window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Sezona piknikov je pred vrati: Odkrijte zakaj je zunanji kamin nepogrešljiv dodatek

Piknik sezona je pred vrati, zato je zdaj pravi čas, da razmislite o dodatku, ki bo vaše piknike naredil nepozabne - zunanji kamin. Obiskali smo podjejte Trend Kamini, ki so nam zaupal koristnih nasvetov, kako se ustrezno pripraviti na piknik sezono z izbiro in uporabo zunanjega kamina.

 

Kaj je lepšega, kot na poletni sobotni večer v družbi prijateljev ali nedeljsko družinsko kosilo dopolniti s peko na žaru? Meso, ribe in zelenjava z domačega vrta pečeni na žaru dobijo poseben okus, ki postanejo ob malih skrivnostih žar mojstra, prave zvezde obrokov. A tudi ko nato v deželo prihaja jesen, ko se noči pričnejo hladiti, narava pa nam ponuja številne dobrote, je še vedno lepo posedeti v bližini zunanjega kamina. Za naše brbončice je tudi takrat poskrbljeno: namesto rib se v kaminu peče kostanj, hladne osvežilne pijače zamenja čaj ali kuhano vino. Svetloba in toplota, ki jo oddaja kamin, pa dajeta čarobnost posedanju na vrtu tudi v tem letnem času.

Žar/piknik sezona pa se seveda mora najprej začeti. In ta je vedno bliže…. Da vas ne bo presenetila, se nanjo dovolj zgodaj pripravite. Opravila, ki bodo omogočila začetek žar/piknik sezone brez stresa so sledeča:

 1. Pripravite vrt za druženje: Poskrbite, da bo vaš vrt ali terasa pripravljena za goste. Očistite in urejajte prostor, da bo prijeten in udoben za druženje s prijatelji in družino.
 2. Nabavite kvaliteten žar: Pred začetkom sezone preverite stanje vašega žara ali pa si omislite novega. Izberite kakovosten žar, ki bo zadovoljil vaše potrebe in omogočil pripravo okusnih obrokov na žaru.
 3. Pripravite pohištvo in blazine: Preverite stanje vrtnega pohištva in blazin ter jih po potrebi očistite ali zamenjajte. Zagotovite udobno sedenje za vse goste, ki bodo obiskali vaš piknik.
 4. Začimbe in dodatki: Poskrbite za pestro izbiro začimb in dodatkov za piknik. Pripravite sveže zelišča iz vrta in različne omake ter prigrizke, ki bodo dopolnili okus vaših jedi z žara.
 5. Kakšno bo vreme? Bodite pripravljeni na morebitno slabo vreme. Imejte pri roki nadstrešek ali dežnik, da bodo vaši gostje zaščiteni pred dežjem ali soncem, če se vreme nenadoma spremeni.

 

Izbirate lahko med različnimi velikostmi, barvami in oblikami. Za pripravo hrane lahko uporabljate drva, brikete, papir ali plin.

 

Zunanji kamini in kuhinje Palazzetti: Ustvarite čarobne trenutke na prostem

Palazzetti je sinonim za kakovost in eleganco v svetu betonskih vrtnih kaminov in kuhinj. S svojimi inovativnimi oblikami in vrhunskimi materiali vam omogočajo ustvarjanje nepozabnih trenutkov na vašem vrtu ali terasi. Za zunanje kamine in žare je pomembna ustrezna priprava in vzdrževanje, ki zagotavlja varnost in užitek v uporabi. V nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih točk za pripravo:

