Kombinacija stropnega ogrevanja/hlajenja v souporabi s toplotno črpalko: Povečana učinkovitost skozi vse letne čase

Iskanje optimalnih načinov ogrevanja in hlajenja prostorov postaja vedno pomembnejše, v kolikor želimo zagotoviti udobno in ekonomično bivanje v vseh letnih časih. Med številnimi možnostmi se danes vse bolj uveljavlja vgradnja stropnega in stenskega ogrevanja ter hlajenja, saj nudi učinkovito in enakomerno porazdelitev toplote ali hladu po celotnem prostoru, ob enem pa je idealna rešitev kadar ob menjavi sistema ogrevanja ne želite ali nimate možnosti posegati v talne površine.

Zakaj izbrati stropno in stensko ogrevanje ter hlajenje?

Stropno in stensko ogrevanje ter hlajenje predstavljata sodobno in inovativno rešitev za zagotavljanje ekonomičnega in udobnega bivanja. Z njuno uporabo dosežemo enakomerno porazdelitev temperature po prostoru, kar zagotavlja optimalno udobje in preprečuje neprijetna temperaturna nihanja. Poleg tega ti sistemi omogočajo prihranek prostora in estetsko čistejši videz prostora, saj se izognemo uporabi in montaži radiatorjev in klimatske naprave.

Prednosti stropnega in stenskega ogrevanja ter hlajenja:

  • Učinkovita porazdelitev temperature: Stropno in stensko ogrevanje ter hlajenje zagotavljata enakomerno porazdelitev toplote ali hladu po celotnem prostoru, kar omogoča optimalno udobje in preprečuje neprijetna temperaturna nihanja.
  • Prihranek prostora: Sistem ne zahteva namestitve tradicionalnih radiatorjev ali klimatskih naprav, kar omogoča prihranek prostora in estetsko privlačen videz prostora.
  • Enostavna namestitev in vzdrževanje: Stropno in stensko ogrevanje ter hlajenje se lahko enostavno namesti in vzdržuje, kar zagotavlja dolgoročno zanesljivost in udobje.
  • Izognemo se posegom v tla: Pri projektih, kjer je dodatna višina za vgradnjo talnega ogrevanja omejena ali pa so tla že obnovljena predstavlja stropno in stensko talno ogrevanje odlično rešitev.

MFH suhomontažni sistem je prilagodljiva rešitev: Ob zamenjavi ogrevalnega vira s toplotno črpalko se je dobro posloviti tudi od radiatorjev

V situaciji, ko je potrebno zamenjati zastarel ali potraten ogrevalni sistem s toplotno črpalko, se je najbolj optimalno hkrati posloviti tudi od radiatorjev in izbrati površinski nizkotemperaturni način ogrevanje, kot je tudi talno. S tem se doseže znižanje potrebne ogrevalne temperature vode skoraj za polovico, kar prinaša dodaten prihranek pri porabi energije in zmanjšanje z ogrevanjem povezanih stroškov.

V primerih, ko talno ogrevanje ni izvedljivo zaradi omejitev ali želje po ohranjanju obstoječe strukture tal, se vgradnja stenskega in stropnega ogrevanja sistema MFH pokaže kot odlična alternativa, ki omogoča izkoriščanje optimalne temperature ogrevanja ob minimalnem gradbenem posegu.

Suhomontažni sistem stenskega, talnega in stropnega ogrevanja je prilagodljiva rešitev, ki omogoča izkoriščanje optimalne temperature ogrevanja, ne da bi bilo treba posegati v tla. Pri projektih, kjer je dodatna višina za vgradnjo talnega ogrevanja omejena ali pa so tla že obnovljena, je vgradnja stenskega in stropnega ogrevanja optimalna izbira.

