Hard-Top pergola® premium senčilo za 365 dni udobja na terasi.

Lesena preobrazba terase, dvojček družinske hiše [prej in pozneje]

Lesena igrala. Svetovanje. Letne kuhinje. Pergole. Balkonske ograje. Nadstreški

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...