četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaToplotna in zvočna izolaija Fonaterm

Toplotna in zvočna izolaija Fonaterm

Fonaterm-granular zvočna izolacija – najboljša zvočna izolacija sten in stropov.

FonaTerm-granular je izolacija iz kosmičev neuporabljenih avtomobilskih tekstilov, ki so podvrženi avtomobilskim standardom in nastajajo pri krojenju avtomobilskih prevlek in vzglavnikov ter so ji dodane snovi za zaviranje gorljivosti in povečanje obstojnosti. Izolacija v obliki kosmičev je namenjena vpihovanju v medprostore zidov, pri čemer dobimo izolacijo v enem kosu, brez stikov, toplotnih in zvočnih mostov, zato takšna izolacijska plast enakomerno prekriva cevi in ostale inštalacije.

Prednosti:

  • edina možna izolacija, za saniranje slabo toplotno izoliranih objektov,
  • odlična toplotna izolacija, absorbcija zvoka in dušenje zvoka,
  • z vpihavanjem dobimo izolacijo v enem kosu, brez praznih medprostorov,
  • z vpihavanjem lahko uravnavamo gostoto,
  • FonaTerm ne gnije ali plesni in ni hrana za mrčes in glodalce,
  • manjša poraba energije, glede na klasične načine izoliranja.

Strop mansarde deli bivalni prostor od okolice, zato mora biti kar se da idealno izoliran, tako toplotno kot zvočno, da zagotovi minimalen vpliv okolice na bivalno okolje. Izolacija FonaTerm ima odlične toplotne in akustične lastnosti, ponaša se z minimalnim koeficientom posedanja in odličnim toplotnim faznim zamikom. Izolacija FonaTerm je idealna tam, kjer želimo maximirati čas toplotnega faznega zamika, ter obenem združiti toploto ter zvočno izolacijo. Zelo pomembna lastnost izolacije FonaTerm je visoka specifična toplota (s= 1860 J/kg°K) zaradi česa dobimo zelo visok faktor toplotnega faznega zamika (od 10 do 12 ur). Z različno gostoto vpihane FonaTerm – granular izolacije dosežemo primerne zvočne izolativnosti stropa, glede na predviden namen (glej FonaTerm rešitve: izolacija zvoka). Zaradi visokega koeficienta difuzije vodne pare in visokega absorpcijskega koeficienta je izolacija FonaTerm zelo primerna za izolacijo lesenih ostrešij, saj omogoča zračnost lesa ter s tem prepričuje prekomerno navlaženost ali morebitno gnitje konstrukcije. Z izolacijo FonaTerm granular zapolnimo celoten volumen izolacijskega prostora brez toplotnih mostov.

 

Zvočna izolacija
Ko govorimo o izolaciji našega stanovanja ali hiše, imamo v večini primerov v mislih toplotno izolacijo. Vendarle pa je zvočna izolacija ravno tako pomembna za ugodje in kakovost bivanja. V našem življenjskem okolju je namreč vse več hrupa, šumov in drugih motečih zvokov. Vir hrupa v prostoru povzroči valovanje, ki se širi po stenah, stropu in tleh. Dokazano je, da dolgotrajna izpostavljenost hrupu slabo vpliva na naše zdravje, prav tako pa mu škodujejo zvoki, ki jih naše telo morda sploh ne zazna. Zato se v zadnjem času v projektiranju in gradnji objekta vse bolj izpostavlja tudi zaščita proti hrupu oz. protihrupna izolacija. Najbolje je zaščito pred hrupom upoštevati že pri sami gradnji objekta, saj slednjega pogosto ni mogoče postaviti v mirno in tiho okolje.

 

Protihrupna izolacija Fonaterm-granular
Za zvočno izolacijo sten se najpogosteje uporabljajo materiali, kot sta mineralna volna ali polistiren. Fonaterm ima zvočno absorbcijo bistveno višjo kakor vsi primerljivi materiali na trgu. Udarni zvok na tleh dušimo s pohodnimi izolacijskimi ploščami, na primer s protihrupnimi evroploščami, sestavljenimi iz mavčno-kartonskih plošč in tekstilnega Fonaterm sloja. Fonaterm-granular pa je izolacija v obliki kosmičev iz avtomobilskega tekstila, ki prav tako absorbira in duši zvok, namenjena pa je vpihovanju v medprostore zidov.

 

EVROMOJSTER d.o.o.,
Lili Novy 44,
1000 Ljubljana

T: 051 299 299
info@evromojster.si
www.evromojster.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...
Alpod talne obloge