 1. Varnost na prvem mestu: Pred uporabo zunanjih kamini preverite varnostne vidike. Pri kaminih na plin preverite tesnost cevi in preglejte odprtine na gorilniku, da so proste.
 2. Redno čiščenje: Očistite zunanje kamine in žare s suho metlico, da odstranite prah in umazanijo. Nato očistite notranjost in zunanjost s toplo vodo in detergentom ter sperite s čisto vodo pod pritiskom.
 3. Pregled kovinskih delov: Redno preglejte kovinske dele, da se prepričate, da ni rje ali poškodb. V primeru potrebe ukrepajte ustrezno, da ohranite kakovost in varnost naprave.
 4. Mazanje gibljivih delov: Podmažite gibljive dele, kot so nosilci za peko na ražnju in vratca, da zagotovite nemoteno delovanje.
 5. Temeljito čiščenje žar rešetke: žar rešetko ali ploščo temeljito očistimo tako, da jo za 20 minut postavimo nad ogenj – s tem se pregreje in skuri vse morebitne bakterije. Po pregrevanju jo speremo in zdrgnemo z žičnato ali navadno gobico – odvisno od površine. Čiščenje zamaščene žar rešetke je možno tudi s kavo. Kava je odlična za čiščenje masti, saj je kisla. Ob takšnem čiščenju moramo skuhati kavo in z njo napolniti posodo v katero za eno uro namočimo žar rešetko. Očistimo jo z gobico in nato speremo s toplo vodo.
 6. Preverjanje zalog goriva: Pred začetkom sezone preverite zaloge goriva, kot so polena, trske ali oglje. Pri plinskih žarih preverite količino plina v jeklenki in jo po potrebi zamenjajte.
 7. Stanje pripomočkov in orodja: Ne pozabite preveriti stanja pripomočkov in orodja ter jih po potrebi zamenjati ali popraviti, da boste pripravljeni na prihajajoče piknike in druženja na prostem.

Oglejte si katalog vrtnih kaminov in žarov.

Smokerji in žari proizvajalca Broil King: Razviti za maksimalen okus

Vsak Broil King plinski žar je ustvarjen za to, da vam nudi neverjetno raznolikost možnosti ustvarjanja na žaru. Ne glede na to, kateri model izberete, legendarni Broil King kuhalni sistem vam daje priložnost, da na vašem žaru skuhate skoraj karkoli in v katerem koli stilu želite. Specite popoln steak, hrustljavo zapečite piščanca ali pečenko na vrtljivem ražnju, naredite popolno pico, desert, juho na stranskem gorilniku ali si pripravite popolno pleskavico za vaš burger. Vsak del kuhalnega sistema je oblikovan in razvit za določen namen. Ko se vse združi v celoto, so rezultati naravnost osupljivi. Vaš Broil King Vas zmerom nagradi z neverjetno popolnim žar okusom.

3 prednosti peke na plinskem žaru

Plinski žari prinašajo udobje in komfort. V primerjavi z žarom na oglje je plinski žar pripravljen za uporabo veliko prej. Samo obrnite gumb, pritisnite tipko za vžig in po nekaj minutah lahko začnete peči na žaru. Tudi med tednom lahko uživate v hrani z žara, na primer po vrnitvi iz službe. Čiščenje žara je enostavno zaradi premišljene zasnove žara Broil King. Zahvaljujoč robustnim kolesom pa ga lahko enostavno premikate ali pospravite v garaži itd.

Nadzor temperature je ključna prednost plinskega žara. Neodvisno krmiljeni gorilniki, pokrov in termometer so optimalni pomočniki za najboljše rezultate peke. Nekateri modeli Broil King imajo dve ločeni komori za peko, tako da lahko dve jedi pripravite popolnoma ločeno. Fino upravljanje moči z vrtljivimi gumbi omogoča optimalno nastavitev moči, zahvaljujoč več gorilnikom pa večina modelov omogoča neposredno in posredno peko na žaru.

Okus hrane na žaru ne izvira iz oglja, kot mnogi verjamejo. Aroma, ki jo povezujemo z žarom, je posledica izhlapevanja sokov in maščob. Zaradi visokih temperatur v plinskem žaru se meso hitro zapre in tako ostane sočno in mehko. Plinski žar preprosto ponuja številne možnosti peke: neposredno, posredno, klasično pečenje na žaru, dimljenje,… Plinski modeli opremljeni s stranskim kuhalnikom omogočajo tudi pripravo prilog ali pa običajno kuhanje. Plinski žar je preprosto odlična izbira za vse, predvsem pa za ljubitelje žara.

Oglejte si katalog Broil King TUKAJ.

 

 

 

Zunanji kamin je odlična naložba za vse ljubitelje piknikov in druženja na prostem. Pri Trend Kamini vam nudijo strokovno svetovanje, kakovostne izdelke in montažo, ki vam bodo omogočili, da se pripravite na piknik sezono brez skrbi. Obiščite njihovo spletno stran in se prepričajte o ponudbi zunanjih kaminov ter koristnih nasvetih za njihovo uporabo.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]