Obnova obstoječe kuhinje ali izdelava nove?

Vsak najmanjši poseg v prenovo ali obnovo kuhinje bo zahteval čas in denar. Svetujemo, da dobro premislite, kaj želite in kaj vas moti ali navdušuje v obstoječi kuhinji, preden sprejmete kakršno koli odločitev.

Strokovanjake iz podjetja ZIP CENTER smo povprašali, kaj se nam danes bolj izplača. Obnoviti staro kuhinjo ali izdelati povsem novo. Pravijo, da je denarno gledano investicija ob prenovi kuhinje ali izdelavi nove skoraj enaka, če želimo, da bo tudi obnovljena kuhinja funkcionalna in sodobona. Predstavljajte si, da imate obnovljeno kuhinjo, ki pa skriva stare napake. Za obnovo stare kuhinje potrebujete zdravo ohišje elementov, električno, oziroma vodovodno napeljavo na želenih mestih, zato dobro premislite. Nova ali obnova? Priporočamo novo. Z izborom nove unikatne kuhinje po meri lahko namreč izkoristite vsak centimeter prostora in vključite tudi vse sodobne rešitve, ki pri starejših kuhinjah v večji meri niso bile načrtovane.

Kakšen stil kuhinje izbrati?
V kolikor ste pristaš modernega stila, ki je eleganten in prefinjen, boste izbrali sodobne materiale ličnic in pultov kuhinje, kot so: barvan mediapan po kartici RAL oziroma NCS, kerrock, ultrapas in iveral. V kolikor prisegate na tradicionalen in klasičnen stil kuhinje izbirajte med naravnimi vrstami masivnega lesa in laminatov. Predlagajo macesen, hrast, češnjo … Eleganten stil z moderno tehniko je zelo »in«.

Izris ali skica
Imejte ideje. Ne pozabite na kuhinjski otok. Najemite arhitekta. Arhitekti uresničujejo sanje. Tudi vsak mizar vam bo izrisal ali skiciral vaše želje in ideje. Le tako bo vaša kuhinja res to kar si želite.

Izkoristek prostora
Bodite pozorni na dober izkoristek prostora. Mehko zapiranje ličnic kuhinje, izvlek polic in kotni izvlek polic so osnovni elementi sodobne kuhinje. Na fotografijah predstavljamo primer popolnega izkoristka prostora na stopniščih ali v pralnicah. Tudi v kuhinji je dobro zagotoviti popoln izkoristek prostora.

Čas in denar
Lepa, po meri narejena kuhinja ni nujno dražja od trgovskih različic. Po meri narejena kuhinja je unikatna, ogledalo vaše družine in prostor, v katerem kot družina preživite več kot 60 odstotkov skupnega časa. Za pocenitev kuhinje iščite termine izdelave kuhinje v zimskem času, ko imajo obrtniki oziroma mizarji praviloma manjšo zasedenost proizvodnje. Priporočeno podjetje SIJ ZIP CENTER d.o.o., pohištvo po meri montira po vsej Sloveniji.

 

POHIŠTVO PO MERI, KUHINJE, SPALNICE, DNEVNE SOBE, OTROŠKE SOBE, STOPNIŠČA, KOPALNICE, TERASE, NADSTREŠKI, BALKONSKE OGRAJE, POSLOVNI PROSTORI IN SEJNE SOBE


SIJ ZIP CENTER d.o.o., 

ALENKA STRES
T: 041 619 923
www.zipcenter.si,

alenka.stres@zipcenter.si

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: