window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Trendi v oblikovanju vrat in oken za leto 2024!

V letu 2024 bodo oblikovalski trendi vrat poudarjali minimalistični dizajn, uporabo naravnih materialov in pametne tehnologije. Barvna raznolikost, varnost ter energetska učinkovitost bodo ključni vidiki, ki bodo oblikovali izbiro vrat. Poleg tega se pričakuje večja uporaba stekla, inovativni materiali ter nadgradnja tradicionalnih stilov. Spremljanje teh trendov vam bo pomagalo izbrati vrata, ki bodo sodobna, funkcionalna in estetsko privlačna. V nadaljevanju si poglejmo nekaj primerov.

Trendi v oblikovanju vrat [varnost in edinstven slog]

Vrata so več kot le vhod v naš dom. So prva stvar, ki jo obiskovalci opazijo in ustvarijo prvi vtis o prostoru, ki se skriva za njimi. Zato ni presenetljivo, da oblikovanje vrat igra ključno vlogo pri ustvarjanju estetskega in funkcionalnega okolja. V tem članku bomo raziskali najnovejše trende v oblikovanju vrat, ki se prepletajo s sodobno estetiko, varnostjo ter inovativnimi materiali in tehnologijami. Pripravite se na navdihujoč vpogled v to, kako lahko vrata postanejo izraz vašega edinstvenega sloga in izboljšajo funkcionalnost vašega doma.

[1] Minimalistični dizajn vrat je vse bolj priljubljen. Preproste linije, čiste površine in enostavne barvne sheme so značilnosti teh vrat. Tovrstna vrata se odlično ujemajo s sodobnimi in minimalističnimi interierji.

[2] Pametna vrata. Pametna tehnologija se hitro razvija tudi na področju vrat. Pametna vrata omogočajo oddaljen nadzor in varnost ter so odlična izbira za sodobne družine.

[3] Barvna raznolikost. V preteklosti so bila vrata pogosto omejena na nekaj osnovnih barv. Danes je barvna paleta raznolika, kar omogoča več možnosti pri izbiri barv, ki se prilegajo vašemu domu.

 

 

Novost: Vhodna vrata Slatin 76 MD ALU CLIP ZERO

Podjetje Slatin predstavlja inovacijo – Vhodna vrata Slatin 76 MD ALU CLIP ZERO. Ta vrata združujejo estetiko, trajnost in varnost v enem izdelku. S svojim modernim dizajnom in visoko kakovostnimi materiali bodo ta vrata zagotovila funkcionalnost in estetski videz vašega doma. Z Vhodnimi vrati Slatin 76 MD ALU CLIP ZERO boste sledili najnovejšim trendom v oblikovanju vrat. Njihova visoka energetska učinkovitost in sodoben videz jih postavljata v ospredje na trgu vhodnih vrat.

Proizvodni program vhodni vrat Slatin nudi PVC, PVC/ALU in ALU vhodna vrata. Z novimi Aluminijastimi vhodnimi vrati iz lastnega programa postavlja Slatin nova merila na področju estetike, trajnosti in varnosti. S pomočjo najsodobnejše CNC naprave, usposobljenega kadra in vrhunskih materialov nastajajo vhodna vrata z izjemnimi dizajni ter kvaliteto. >> Oglejte si katalog aluminijastih vhodnih vrat Slatin

Vhodna vrata Slatin predstavljajo vrhunsko izbiro za vaš dom. Ponujajo široko paleto vratnih rešitev, ki združujejo estetsko privlačnost, visoko kakovost in varnost. Slatinova vrata so narejena iz inovativnih materialov in sledijo najnovejšim oblikovalskim trendom. Odkrijte različne stile in možnosti prilagoditve ter izberite vrata, ki bodo popolno dopolnila vaš dom. Kontakt: 02 821 88 30, info@slatin.si

Trendi v oblikovanju oken [Funkcionalna panoramska okna]

V letu 2024 bodo trendi v oblikovanju oken v ospredju poudarjali funkcionalnost in estetiko. Velika panoramska okna, ki prinašajo obilo naravne svetlobe in povezujejo notranji prostor z okolico, bodo še bolj priljubljena. Energetsko učinkovita okna bodo ostala ključna, saj se povečuje ozaveščenost o okoljskih vplivih. Sodobni okenski okvirji bodo postajali bolj tanki in minimalistični, kar bo omogočalo več svetlobe in boljši izkoristek razgleda. Inovativni materiali in tehnologije bodo omogočili večjo prilagodljivost pri oblikovanju oken, kar bo zadovoljilo različne estetske preference in funkcionalne potrebe.

[1] Velika panoramska okna. Panoramska okna, ki omogočajo obilo naravne svetlobe in čudovite poglede na okolico, so v trendu. Ta vrsta oken ustvarja občutek odprtosti in povezave z zunanjim svetom.

[2] Energetsko učinkovita okna. Energetsko učinkovita okna ostajajo pomemben trend. Ta okna zmanjšujejo izgubo toplote in prispevajo k zmanjšanju stroškov ogrevanja in hlajenja.

[3] Okna z nizkimi pragovi. Okna z nizkimi pragovi so vse bolj priljubljena zaradi svoje enostavne dostopnosti in brezhibnega prehoda med notranjim in zunanjim prostorom.

[4] Moderni okenski okvirji. Okenski okviri postajajo tanjši in minimalistični, kar omogoča več svetlobe v prostor in boljši izkoristek razgleda.

