Potek novogradnje in obnove

Gradnja novega ali adaptacija že obstoječega objekta zahteva poleg dokumentacije tudi strokovnega in izkušenega izvajalca. Gradnja je obsežen projekt in preden se je lotite, je potrebno poleg lokacije za gradnjo pridobiti tudi kvalitetno dokumentacijo. V podjetju vam svetujemo že v fazi načrtovanja gradnje, pomagamo pri optimizaciji in izbiri kvalitetnih materialov, pogovorimo se o načinu in vrsti gradnje. Lahko vam pripravimo tudi finančno oceno same investicije. Opozorimo vas tudi na morebitne zaplete ali ovire, ki jih lahko pričakujete med samo gradnjo in se glede na 30 letne izkušnje pojavljajo skoraj pri vsaki gradnji ali obnovi objekta.


Kako poteka gradnja novega objekta?

Popis
Osnova za popis gradbeno obrtniških del je projekt oziroma projektna dokumentacija, ki jo pripravi arhitekt ali projektant. Pri popisu bodite pozorni predvsem na to, katere gradbene faze obsega. Ko je projekt pripravljen, smo na vrsti mi.

Ponudba
Na podlagi popisa in projekta vam pripravimo individualno ponudbo za vaš objekt. Na skupnem sestanku vam predstavimo potek gradnje, vključno s časovnim in finančnim načrtom gradnje. Glede na vaše želje se lahko dogovorimo za način gradnje: gradnja po sistemu posameznih faz ali gradnja po sistemu »ključ v roke«.

Dokumentacija projekta
Po potrditvi ponudbe podpišemo pogodbo. Predate nam tudi projektno dokumentacijo. Sledi podroben pregled in po potrebi korekcija posameznih detajlov. Ko je projekt dokončno potrjen, sledi faza izvedbe. Pred samo izvedbo v skladu s pogodbo uskladimo terminski plan in finančni načrt.

Gradbene faze
1. gradbena faza: obsega ureditev gradbišča in pripravljalna dela (priprava terena, zakoličba objekta, izkop gradbene jame, postavitev temeljev ter izgradnja temeljne plošče).
2. gradbena faza: postavitev kletne plošče, če je objekt podkleten.
3. gradbena faza: zajema konstrukcijska gradbena dela vseh etaž in podstrešja, izvedbo strešne konstrukcije oziroma ostrešja ter krovsko-kleparska dela.
4. gradbena faza: obsega postavitev predelnih sten, izdelavo betonskih tlakov, izolacijo objekta, notranje in zunanje omete, napeljavo instalacij, talne in stenske obloge, ki zahtevajo mokro vgradnjo, postavitev masivnih stopnišč, vgradnjo stavbnega pohištva, ključavničarska in kamnoseška dela.
5. gradbena faza: zaključitev gradnje objekta, tako da je pripravljen na vselitev. Obsega zaključitev inštalacij, polaganje stenskih in talnih oblog, slikopleskarska in steklarska dela.

Gradnja je zaključena, ko je opravljena primopredaja objekta investitorju v uporabo. Iščete izvajalca za vašo novogradnjo ali adaptacijo? Kontaktirajte nas!

 

 

 

 

 

MEHLE, CELOVITE GRADNJE d.o.o
Paradišče 2,
1293 Šmarje-Sap

01 7862 272
031 867 664

info@mehle-gradnje.si
www.mehle-gradnje.si

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: