četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaUgodje v podstrešnem stanovanju

Ugodje v podstrešnem stanovanju

Mansardna stanovanja so ena najlepših, žal pa v vročih poletnih in hladnih zimskih dneh ob slabi toplotni izolaciji ne nujno tudi najprijetnejša.

Ker je lastnik ljubiteljski »sam svoj mojster«, so se dela lotili sami, postopno, prostor za prostorom. Dva prostora jim je uspelo sanirati pred vročimi poletnimi dnevi in prijetna klima v njih tekom celega poletja jih je samo še dodatno prepričala o pravilni odločitvi. Z zimo pa se je ob ekstremnih zunanjih temperaturah in vetrovnem vremenu temperatura zraka v ne-saniranih podstrešnih prostorih kar hitro spreminjala, medtem ko je bilo bivanje v prostorih z obnovljenim stropom prijetno.

Vroče poletje ali hladna zima, sta pravšnje za oceno kvalitete izvedene toplotne izolacije bivalnega podstrešja. Družina, ki že vrsto let težko prenaša ekstremno poletno vročino in velik hlad sten mansardnega stanovanja pozimi, se je odločila za dodatno notranjo izolacijo .

Izvedba dodatne toplotne izolacije strehe z notranje strani po naslednjem postopku:
V vse kote in spoje med strešino in fasadno ter notranjo steno nalepimo tanek, penast in samolepilni tesnilni trak. Na obstoječo leseno oblogo z nizko ekspanzijskim PU lepilom nalepimo toplotno izolacijske plošče FIBRANxps ETICS GF. Pri rezanju si pomagamo z vročo žico in skalpelom ali pa tudi z žago (lisičji rep) z drobnimi zobci.

Špalete strešnih oken ojačamo z vogalniki.
S toplotno izolacijsko oblogo natančno zaščitimo tudi špalete strešnih oken, kjer je navadno na razpolago le malo prostora za namestitev toplotne izolacije v večjih debelinah.

Z drugim nanosom lepilne malte površino izravnamo in pripravimo za finalno obdelavo. S tankim nanosom izravnalnega kita je površina pripravljena za nanos beleža.

Nekaj dodatnih napotkov:
Ker PU lepilo ne zlepi v trenutku, pač pa v 10 minutah, za ta čas izolacijske plošče podpremo s fleksibilnimi letvami.
Po pravilu stroke se izvede dodatno sidranje plošč.
Originalni robovi FIBRANxps ETICS GF plošč so izvedeni stopničasto (L-rob), zato na spojih ni toplotnih mostov. Manjše linijske toplotne mostove, ki nastanejo na spojih naknadno rezanih plošč dobro zatesnimo z nizko ekspanzijskim PU lepilom.
Plošče FIBRANxps ETICS GF so izdelane z visoko toleranco (T3), s čimer je zagotovljena ravnost izolirane površine in je možen tanjši nanos malte in zaključnih slojev.

Toplotna sanacija prostorov z namestitvijo FIBRANxps ETICS toplotne izolacije na notranji strani sten in stropov mansardnega stanovanja, občutno izboljša ugodje bivanja tako poleti kot pozimi. Ko se odločimo za menjavo strešne kritine ali sanacijo fasade, odpravimo še pomanjkljivosti toplotne zaščite z zunanje strani, kot primer dobro toplotno izoliranega podstrešja.

Za svetovanja smo na voljo.

 

Fibran Nord d.o.o.,
Kočevarjeva Ulica 1,
8000 Novo Mesto

T: 07 39 39 525
T: 07 39 39 515
E-naslov: nasvet@fibran.si 
www.fibran.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge