window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Rešitev za posedene temelje

Šibka nosilnost terena in posedanje temeljev pri stavbah povzročata ne samo razpoke temveč ogrožata tudi stabilnost konstrukcije in varnost ljudi. Uretek je razvil inovativno tehnologijo z globinskim injektiranjem. Poseg opravijo brez razkopavanja, zato stanovalcem ni potrebno zapustiti hiše.  Gre za učinkovito rešitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehnično smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren.

👉 Utrjevanje temeljnih tal se izvaja na različnih globinah

Deep Injections® je tehnologija, ki jo je podjetje Uretek razvilo za reševanje težav s posedanjem zemljin na hiter in kar najmanj invaziven način. Geoplus® je smola, ki se po injektiranju močno razširi in tako utrdi zemljino.

Pravilna ocena razpok nakaže vzrok in primerno rešitev. Tehniki podjetja Uretek® izvedejo na stotine ogledov vsako leto. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep Injections® je sistem za takojšnjo rešitev problema.

Primer sanacije hiše v Žalcu

Na stenah starejše, a lepo obnovljene stanovanjske hiše, so se pojavile obsežne razpoke tako na notranjih kot zunanjih stenah. Na osnovi ogleda in razpoložljivih tehničnih informacij je bilo ugotovljeno, da je izpiranje terena glavni vzrok za posedanje temeljev in pojav razpok. Odvodnjavanje deževnice ni bilo pravilno urejeno. Prav tako se hiša nahaja na območju, kjer redno prihaja do izrazitega nihanja nivoja podtalnice. Izpiranje temeljnih tal pomeni, da temelj po določenem času nima več ustrezne opore.

Navedeno stanje so sanirali s tehniko Uretek Deep Injections®:

Še nekaj primerov izvedb si oglejte na povezavi TUKAJ.

Metoda je izjemno preprosta: ko določimo območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredimo vrtine neposredno skozi temelj in v zemljino. Skozi te vrtine injektiramo smolo Geoplus®, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Smola se dokončno strdi že v nekaj minutah. Učinek posega je takojšen – takoj po izvedenem posegu opazimo dvig konstrukcije. Poseg spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi.

https://www.youtube.com/watch?v=gxrfZL1IxrI

 Uretek rešuje težave kot so:

  • Posedanje pasovnih temeljev, točkovnih temeljev in temeljnih plošč.
  • Posedanje tlakovanih površin kot so npr. industrijski tlaki in ploščadi, tlaki v hišah, večje terase in pločniki ter podobne površine.
  • Posedanje infrastrukturnih površin in objektov kot so npr. prehodne plošče mostov in viaduktov, posedanje cestnih in železniških nasipov, posedanje asfaltnih in betonskih vozišč itd.
  • Praznine v terenu, katere je potrebno zapolniti in zagotoviti ustrezno nosilnost.
  • Poroznost kamnito-opečnih zidov, katerim je potrebno povrniti statično monolitnost in čvrstost

 

Prenesite si predstavitveni katalog:

Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Oglejte si katalog in preverite tudi več o tehnologiji Floor Lift®, ki rešuje težave v primeru posedenih tlakov, talnih plošč, večjih teras in ploščadi.

Še več o predstavljeni rešitvi najdete na www.uretek.si. Sanacije izvaja podjetje Uretek d.o.o. na področju celotne Slovenije.

Kontaktirajte izvajalca:  Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica

01 78 78 386  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title