Kako v letu 2024 ustvariti vhodna vrata po meri

Izraz vhodna vrata po meri že dolgo ne pomeni le vrat s prilagojenimi dimenzijami in kljuko po lastni izbiri. Po zaslugi naprednih proizvajalcev, kakršen je ribniški Inotherm, lahko kupci dandanes izberete vsako podrobnost svojih novih vrat – od zasteklitve do barvnih odtenkov. Za vse to pa vam ni treba niti vstati z naslanjača, saj lahko vrata personalizirate kar na spletu. Vas zanima, kako? Odgovor izdamo v nadaljevanju.

Slovenci v samem vrhu industrije vrat

Ali veste, da v Prigorici, vasi, ki se nahaja le streljaj od bolj znane Ribnice, domuje največji proizvajalec aluminijastih vhodnih vrat v Evropi? Ta laskavi naziv družinsko podjetje Inotherm spremlja že nekaj let, a še zdaleč ni edino, kar Dolenjce dela posebne. V dobrih treh desetletjih obstoja so namreč zrasli v vodilno mednarodno silo na področju vhodnih vrat, ki s svojimi inovacijami kroji razvoj celotne branže.

Inotherm

 

Tako so danes Inothermova vhodna vrata po zaslugi kakovostne izdelave, vrhunske izolativnosti in že serijsko brezkompromisne varnosti priznana širom stare celine, spogledujejo pa se tudi že s trgi onkraj slednje. A kljub uspehom v Sloveniji in v tujini pri Inothermu stavijo na domačo proizvodnjo. Poudarjajo, da prav vsa njihova vrata nastajajo v njihovih modernih obratih v Sloveniji; razpolagajo celo z lastno steklarno in lakirnico. Tako zagotavljajo raven kakovosti, ki je marsikateri konkurent ne zmore vzdrževati.

V morju izbire

Inotherm je kot soustvarjalec trendov in inovacij popoln primer podjetja, ki kupcem omogočajo popolno svobodo pri izbiri vrat. Četudi so največji na področju alu vrat, Ribničani namreč ustvarjajo samo unikate. Vsaka njihova vrata so izdelana popolnoma po željah kupca. Pri tem se poleg klasičnih prodajnih pristopov opirajo tudi na digitalizacijo in izbiro iz svojih salonov širijo tudi v dnevne sobe oz. na zaslone strank.

Njihov napredni konfigurator vhodnih vrat tudi popolnemu “oblikovalskemu začetniku” omogoča, da z nekaj kliki ustvari edinstvena vrata v svojem stilu. In nato celo preveri, kako dobro bi se ta podala njegovemu pročelju! V konfigurator je namreč mogoče naložiti sliko obstoječega vhoda, vanjo pa se nato umesti slika konfiguracije. Preprosto in učinkovito.

Konfigurator

 

Ko ste zadovoljni z ustvarjenimi vrati, lahko konfiguracijo shranite (in jo kasneje spremenite), delite z drugimi ali pa zanjo oddate povpraševanje. Pri Inothermu s pomočjo napredne tehnologije bliskovito izračunajo ceno za katero koli kombinacijo komponent in dodatkov, tako da kupcem običajno že v 24 delovnih urah postrežejo z informativno ponudbo.

 

Ustvarite čisto svoja vhodna vrata

Kakšne možnosti vse torej obstajajo, če se odločimo za popolnoma prilagojena vhodna vrata Inotherm? Sprehodimo se skupaj skozi najpomembnejše izbire.

Ino Pasica Weigerding

 

#1 Izbira modela

V Inothermovi zakladnici vrat boste našli prek 400 modelov v najrazličnejših slogih – od klasičnih in rustikalnih pa vse do prefinjeno minimalističnih in celo tistih ekstravagantnejših. Velika izbira je konkurenčna prednost, a utegne biti tudi nočna mora za neodločne. Na srečo obstaja preprosta rešitev: s filtrom lahko izberete določen slog vrat in v trenutku zožite izbor.

#2 Tip konstrukcije: obsvetlobe in nadsvetlobe

Inotherm ne želi biti le proizvajalec vrat, temveč ponudnik celostnih rešitev za vaš vhod. Vrata zato lahko nadgradijo z dodatki, kot so nad- in obsvetlobe. Te pa nimajo le estetskega, temveč tudi praktičen učinek: v vaš dom spustijo več dnevne svetlobe, ponoči pa omogočajo prenos svetlobe v obratni smeri: luči iz hodnika omogočijo, da osvetli tudi prostor pred vrati.

Konfiguracija je poljubna – lahko izberete obsvetlobo na eni ali obeh straneh, zgolj nadsvetlobo ali katero koli drugo konfiguracijo. Še več: ob- ali nadvsetlobo lahko nadgradite z oknom. Tako vam za prezračevanje ni treba odpirati vrat. Zgolj nagibno odprete okno v obsvetlobi in varno ustvarite prepih – brez da bi z odprtimi vrati vabili nepovabljene človeške ali živalske goste.

#3 Dimenzije

Točno izmero Inothermovi strokovnjaki opravijo po potrjeni ponudbi, zato lahko za izračun cene vnesete tudi približne mere. A ribniški gigant ne omogoča le malenkostnih prilagoditev. Moderni gradbeni trendi narekujejo vedno večje dimenzije vrat, zato je pri Inothermu mogoče ustvariti tudi zares impozanten vhod. Vaša nova vrata lahko denimo v širino segajo vse do 1400 mm, v višino pa do kar  2950 mm. Obenem je mogoče s povezovanjem komponent (npr. ena vrata nad drugimi) seči še višje.

#4 Barve

Ena od številnih prednosti aluminijastih vhodnih vrat je preprosto vzdrževanje. Medtem ko mnoga lesena potrebujejo barvanje in lakiranje, aluminijasta vrata za brezhiben izgled zahtevajo le malce ljubezni v obliki čiščenja.

Pri Inothermu to prednost nadgrajujejo s kakovostnim prašnim lakiranjem (v lastni robotizirani lakirnici), ki se ne ustraši niti ključev ali živalskih krempeljcev. Vaša nova vrata lahko odenejo v katero koli barvo na lestvici RAL. Za nameček si lahko izberete ločeni barvi za zunanjo in notranjo stran, tako da so vrata znotraj prilagojena stilu hodnika, zunaj pa pročelju.

Pozor, ljubitelji lesa! Barve pri Inothermu niso edina možnost. Za tiste, ki imate raje naravni izgled, nudijo dekorje z naravnimi vzorci. Slednje na vrata pod visokimi temperaturami odtisnejo s pomočjo posebnega postopka, imenovanega sublimacija. Rezultat so denimo vrata, ki nudijo pristen videz lesa brez potrebe po vzdrževanju. Popolna rešitev.

 

#5 Držala in kljuke

Impresivne možnosti personalizacije se nadaljujejo na področju držal in kljuk. Lahko si izberete modele iz nerjavečega jekla ali aluminija. Slednji kraljuje v najnovejši seriji ergonomsko zasnovanih držal, ki so nekoliko širša in s tem še udobnejša za rokovanje. Za nameček jih je mogoče – tako kot vrata – odeti v kateri koli dekor ali barvo.

Poseben hit med držali predstavljajo tudi tako imenovana poglobljena držala. Ta so nameščena v poglobitvi v samem vratnem krilu. Z njihovo izbiro poskrbite za povsem ravno površino vrat, s tem pa za moderno minimalistično eleganco.

 

#6 Zasteklitev

Vsa stekla v Inothermovi ponudbi so standardno troslojna, posamezni sloji pa z nadpovprečno debelino 6 mm zagotavljajo izjemno stopnjo izolativnosti in varnosti.

Bojazen, da bi zasteklitev znižala raven izolativnosti, je tako pri Inothermu odveč. Edina “težava”, s katero se lahko srečate, je izbira najlepšega vzorca na motivnem steklu. Marsikdo ne ve, da Inothermovi začetki segajo na področje steklarstva, zato v Prigorici zasteklitvi namenjajo prav posebno pozornost – tudi v obliki že namenjene lastne steklarne.

#7 Zaklepanje in varnost

Vrata Inotherm že serijsko nudijo kakovostno zaklepanje in izjemno varnostno opremo – od 5-točkovne ključavnice do nadpovprečne debeline aluminijastih plošč in varnostnih nasadil. A raven zaščite je mogoče še nadgraditi s certificiranimi paketi za zaščito na ravneh RC 2 in RC 3.

RC je sicer kratica za resistance class oz. raven zaščite po EU standardu, pri čemer RC 3 predstavlja najvišji protivlomni standard za civilne objekte. Takšna zaščita med drugim vključuje tudi dodatno okrepljena stekla.

Inosmart

 

A češnja na torti in najnaprednejša izbira je Inothermov hišni sistem za pametno odklepanje: Inosmart. Gre za eno najbolj dovršenih rešitev za odklepanje brez ključa v segmentu, saj omogoča kar tri načine odpiranja: s prstnim odtisom, številčno kodo ali pametnim telefonom.

Za nameček je napredni čitalec prstnih odtisov slednje sposoben tudi analizirati in prepoznavati njihove spremembe, denimo zaradi manjših poškodb blazinic. To pomeni tudi, da zmore rasti skupaj z našimi najmlajšimi, ki jim ne bo treba vedno znova registrirati odtisa.

Inosmart omogoča upravljanje s pomočjo istoimenske aplikacije. Z njo lahko dodajamo in brišemo uporabnike (nič več dvojnikov ključev!) ali pa slednjim dostop omejimo na točno določen dan oz. čas v dnevu. Odlična rešitev za čistilni servis ali varuške. Aplikacija nam sporoči tudi, če je kdo želel vstopiti z napačno kodo, odtisom ali telefonom.

#8 Dodatki, dodatki, dodatki

Ne, pri zaklepanju se izbira še ne konča. Kot ponudnik, ki stremi k celostnim rešitvam za vhod, je Inotherm nedavno predstavil integrirani stekleni nadstrešek. Ta se pritrdi kar na okvir vrat, kar vas odreši dodatnih gradbenih del in stroškov.

Večna zvezda dodatkov je tudi ambientna LED osvetlitev, ki lahko poteka po celotnem obodu vrat in vzdolž držal. Tako tudi v temi omogoča vidljivost, hkrati pa pričara čudovito igro svetlobe, s katero vhodna vrata zablestijo v povsem novi luči.

A tudi tu se ponudba dodatkov še ne konča. Od pametnih kukal do retro tolkal in celo napisov ter hišnih številk – personalizacija do zadnje podrobnosti pri Inothermu zares ni le fraza.

Vam ni do konfiguratorja? Ni problema!

Za vse, ki vas nakupovanje z miško ne navdušuje ali zgolj želite še kak strokovni nasvet več, so pri Inothermu lani odprli svoj največji razstavni salon doslej. Zrasel je praktično na njihovem “dvorišču” v Prigorici, v njem pa se na več kot 700 m2 bohoti več kot 50 vrat in drugi dodatki. Popoln kraj za sprehod med najpriljubljenejšimi modeli in zbiranje navdiha.

 

Inothermova vhodna vrata si lahko ogledate tudi drugod po Sloveniji. Spisek salonov najdete na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title