četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaSteklena fasada, doživljenska fasada

Steklena fasada, doživljenska fasada

Steklena fasada

Občutek prostornosti, odprtosti in lahkotnosti.

Velika prednost steklenih fasad je predvsem, da velike površine stekla omogočajo, da svetloba proseva globoko v objekt. V interierju za stekleno fasado imamo občutek prostornosti, odprtosti in lahkotnosti. Velike površine zasteklitve omogočajo poglede v zunanje okolje in nam dajejo občutek povezanosti z naravo. Ob kakovostni izvedbi nam omogoča prihranke pri porabi energije, predvsem v zimskih mesecih. Pozimi se notranjost objekta, kjer je montirana steklena fasada, dodatno pasivno segreva zaradi sončne energije. Steklene fasade so naš velik izziv. Vse pogosteje jih vgrajujemo pri individualnih gradnjah.

Steklene fasadne obloge so narejene iz visokokakovostnih materialov, odpornih na vremenske vplive, saj je ravno fasada najbolj izpostavljeni del stavbe. Narejene so iz večslojnih fasadnih steklenih plošč, lepljenih steklenih plošč ter večplastnih kaljenih plošč, ki omogočajo visokokakovostne zasteklitve objektov s steklenimi fasadami ne glede na arhitekturne zahteve in vaše želje.

Izdelujemo različne tipe steklenih fasad: STRUKTURNE, POLSTRUKTURNE, FASADE Z VIDNIM PROFILOM ter PREZRAČEVALNE fasade. Zasteklitve so lahko izvedene iz enojnega ali izolacijskega stekla, varnostno kaljenega ali lepljenega stekla. Nekatere izmed fasadnih plošč se lahko uporabljajo tudi kot prvovrstni dekorativni element.

ALU STEKLENE STRUKTURNE FASADE
Fasada je v tem primeru sestavljena iz stekla in samoobremenitvene aluminijaste konstrukcije. Stekleni elementi so prilepljeni na podkonstrukcijo,
ki je pritrjena na osnovno konstrukcijo iz stebrov in prečk. Pri tej vrsti steklene fasade je pri zunanjem izgledu fasade videno samo steklo, med njimi je le nekaj milimetrska fuga.

ALU STEKLENE POLSTRUKTURNE FASADE
Značilnost polstrukturne aluminijaste fasade je, da so fiksna in odpirajoča se polja enaka po videzu od zunaj. Steklo v aluminijasti polstrukturni fasadi je vpeto z minimalno ALU letvico v nosilno ALU konstrukcijo.

 

PREZRAČEVALNE FASADE

Sistem prezračevanih fasad vključuje toplotno izolacijo in nosilno odkonstrukcijo s pločevinasto ali stekleno oblogo na zunanji strani zidov. Prezračevana fasada odpravlja vlago, zmanjšuje vpliv toplotnih mostov in porabo energije, ter izboljšuje zvočno izolativnost novih in obnovljenih zgradb. Pozimi preprečuje toplotne izgube, poleti pa pregrevanje objekta in tako v zgradbah ustvarja ugodne klimatske pogoje.

 

 

 

OBLAK ALU d.o.o.,

Salon: Savska loka 8, Kranj

041 34 30 20

info@oblak-alu.si

www.oblak-alu.si

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge