nedelja, 27 novembra, 2022

Izsuševanje zidov

Napreden brezžični sistem izsuševanja zidov

Razlogov za nastanek vlage je ogromno. Trajna vlaga, vpliv energije in organskega okolja (barve) pa med drugimi omogočajo tudi nastanek zidne plesni, ki pa je neopazna, saj se razvije v zidu. Opazimo jo šele takrat, ko se razširi na površje in takrat je običajno že zelo pozno. Nastanek zanjo pa je pogosto posledica gradbenih napak ali neustrezno izvedene oziroma manjkajoče hidroizolacije. Ker pa zidna plesen pušča številne negativne posledice: slab vpliv na zdravje, zmanjšanje trdnosti gradbenega materiala, višji stroški ogrevanja in nižanje vrednosti nepremičnine, jo je potrebno čim prej odstraniti. Učinkovit in cenovno ugoden način za odstranitev kapilarne vlage pa je samo en, in sicer montaža edinstvenega Wet ex generatorja. Delovanje le tega temelji na naravnem pojavo, odkritem v 19. stoletju. Kapilarna vlaga se pri zgradbah zaradi kapilarnih sil vedno širi po zidu navzgor, pri tem pa se skozi zidne kapilare ustvarja negativno polarizirano polje, ki dvigovanje vlage po zidu še pospešuje. Sistem Wet ex med delovanjem oddaja precizno naravnane nizkofrekvenčne impulze, ki ustavijo elektromagnetni transport tekočin navzgor, kar pomeni, da se vlaga začne spuščati in nato na naraven način izhlapi ob straneh zidov.

V podjetju Eurostil so pri razvoju sistema sledili najnovejšim stanjem tehnologije, zato le-ta ne potrebuje težkih transformatorjev, ob njegovem delovanju pa ne nastajata vročina in škodljivi električni smog. Uporabnik bo z generatorjem dobil napravo za izsuševanje, ki misli na njegovo zdravje in ima pozitivno poročilo o preizkusu glede elektromagnetne združljivosti. Zadošča za odstranjevanje plesni za cca 14 m tlorisne površine zgradbe in ima kar 10 let garancije.

Kako poteka postopek sušenja s tem generatorjem?

Najprej se izvede začetna meritev vlažnosti. Na takšen način se ugotovi izhodiščno stanje, po priključitvi sistema pa se vlaga neha dvigovati, začne se faza sušenja. Objekt je popolnoma izsušen v približno 2-3 letih, opazno izboljšanje je vidno že v nekaj mesecih.

V podjetju Eurostil d.o.o. opravimo analizo stanja objekta z meritvami vlage v zidovih in kontrolo redukcije vlage. Nudimo 10 let garancije na napravo in 3 leta na izvedbo del. Garantirano osušimo vse vrste zidov, ne glede na debelino zidu. Rešitev je trajna, brez gradbenih del, brez hrupa in umazanije, je okolju prijazna brez uporabe kemije.

Prednosti:

  • Brez rezanja zidov
  • Brez vrtanja zidov
  • Brez razbijanja zidov
  • 100% učinkovito

Princip delovanja sistema:

Skica spodaj ponazarja delovanje naprave v zidovih. Premikanje vode po kapilari.

Če na oba konca kapilare (za las tanka cevčica npr. v zidaku) priključimo električno napetost, lahko ugotovimo, da se tekočina v kapilari premika od pozitivnega pola k negativnemu. Ta proces se v fiziki označuje kot elektro osmotski transport tekočine.

KAPILAR STOP oddaja precizno naravnane nizkofrekvenčne impulze, ki ustavijo elektromagnetni transport tekočin navzgor, vlaga se začne spuščati in nato na naraven način izhlapi ob straneh zidov.

S sistemom KAPILAR STOP lahko trajno izsušimo in tudi ohranimo suhe zgradbe, ki jih je prizadela dvigajoča se kapilarna vlaga, ki je posledica pomanjkljive hidroizolacije.

Ni pomembno če so zidovi opečnati, betonski, kamniti ali pa iz različnih materialov. Izsuševanje s sistemom KAPILAR STOP je v vsakem primeru preprosto in učinkovito.

Delovanje sistema temelji na naravnem pojavu, odkritem v 19. stoletju. Molekule vode se namreč v naravnem električnem polju vedno gibljejo od pozitivnega k negativnemu polu. (tla so pozitivni pol, stena pa negativni). Uporaba tega odkritja je omogočila razvoj mnogih tehnologij, ki so danes v uporabi. Kapilarna vlaga se pri zgradbah zaradi kapilarnih sil vedno širi po zidu navzgor. Pri tem se zaradi strujanja skozi zidne kapilare ustvarja negativno polarizirano polje, ki dvigovanje vlage po zidu še pospešuje.

Sistem wet ex z obratom polaritete povzroči, da se vodne kapljice na novo usmerijo in začnejo gibati proti negativno nabitim tlem in tako izrine vlago iz zidov.

V podjetju Eurostil pravijo: “Sistem je enostaven za vgradnjo, rešitev je trajna. Generatorji wet ex so cenovno ugodni, saj v podjetju nimamo vmesnih posrednikov, vsa dela opravimo sami, nimamo stroškovno intenzivne zunanje službe ter dragih prospektov z visokim leskom. Za vse informacije in pojasnila smo vam v vsakem trenutku na voljo.”

 

Andrej Remih s.p., EuroStil
Ravenska vas 26
1410 Zagorje ob Savi

T: 041 442 627
andrej.remih@siol.net
www.eurostil.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

Prejšnji članekVedno svež zrak
Naslednji članekLesene hiše VEKOhiše

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...