AJM kot sinonim za inovativni svet stavbnega pohištva

Slovensko podjetje AJM okna-vrata-senčila že več kot 30 let stopa v ospredje proizvodnje stavbnega pohištva. Podjetje z družinsko tradicijo svoj uspeh gradi na široki paleti izdelkov, ki so inovativni, tehnično dovršeni in trajnostno zasnovani. Letošnje koledarsko leto zaključujejo na enega izmed najlepših načinov, in sicer s prestižnim nazivom German Design Award Winner 2024.

Plavajoče Okno Zero Sash By Ajm Web

Okno Zero Sash by AJM prejelo ugledno mednarodno nagrado

Na prvi pogled se zdi, da na področju stavbnega pohištva ni veliko prostora za inovativno oblikovanje. Vendar pri AJM dokazujejo prav nasprotno. Njihova ekskluzivna linija Zero Sash, kamor spada tudi nagrajeno okno, je sinonim za sodobni okenski dizajn. Linija je v preteklosti že požela precej pozornosti, ker gre za ekskluzivne, nekatere patentirane rešitve, ki jih ni mogoče najti drugje. Naj poudarimo le vhodna vrata, ki so v celoti v videzu stekla, nevidne okvirje drsnih sten in kljuke, nameščene v steklo na krilu okna.

Poudarek na minimalizmu in čistih linijah, na občutku prostornosti in preprostosti

Naziv German Design Award Winner 2024 je prejelo t. i. Plavajoče okno iz omenjene linije Zero Sash. Gre za okno, vgrajeno v stekleno steno, ki daje občutek okna, plavajočega na stekleni površini. Zunanji izgled okna in steklene stene je izredno minimalističen. Gre za videz neprekinjene steklene površine med obema elementoma. Ločnica med oknom in stekleno steno je samo emajlirani črn rob krila okna. Krilo okna je namreč, kar je osnovna značilnost linije Zero Sash, v celoti stekleno. Na notranji strani steklena stena in Plavajoče okno ustvarjata občutek prostornosti in maksimalne povezanosti notranjega okolja z zunanjim svetom. Prav tako okno dosega tudi odlične rezultate energetske učinkovitosti in kot tako predstavlja most med oblikovanjem, tehnologijo in trajnostjo.

Priznanje za vse

Plavajoče okno Zero Sash by AJM je nagrado prejelo v kategoriji »Excellent Product Design«. Iz podjetja ob tem sporočajo, da je »prestižna nemška nagrada German Design Award potrditev, da inovativnost podjetja ne pozna meja. Veseli nas, da se je Plavajoče okno izkazalo kot izjemno v oblikovanju in funkcionalnosti«. Dodajajo, da »to priznanje ni le za podjetje AJM, je za vse, ki se v industriji stavbnega pohištva trudijo delati kakovostno in zunaj okvirjev«. Prejeto priznanje razumejo tudi kot nadaljnjo zavezo k razvoju okenskih rešitev po najvišjih standardih.

German Design Award podeljuje German Design Council, ki je eden od vodilnih centrov za oblikovanje na svetu. Nagrado podeljujejo tistim projektom, ki predstavljajo pionirski napredek k svetovni oblikovalski krajini. Za podelitev nagrad je odgovorna neodvisna mednarodna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki, ki so predstavniki oblikovalske stroke na področju industrije in izobraževanja.

Prepoznana inovativnost

German Design Council pa AJM ni nagradil prvič. Leta 2021 je podjetje za svoja vhodna vrata prejelo ugleden naziv German Innovation Award Winner. Nagrada za inovativnost je bila prejeta za nov način upravljanja vhodnih vrat na daljavo s pametnimi aplikacijami, kot je Amazonova Alexa.

Pri AJM v svoje izdelke vpletajo tudi trajnost, saj se zavedajo, da je ta ključna za prihodnost. Njihovi energetsko učinkoviti izdelki prinašajo prihranek energije, s standardoma – kakovostnim ISO 9001 in okoljskim ISO 14001, pa k boljši prihodnosti prispevajo tudi s svojimi poslovnimi procesi. Prepričani so, da sodobno stavbno pohištvo ni le nujen in praktičen element objekta, pač pa tisti ključen element, ki definira karakter objekta in izboljšuje kakovost bivanja.

 

Logo

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title