Preberite več:

 

Napredna tehnologija za vaš dom

Suhomontažni sistem MFH Systems je sistem, ki zagotavlja udobje, učinkovitost in enostavnost uporabe. S svojo plosko zasnovo in majhnimi akumulacijskimi masami omogoča hiter prenos toplote v prostor, kar zagotavlja hitro in učinkovito ogrevanje ali hlajenje. Inovativne tehnologije površinskega ogrevanja MFH Systems delujejo nevidno, diskretno in brez vzdrževanja, kar zagotavlja dolgoročno zanesljivost in udobje.

 

Rešitev Je Razvila Nemška Družba Mfh Systems

 

Prilagodljivost in enostavnost namestitve

Sistem je primeren za vgradnjo talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja z elektriko ali s priključitvijo na sistem ogrevanja z vodo. Gre za dokazano najboljši in najučinkovitejši suhomontažni sistem na trgu, ki ga odlikuje tudi enostavna in hitra vgradnja ter majhna višina gotove izvedbe. Sistem je odličen za prenove in novogradnje, saj omogoča prilagodljivo in učinkovito rešitev za ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Prednosti kombinacije s toplotno črpalko

Kombinacija stropnega ogrevanja/hlajenja s toplotno črpalko prinaša številne prednosti za udobno in energetsko učinkovito bivanje. Enakomerna porazdelitev temperature po prostoru zagotavlja optimalno udobje in preprečuje neprijetna temperaturna nihanja. Poleg tega je kombinacija stropnega ogrevanja/hlajenja s toplotno črpalko prilagodljiva in omogoča individualni nadzor temperature v posameznih prostorih, kar še dodatno povečuje udobje in prilagodljivost sistema glede na potrebe uporabnika.

 

Napredna Tehnologija Za Vaš Dom

Namestitev stropnega ogrevanja v stanovanjski hiši

Ne glede na vrsto ogrevalnega sistema so temperature ogrevalne vode ključnega pomena za učinkovito in ekonomično delovanje ogrevalnega sistema. Še posebej so toplotne črpalke bolj učinkovite, če je temperaturni nivo nižji. V tem pogledu so talno-grelni sistemi optimalni pri prenosu toplote. Kljub temu še vedno ostaja mnenje, da je vgradnja takih sistemov med sanacijo povezana s precejšnjim naporom, umazanijo in selitvijo prebivalcev.

Ob urejanju mansarde v dvostanovanjski hiši je bilo to nasprotno. Dokazali smo, da je rešitev z vgradnjo sistema IDEAL kot stropnega ogrevanja/hlajenja vse drugo kot to. V pritličnem stanovanju objekta je bilo v treh sobah stropno talno izvedeno z inovativnim talnim ogrevanjem v obstoječem stanju. Cilj projekta je bil povečati ogrevalne površine tako, da bo v naslednjih letih mogoče preklopiti na toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje. V posameznih prostorih so bile uporabljene različne konstrukcije. V dnevni sobi so grelni elementi vgrajeni med stropne konstrukcijske letve, na katere so kasneje pritrjene mavčne plošče. Sama namestitev je tako zahtevala le 42 mm vgradne višina prostora.

V jedilnici dvostanovanjske hiše je bila namestitev izvedena pod klasičnimi kovinskimi profil, ki se uporabljajo pri suhomontažnih delih. Ozek prostor med grelnimi elementi in stropom je bil uporabljen kot dodatna instalacijska raven za električne vodnike. Ker pa je investitor želel strop kopalnice prilagoditi višini prostora ostalih sob, je bila tu izvedena običajna obešena stropna konstrukcija. Zaradi izjemne prilagodljivosti suhomontažnega sistema stenskega in stropnega ogrevanja/hlajenja MFH systems IDEAL je bila vgradnja v vse izvedbene variante enostavna in izvedena z istimi elementi.

 

 

Čeprav je bilo stropno ogrevanje v preteklosti v primerjavi s talnim ogrevanjem le malo uporabljeno se le to, zaradi naraščajoče potrebe po sanaciji in težnji po enostavni prilagoditvi sistema ogrevanja toplotnim črpalkam, vgrajuje vse pogosteje.

Stropno ogrevanje/hlajenje je oziroma postaja za mnoge graditelje najugodnejša varianta vgradnje. Ker sistem temelji na principu ekonomičnega in udobnega ogrevanja ter hlajenja, je stropno ali stensko ogrevanje pozimi enako ali še bolj udobno, kot talno ogrevanje. S prednostjo, da ob vročih poletnih mesecih lahko dodatno prostore tudi hladi. Običajno je mogoče znižati temperaturo prostora za 4 do 6 °C, brez da bi ustvarili negativne učinke (suhi zrak / hrup / prepih), ki jih povzročajo klimatske naprave.

Namestitev sistema stropnega ogrevanja in hlajenja poteka enostavno brez večjih gradbenih posegov, izvedba je čista in omogoča samostojno vgradnjo ali vgradnjo preko strokovnjaka za področje sanitarnih, ogrevalnih in klimatskih sistemov. Gre za vgradnjo s poznanimi komponentami, ki se uporabljajo tudi pri klasičnem talnem ogrevanju. Konstrukcijske letve ali kovinski profili se izdelajo iz strani izvajalca suhomontažnih del (enako kot za zaključne mavčne plošče).

Poglejte si primer vgradnje skozi video predstavitev:

 

 

Obnova vile v Slovenski Istri

Investitor je pri obnovi iskal hitro izvedljivo in odzivno talno gretje, ki ga je mogoče optimalno upravljati s toplotno črpalko. Priprava podlage je bila izvedena s strani graditelja. V pritličju je bil uporabljen sistem IDEAL CLASSIC EPS 30, v nadstropju pa sistem IDEAL TOP EPS 17. Toplotna prevodna plast COMPACT FLOOR BASE 12 je bila položena v vseh prostorih razen v obeh kopalnicah, kjer so se odločili za STRONGBOARD FL. Kot talna obloga so izbrali ploščice. Čas obnove celotnega objekta je bil opravljen v roku dobrih treh mesecev.

Obnova Hise V Istri, Mfh System

Ključno!

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems je na voljo tako za vgradnjo toplovodnega ogrevanja in hlajenja (E-nergy IDEAL), kot tudi za vgradnjo ogrevanja na elektriko (E-nergy IQ). Gre za dokazano najboljši in najučinkovitejši suhomontažni sistem na trgu. Preverite vse možne konstrukcije na povezavi TUKAJ. Spoznajte tehnološko napreden in inovativen sistem za vgradnjo ogrevanja. Postanite varčni.

 

Rešitev je razvila nemška družba MFH Systems z dolgoletno tradicijo na področju razvoja izdelkov in celotnih sistemskih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in ohlajevanje objektov. Lasten razvojno-testni center, proizvodnja in izvedba ogrevalno – prezračevalnih sistemov zagotavlja strokovno in najhitrejšo rešitev za še tako kompleksno zahtevo in željo. MFH Systems GmbH je prejemnik nagrade TOP 100 Inovator 2021 in 2022.

Sistem površinskega ogrevanja MFH Systems nudi veliko prednosti, tako iz tehničnega, kot izvedbenega in uporabniškega vidika in postavlja nove smernice, modernim, energetsko prijaznim in varčnim sistemom ogrevanja. Celotni sistem E-NERGY je preverila in certificirala družba TÜV Rheinland.

Rešitev je na voljo z montažo ali za samo vgradnjo. V podjetju MFH Systems Slovenija Vam z veseljem svetujejo, predstavijo vse prednosti in tehnične rešitve. Napotijo vas na strokovno usposobljene poslovne partnerje in montažerje širom države. Opravijo ogled na objektu in pripravijo predlog izvedbe in ponudbo.

Kontakt: MFH SYSTEMS Slovenija, Dejan Dobrijevič

040 841 611    I   dejan.dobrijevic@mfh24.com

www.mfh-systems.com

 

 

 

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title