window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Kako izbrati malo čistilno napravo med množico ponudnikov?

Podjetje ProSIGMA Plus je podjetje z dolgoletno tradicijo, pri izbiri male čistilne naprave so pomagali že nešteto kupcem.  Ponujajo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto.

Slovenija je s svojo razpršeno poselitvijo ena izmed držav, kjer kar polovica prebivalstva živi v krajih z manj kot 2000 prebivalci. Posledica tega je, da velik del hišnih gospodinjstev (več kot 50%) nima možnosti priključitve na javno kanalizacijsko omrežje, temveč morajo za hišne odplake poskrbeti sami.

Predpis, ki nalaga, da se morajo vsa gospodinjstva, če jim je to omogočeno, obvezno priključiti na centralno čistilno napravo je že stopil v veljavo. Gospodinjstva, ki nimajo možnosti priklopa na javno kanalizacijsko omrežje s centralno čistilno napravo, lahko komunalne odplake očistijo v lastni čistilni napravi ustrezne kapacitete.

5 nasvetov, ki jih je nujno upoštevati pred nakupom male čistilne naprave!

1. Prava tehnologija čistilne naprave je pomembna. Izberite tehnologijo, ki ne bo zahtevala, da v čistilno napravo dodajate kemikalije oz. ste kako drugače angažirani pri pospeševanju dobrega delovanja naprave.

2. Izberite ustrezno velikost čistilne naprave glede na porabo vode: s številom uporabnikov določimo hidravlično in biološko obremenitev čistilne naprave. Enota PE pomeni specifično porabo vode 150 l/osebo/dan (150 litrov vode na osebo na dan) in biokemijsko obremenitev 0,06 kg BPK5/osebo/dan.

3. Vgradnja na pohodno ali povozno področje? V obeh primerih je potrebno to načrtovati in ustrezno prilagoditi gradbena dela. Na povoznem področju je vgradnja nekoliko dražja, pokrov je litoželezen. Svetujemo, da v fazi načrtovanja to definirate in upoštevate ustrezna navodila za vgradnjo.

4. Zakonsko je potrebno odvišni mulj iz naprave očistiti vsaj vsake 3 leta oz. po potrebi. Izberite napravo, ki jo lahko vzdržujete sami oz. le na vašo željo sklenete pogodbo o vzdrževanju z dobaviteljem. Poraba elektrike mora biti zelo majhna, zato izberite napravo, ki je krmiljena in nima le časovnega stikala.

5. Dobro pa je vedeti od koga kupujete, pomembno je, da gre za zaupanja vrednega prodajalca, če le imate možnost preverite boniteto podjetja.

Čistilna naprava Prosigma plus

Zakaj izbrati čistilno napravo pri podjetju Prosigma plus d.o.o.?

Podjetje Prosigma plus d.o.o. uporablja male čistilne naprave proizvajalca Premier Tech Aqua. Njihove čistilne naprave so kompaktne, rezervoarji so proizvedeni v enem kosu z rotomoulding procesom (brez lepljenja). Čistilna tehnika je integrirana v jašku, v vodi ni rotirajočih in električnih komponent.  

Premier Tech Aqua je vodilni proizvajalec malih čistilnih naprav in sistemov za rabo deževnice. Celovito podpira specializirane partnerje v tej industriji z inovativnimi, zmogljivimi in trajnostnimi rešitvami. Podjetje se ukvarja s celotnim ciklom nastanka izdelkov: načrtovanje, izdelava in prodaja izdelkov, proizvedenih z naprednimi tehnološkimi procesi. Svoje znanje o lastnih tehnologijah in procesih deli s partnerji po vsem svetu.

 

Ob dostavi serviser opravi zagon naprave, če so gradbena dela na objektu že končana. Če to ni možno, opravi “suhi zagon”, da ob koncu gradbenih del uporabnik napravo samo vklopi v električno omrežje. Naknaden prihod serviserja ni potreben. Za zagon in delovanje naprave Solido Smart ni potrebno dodajanje bakterij ali kemičnih preparatov. 

Finančna pomoč pri nakupu male čistilne naprave: Investitor ima možnost pridobiti kredit na EKO SKLADU in subvencijo v svoji občini stalnega prebivališča, če je občina objavila razpis. Obe možnosti vam pomagajo preveriti in realizirati, če so za to vsi pogoji. Izpolnite obrazec in kontaktiral vas bo njihov strokovnjak ter za vas preveril vse opcije kako najhitreje in najceneje do male čistilne naprave.

Z vrhunsko čistilno napravo za vaš denar dobite še:

  • brezplačno strokovno svetovanje pri izbiri najprimernejše tehnologije za vaš primer;
  • pomoč pri pridobitvi morebitnih subvencij;
  • strokovno montažo in zagon čistilne naprave;
  • možnost strokovnega pogodbenega vzdrževanja.

Zakaj izbrati Podjetje Prosigma plus d.o.o.?

Podjetje ProSIGMA Plus je podjetje z dolgoletno tradicijo, pri izbiri male čistilne naprave so pomagali že nešteto kupcem. Klik za ogled referenc vgrajenih malih čistilnih naprav. Ponujajo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto ter renomirane proizvajalce s certifikati po EU normah.

Kontaktirajte jih in potrudili se bodo, da za vas najdejo trajnostno rešitev, ki bo upoštevala aktualne izzive varovanja narave.

 

Kontaktirajte ponudnika: ProSIGMA plus d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš

02 421 32 00  I   080 88 55  I   info@prosigmaplus.si  I  www.prosigmaplus.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title