Trajna zaščita lesa.

Silvanolin® je eden izmed okolju  najprijaznejših in najučinkovitejših pripravkov za zaščito lesa.

Les ščiti tako pred delovanjem lesnih gliv, kot pred lesnimi insekti, termiti in morskimi škodljivci. Formulacija pripravka Silvanolin omogoča, da se vse sestavine dobro vežejo v les in se iz njega ne izpirajo, zato lahko z njim trajno zaščitimo tudi les, ki bo izpostavljen najtežjim pogojem in vremenskim vplivom (dež, sneg, stalen stik s sladko ali morsko vodo in podobno). Kot najprijaznejše topilo se pri pripravi in uporabi zaščitnega sredstva Silvanolin® uporablja voda.


Zaščitni pripravek Silvanolin je primeren za vse vrste postopkov zaščite lesa: za premazovanje, brizganje, oblivanje, potapljanje, kot tudi za vakuumsko-tlačno impregnacijo. Premazovanje, brizganje ali kratkotrajno potapljanje, pri katerem porabimo 1 kg zaščitnega pripravka na 4 do 6 m2 lesene površine, priporočamo zlasti za zaščito lesa, ki ne bo izpostavljen padavinam (npr. zaščita ostrešij, napuščev in podobno). Za zaščito fasadnih oblog, brunaric, balkonskih in vrtnih ograj, zunanjih igral in vrtnega pohištva priporočamo vsaj 24-urno potapljanje, pri čemer dosežemo višje navzeme, učinkovine zaščitnega sredstva pa prodrejo v les vsaj 5 mm globoko. Za zaščito lesa, ki ga nameravamo uporabiti v stalnem stiku s tekočo (sladko ali morsko) vodo ali v stiku s prstjo, pa moramo uporabiti postopek vakuumsko-tlačne impregnacije.

Med postopkom zaščite s pripravkom Silvanolin se les obarva pastelno zeleno. Zaščiten les, ki je izpostavljen soncu (UV žarkom), sčasoma posivi. Sivenje površine lesa je povsem naraven proces, ki ne vpliva na kvaliteto zaščite ali na življenjsko dobo lesenega izdelka/objekta. V kolikor želite zaščiten les še obarvati ali preprečiti sivenje površine, priporočamo uporabo lazurnega premaza Silvanol Lazura B.

Silvanol G-rumeni in GB
Silvanol G-rumeni in Silvanol GB (brezbarven) učinkovito ščitita les pred napadom lesnih insektov in trohnenjem. Zaščitno sredstvo Silvanol ni vnetljivo in ne vsebuje lahko hlapnih ali strupenih komponent. Silvanol na les nanašamo s čopičem, lahko pa les z njim tudi oblivamo, brizgamo ali ga vanj potapljamo. Zaščiten les je brez vonja, ni strupen na dotik in ne vsebuje kromovih spojin. Zaščiten les, brez dodatne zaščite površine z lazurnimi premazi Silvanol lazura B, ne sme biti izpostavljen dežju (možno izpiranje zaščitnih komponent).

 

 

 

Vsebino prispeval:
Silvaprodukt d.o.o.

Dolenjska cesta 42,
10000 Ljubljana

080 1202
info@silvaprodukt.si
www.silvaprodukt.si

Avtor: uredništvo

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: