Rešitev za razpoke in posedanje tal: Utrjevanje z globinskim injektiranjem Uretek®

Stabilnost temeljev in talnih konstrukcij je ključnega pomena za varnost in dolgoročno vzdrževanje objektov. Tradicionalne metode utrjevanja tal pogosto zahtevajo obsežne izkope in dolgotrajne postopke, kar lahko povzroči motnje v delovanju ali celo prekinitve obratovanja. Vendar pa se je s pojavom inovativne tehnologije Uretek vse to spremenilo.

Uretek, vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, ponuja revolucionarno rešitev brez izkopa in hitro stabilizacijo. Njihova raztezna geotehnična smola omogoča trajno stabiliziranje temeljev in talnih konstrukcij brez potrebe po obsežnih posegih. Skupina Uretek je že od samega začetka leta 1990 usmerjena v raziskave in razvoj, kar je privedlo do inovativne tehnološke metode za povečanje stabilnosti temeljnih tal z globinskim injektiranjem. Ta inovativna metoda omogoča hitro, čisto in učinkovito stabilizacijo, ki je ključnega pomena za varnost in dolgoročno vzdrževanje objektov.

URETEK Multipoint® sistem vbrizgavanja združuje tehnologijo Deep Injections® z razširjenim sistemom vbrizgavanja Multipoint®, ki vključuje vbrizgavanje smole skozi cev z več luknjami na straneh (12–14), imenovanih “multiholes”. Edinstven pristop vbrizgavanja smole predstavlja najnovejši napredek v tehnologiji stabilizacije tal. Ta inovativna metoda omogočajo natančno prilagajanje postopka vsaki specifični situaciji. Ne glede na to, ali gre za homogeno ali heterogeno zemljo, URETEK Multipoint® sistem zagotavlja enakomerno in učinkovito stabilizacijo tal.

 

PREDNOSTI SANACIJE S SISTEMOM URETEK MULTIPOINT®

  1. Brez razkopavanja
  2. Izvedba na osnovi meritev
  3. Ekološka neoporečnost
  4. Trajnost in garancija

 

 

Celovito gledano, URETEK Multipoint® izpopolnjen sistem vbrizgavanja ponuja neinvazivno in stroškovno učinkovito rešitev za stabilizacijo tal in zagotavlja neprekinjeno izboljšanje vzdolž celotne dolžine vbrizgalne cevi. Uretek Multipoint® je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega brez razkopavanja.  Geoplus® je smola, ki se jo injektira pod temelje, kjer se razširi in tako utrdi temeljna tla. Cilj posega je zaustaviti posedanje in nadaljnje širjenje razpok na objektu.

Zahvaljujoč hitremu strjevanju smole in stroškovno učinkovitim postopkom, Uretekovi posegi nudijo takojšnje rešitve s trajnimi rezultati. S tem se ne le izognemo dolgim obdobjem čakanja na učinke, temveč tudi zmanjšamo stroške ter zagotovimo učinkovito stabilizacijo tal in temeljev.

Takojšen rezultat:

Vbrizgana smola se za razliko od cementnih mešanic strdi izredno hitro in že v nekaj minutah pridobi svoje končne mehanske lastnosti. Zato sanirana zemljina vrši svoj namen že takoj po končanem posegu.

Zaradi majhnih stroškov priprave gradbišča in lokaliziranja posega na točno določeno mesto, je cena tovrstnih posegov nižja kot pri alternativnih tehnologijah. Navsezadnje sistem URETEK Multipoint® zaradi neinvazivnost posega in zagotavlja drastične prihranke tudi pri dodatnem delu, ki bi bilo potrebno pri drugih vrstah posegov. V primeru utrjevanja in niveliranja pohodnih površin, ki so zaključene npr. s keramiko, marmorjem, granitom ali so tlakovane, lahko sanirajo do 40,0 m2 na dan. Na površinah se izvedejo vrtine premera 6 mm ali 12 mm, po možnosti na fugi, da ne poškodujemo površine. Hitro strjevanje preprečuje smoli, da bi se oddaljila od točke injektiranja, kar pomeni, da je postopek izjemno natančen in ne prihaja do nepotrebne izgube materiala in s tem dodatnih stroškov.

Učinkovitost:

Natančna laserska meritev, ki jo Uretekovi tehniki izvajajo v realnem času (sproti), nam omogoča potrditev učinkovitosti že med samim posegom. Učinek posega je takojšen – takoj po izvedenem posegu opazimo dvig konstrukcije. Poseg spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi.

Metoda je izjemno preprosta:

Ko določimo območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredimo vrtine neposredno skozi temelj in v zemljino. Skozi te vrtine injektiramo smolo, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Smola se dokončno strdi že v nekaj minutah. Uretek Multipoint® je sistem takojšnjega reševanja težav s posedanjem.

 

Še več o predstavljeni rešitvi najdete na www.uretek.si. Sanacije izvaja podjetje Uretek d.o.o. na področju celotne Slovenije.

 

Kontaktirajte izvajalca:  Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica

01 78 78 386  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title