Velika panoramska okna, vgradnja PVC oken SLATIN na stanovanjski hiši.
Slatinova PVC okna so izdelana iz zelo trdnih in kvalitetnih 6 in 7 komornih profilov. Svetovno priznano podjetje PROFINE je največje in najboljše podjetje, ki proizvaja profile in z njimi dosega vse najvišje standarde na področju stavbnega pohištva.
Slatinova PVC okna so izdelana iz zelo trdnih in kvalitetnih 6 in 7 komornih profilov. Svetovno priznano podjetje PROFINE je najboljše podjetje, ki proizvaja profile in z njimi dosega vse najvišje standarde na področju stavbnega pohištva.

Že tako izredno dobre izolacijske, statične, funkcionalne in dizajnerske lastnosti PVC oken so pri Slatinu nadgradili še s sistemi zunanjih ALU pokrovov in razvili okna Aluclip s katerimi so ustvarili popolno povezavo med PVC in ALU materialom.

PVC/ALU okna Slatin, model 76md Alu Clip Zero

AluClip Zero je vrhunski, že na več objektih preizkušeno vgrajen in funkcionalen okenski sistem posebnega dizajna. Ta sistem je prvovrsten. V področju sistema Aluclip Zero je na voljo dizajn zunanje aluminijaste izvedbe okna, ki omogoča sodoben izgled “zunaj poravnanega okvirja in krila”.

Okna SLATIN-ALU, izdelana iz aluminijastih profilov svetovno znanih proizvajalcev ALU-K IN SCHÜCO.

Okna SLATIN-ALU iz aluminijastih profilov predstavljajo izredno funkcionalnost z najvišjo možno prilagodljivostjo za vsak tip gradnje. Aluminij je material, ki bolj kot vsi drugi obdrži svoje strukturne lastnosti. Ni podvržen spremembam zaradi temperaturnih razlik in zaradi sunkov vetra. Poleg tega je zaradi obdelave površine odporen na neugodne zunanje vplive. Prav zaradi tega zagotavlja popolno vzdržljivost tudi po mnogih letih uporabe.

Okna Slatin so narejena iz vrhunskih vhodnih materialov in surovin. Na voljo so v PVC, PVC/ALU in AL izvedbi. Vsa okna so narejena po licenčnih navodilih proizvajalca posameznega materiala ob upoštevanju lastnega razvoja podjetja Slatin, ki se ponaša s kar 27 letno tradicijo na področju proizvodnje in vgradnje oken in vrat. Kontakt: 02 821 88 30, info@slatin.si

Drsna vrata Premidoor 88 so vrhunska izbira za vaš dom. Združujejo eleganten dizajn, visoko kakovost in funkcionalnost. Ta vrata so narejena iz kakovostnih PVC materialov in ponujajo odlično rešitev za udoben dostop do vašega doma.

Oglejte si več informacij o drsnih vratih Premidoor 88 na spletni strani Slatin in izberite vrata, ki bodo vašemu domu dodala eleganco in praktičnost.

Drsna aluminijasta vrata Slatin.

Zunanje žaluzije – Povečajte učinkovitost in estetiko vašega doma

Zunanje žaluzije so več kot le okras na vašem domu. So pametna naložba, ki lahko izboljša estetiko vaše hiše in poveča njeno učinkovitost. Ena izmed glavnih prednosti zunanjih žaluzij je njihova sposobnost nadzora svetlobe in toplote. Zunanje žaluzije delujejo kot naravni regulator temperature v vašem domu. Poleti lahko preprečujejo nepotrebno pregrevanje prostorov, kar vam omogoča zmanjšanje uporabe klimatske naprave. Pozimi pa zunanje žaluzije ohranjajo toploto znotraj prostorov, kar vodi v prihranke pri ogrevanju.

Zunanje žaluzije so naložba, ki prinaša številne koristi. Poleg izboljšane učinkovitosti in varnosti vam omogočajo tudi, da svoj dom ohranite v vrhunski estetski kondiciji. Ne glede na to, ali gradite novo hišo ali prenavljate obstoječo, razmislite o namestitvi zunanjih žaluzij in izkoristite vse njihove prednosti.

Za več informacij o zunanjih žaluzijah obiščite spletno stran Slatin – Zunanje žaluzije.

Ne glede na to, ali razmišljate o zamenjavi vrat ali o tem, kako osvežiti videz vašega doma z novimi okni, spremljanje trendov v oblikovanju vam lahko pomaga pri izbiri najboljših rešitev za vaše potrebe. Strokovnjaki podjetja Slatin, ki vam lahko pomagajo pri izbiri in vgradnji vrat in oken, ki bodo izpolnila vaše pričakovanje glede oblikovanja, funkcionalnosti in energetske učinkovitosti.

S spremljanjem najnovejših trendov boste lahko svojemu domu dodali svežo in sodobno noto, ki bo trajala še vrsto let.

Pri Slatinu montažo in servis izvajajo z lastnimi monterji in serviserji po vsej Sloveniji. Vsi so strokovno usposobljeni za montažo po veljavnih smernicah in predpisih. Z rednimi seminarji skrbijo, da so v koraku z razvojem sistemov montaže, energetskimi smernicami in drugimi predpisi, ki zagotavljajo pravilno montažo ter delovanje vgrajenih elementov.

Kontakt za izmere, svetovanje in ponudbo:

SLATIN d.o.o. Dobja vas 186 a,  2390 Ravne na Koroškem

Telefon: 02 821 88 30, E-pošta: info@slatin.si, Spletna stran: www.okna.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]