četrtek, 30 junija, 2022
DomaOgrevanjeNajbolj prodajana toplotna črpalka v Evropi!

Najbolj prodajana toplotna črpalka v Evropi!

Zakaj je daikin altherma lt najbolj prodajana toplotna črpalka v Evropi?

Ko boste izbirali toplotno črpalko, je zagotovo najpomembnejša varnost, saj ne bi želeli pozimi pri -15°C zunanje temperature, ostati brez ogrevanja. Daikinove toplotne črpalke beležijo izjemno nizek odstotek napak. Poleg tega imajo za primer nihanja električnega toka ali okvare vgrajen sekundarni vir toplote (elektro grelnik). Daikin toplotne črpalke se tudi po pretečeni 3-letni garancijski dobi praktično ne kvarijo.V Sloveniji imamo precej objektov, v katerih Daikinovi kompresorji delujejo že več kot 25 in celo 30 let. Poleg varnosti je pomembna tudi ekonomičnost, kar strankam prinaša nizke obratovalne stroške.  V Sloveniji Daikinove črpalke zrak-voda dosegajo celoletne izkoristke SCOP do 4.8, odvisno od klimatskih pogojev v vašem kraju. Pri modelih zemlja-voda je seveda izkoristek še višji, saj edini na trgu v takšnem tipu toplotne črpalke ponujamo inverterski kompresor z nizko modulacijo. Kako lahko Daikin dosega tako visoke izkoristke? Daikin kot vodilni na trgu investira veliko denarja v raziskovanje in razvoj in ob tem ne pozablja na ohranjevanje okolja. Zagotovo ima Daikin v primerjavi s konkurenco daleč največ inovacij kot so: inverterski kompresor, prosto viseči zunanji izmenjevalec brez potratnega električnega grelca zunanje plošče, flash streamer, klimatska naprava s sevalno ploščo, plin R32 in mnoge druge. Preverite akcijsko ponudbo na E2E d.o.o. in si zagotovite najbolj prodajan model toplotne črpalke na trgu.

Kljub temu, da so v 90 letih prejšnjega stoletja sloveli kot blagovna znamka, ki je bila sinonim visoke kvalitete, so z novim tisočletjem zakorakali v obdobje Daikinovih toplotnih črpalk z oznako Altherma. V Belgiji razvita toplotna črpalka, s posebnim ozirom na evropske klimatske pogoje, je postala tehnični vrhunec. Do danes je v Evropi prodanih prek 400.000 toplotnih črpalk, kar Althermo uvršča na prvo mesto glede na tržni delež.

Kljub vsemu je pozornost pri razvoju eden ključnih vodil podjetja. Tako so leta 2012 patentirali tudi prostoviseči zunanji register pri toplotni črpalki. S tem se je Daikin ponovno oddaljil od konkurence, saj je s tem odtaljevanje zunanje enote v ciklih defrosta še bolj učinkovito.

Daikin ima skoraj vse komponente znotraj svoje toplotne črpalke popolnoma svoje. Vključno s kompresorjem, ki je najpomembnejša komponenta oziroma srce vsake toplotne črpalke. Inverterski kompresor ni le zanesljiv, ampak predstavlja tudi zavidljive tehnične karakteristike. Nizkotemperaturna toplotna črpalka z močjo 8 kW ima spodnjo mejo modulacije samo 1,8 kW, kar pomeni, da lahko delne potrebe objekta pokrijemo izjemno učinkovito.

Vsi ti detajli oziroma kompatibilnost med strojnimi komponentami pa prinašajo izjemno visok SCOP. Sezonsko grelno število je v primeru postavitve v okolici Ljubljane lahko tudi od 3,8 do 4,0. Vsi ti detajli razlagajo zakaj med 5000 ogrevalnimi toplotnimi črpalkami, ki so v Sloveniji vgrajene na letni ravni, Daikinove zajemajo cca 1200 toplotnih črpalk in je tako kot na evropskem nivoju tudi v Sloveniji št. 1.

Kljub tej poziciji, Daikin vedno znova išče možnosti razvoja in napredka. Eden takšnih primerov je toplotna črpalka Compact, ki omogoča pretočni način gretja sanitarne vode, ki je do sedaj veljal za način, ki ima kljub vsej zdravstvenih in tehničnim prednostim slabost, ki se kaže v omejeni količini pripravljene vode. Daikin je rešil tudi to in še enkrat več poskrbel, da je ponovno prvi in da mu konkurenti še enkrat več gledajo v hrbet.

Daikin, toplotna črpalka št. 1 na trgu

Zastopnik Daikin:

E2E, trgovina in storitve, d.o.o.

Tržaška cesta 40

2000 Maribor
02 620 98 05

info@e2e.si
www.e2e.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge