Vrste kamna glede na uporabo.

V podjetju Milan Klemenc s.p. ponujajo več kot 40 vrst kamnov, ki so pridobljeni iz lastnega kamnoloma. Podjetje deluje od leta 2004, ko so prejeli koncesijo za pridobivanje kamna. Pridobivanje kamna na tem mestu sega več let oziroma stoletij nazaj, saj so še vedno vidni ostanki pridobivanja kamna, v tistem času za strešno kritino. Danes v podjetju ponujajo vse od kamnov za oblaganje do raznih plošč, rezanega kamna po naročilu, kamen za stenske in talne obloge, zidanje škarp, za skalnjake in ribnike … Možno ga je uporabiti tudi za zidanje terase, balkona, stopnic, kaminov, kleti, kozolce, vodnjake, potke ali kaskade.

Ves kamen se loči že ob pridobivanju, skozi obdelavo pa se doseže najvišja možna kvaliteta za posamezen proizvod. Kamen v paletah je skrbno zložen, nakup pa skladen s plačanimi količinami. O visoki kvaliteti kamna za različne namene se lahko prepričate ob obisku kamnoloma in delavnic za pripravo kamna.

“Na voljo so tri barve kamna – siva, sivorjava in rjava.”

Vrste kamna

  • Kamen za oblaganje
    Tovrstni kamen je namenjen oblaganju coklov, škarp, stopnic, teras, kleti, … Ves kamen v podjetju ob pridobivanju razsortirajo na več vrst, glede na barvo, debelino, gladkost … Lahko pa pripravijo kamen tudi po želji oziroma naročilu.
  • Kamen za škarpe
  • Kamen za skalnjake
  • Rezan kamen
    Kamen je lahko različnih dimenzij, v podjetju ga pripravijo po naročilu – traki za oblaganje sten, kaminov. Stranka lahko izbira med ploščami, kockami, stopalnimi ploščami, palicami …
  • Razne plošče

 

Vsebino prispeval:
Milan Klemenc s.p.

Hudinja 31
3205 Vitanje

T: 041 508 997
kamnolom.klemenc@siol.net
www.kamnolom-klemenc.si

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: