nedelja, 27 novembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnova10 nasvetov kako izbirati barve

10 nasvetov kako izbirati barve

Zahteve sodobnega kupca so že zdavnaj prerastle čase nezanesljivih, neurejenih in svojeglavih mojstrov, ki jih je pri nas še vedno veliko. Z zavedanjem tega dejstva smo v iskanju odgovorov, kaj ponuditi trgu, prišli do nekaterih ključnih spoznanj. Spoznali smo, da lahko spreminjajočemu se trgu ponudimo veliko, če smo se pripravljeni spremeniti tudi sami.

Ugotovili smo, da lahko strankam ponudimo več kot trenutno obstaja na trgu. Ne samo, da jim lahko ponudimo boljšo storitev, ponudimo jim lahko tudi boljšo slikopleskarsko izkušnjo. S tem namenom smo v samo bistvo našega delovanja postavili izkušnjo, ki bi jo želel imeti današnji kupec in razvili nekaj kar imenujemo ”Europainters izkušnja”!

10 NASVETOV kako izbrati barve:

1. vsak prostor lahko kaže svojo individualnost kljub usklajenim barvam
Ste se že kdaj sprehodili skozi dom, v katerem je bil vsak prostor pobarvan v svojo barvo, obenem pa ste se počutili, kot da bi šli skozi cirkus? Ni treba, da je individualnost prostorov tako dramatična v iskanju popolnoma drugačne barve. Usklajena barvna paleta pripomore, da prostori vizualno prehajajo iz enega v drugega, le-ti pa na stanovalce in obiskovalce ne delujejo tako neskladno.

2. Izberite vaše barve
Izberite barve, ob katerih se počutite prijetno, ki vas vabijo, da ostanete in se sprostite. Naj vaša čustva usmerjajo pravila notranjega opremljanja.

3. Z belim stropom se prostor odpre
Čeprav je res, da bela barva bolje odseva svetlobo kot katerakoli druga barva v barvnem spektru, to ne pomeni, da moramo uporabiti samo belo barvo za strop. Dodajte barvo in ustvarili boste omamen videz.

4. V prostoru, kjer so uporabljene temne barve, prevladuje depresivno vzdušje
Temne barve v majhnem prostoru z zelo malo naravne svetlobe lahko povzročijo učinek jame. Da bi presegli ta učinek, uporabite temnejše barve v prostorih z veliko naravne svetlobe, temno barvo pa izravnajte s svetlejšo talno oblogo in oblazinjenim pohištvom.

5. Pastelne barve
Pastelne barve lahko združite s temnejšimi odtenki in ustvarite čudovit prostor. Izberite na primer najljubšo pastelno barvo za nekaj pohištvenih elementov, v temnejšo barvo pa odenite stene.

6. Popolnoma bele kuhinje so močne in neprivlačne
Čeprav se zdi, da je bela najbolj priljubljena barva v spektru, je po drugi strani lahko hladna in neprivlačna, če je ne kombiniramo z odtenkom bele kave, s peščeno ali z drugimi barvami. Belo kuhinjo kombinirajte z nerjavečim jeklom, z lesenim pultom ali s tlemi ter tekstilom, ki bodo prinesli toplino v belo kuhinjo.

7. Monokromatske barve
Črna in bela barva, če ju uporabimo skupaj, ustvarita prevelik kontrast. Če boste izbrali monokromatske barve, poskrbite, da jih boste kombinirali z vzorci. Ni dobro ustvariti prostora s temnimi stenami in s temnim pohištvom, nato pa vanj dati samo nekaj majhnih poudarkov v beli barvi. Razmislite o nežnih nevtralnih odtenkih, npr. rjavi in sivi, ki v manjših odmerkih uravnotežijo prostor.

8. Nevtralne barve
Nevtralni odtenki ne izvirajo samo iz bež barve in njene družine. Začnite s toplo zlato barvo, bogato kamelje rjavo, masleno smetanasto, golobje sivo … Ti nevtralni odtenki so vse prej kot dolgočasni. Dopolnite jih z belo, s črno, sivorjavo, čokoladno rjavo z pravo mero intenzivnosti.

9. Barvo izbirajte pri dnevni svetlobi
Na steno naredite majhne vzorce zidne barve in jih opazujte, kako je barva videti ob različnih urah dneva, preden prepleskate celoten prostor. Naravna svetloba in umetna razsvetljava lahko vplivajo na občutenje barve ob različnih urah dneva.

10. Ni nujno, da je otroška soba opremljena v otroških barvah
Otroška soba naj bo prostor v hiši, v katerem je samo nebo meja pri izbiri barve. Razmislite, kako uporabiti izbrano barvno paleto skozi posteljnino, tapete, opremo in druge dekorativne predmete, ki poživijo otroško sobo.

Europainters izkušnja je zagotavljanje celovite slikopleskarske in fasaderske storitve na ravni profesionalnosti, nad vsem kar se je do sedaj pričakovalo od slikopleskarja. Naši zaposleni so prijazni, urejeni, ustrežljivi in spoštljivi. Ne samo, da se tako obnašajo, takšen je tudi njihov videz. Že na prvi pogled se razlikujejo od povprečnega slikopleskarja.

Europainters izkušnja so tudi metode izvedbe. Naše osnovno pravilo je, da zmeraj vse 100% zaščitimo. Ne samo iz praktičnih razlogov, stranki namreč ne želimo poškodovati imetja, ampak tudi iz razlogov zaupanja v naše kvalitetno opravljeno delo. Prav tako je del izkušnje kakovostno in obsežno svetovanje, tudi pri koriščenju nepovratnih sredstev Ekosklada, pridobitvi financiranja in na splošno, glede celovite izpeljave zastavljenega projekta.

Naši materiali so vedno prvovrstne kakovosti, stranke pa razvajamo z darili po končanih delih ter ob drugih priložnostih. Smo 100% prepričani, da na trgu ne obstaja boljša ponudba v razmerju cena-kvaliteta, kar nam stranke tudi potrjujejo. Naša misija je nadaljevanje upravičevanja zaupanja naših cenjenih strank in hkrati še dodatno izboljševanje naše storitve.

Veseli bomo vašega klica in priložnosti, da se izkažemo tudi pri vas.

 

Europainters d.o.o.,
Cesta XIV. divizije 20A
2000 Maribor

T: 080 11 77
E: info@europainters.eu

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Ne mečite denarja skozi okno: prezračujte pametno in znižajte stroške

Revolucionarna Lunosova prezračevalna enota i-Vent, ki jo upravljate s pomočjo mobilne aplikacije, zagotavlja pametno prezračevanje, ki je učinkovito in brez toplotnih izgub. Sedaj v akciji Prezračimo Slovenijo do 50 % ceneje.

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...