Toplo in ugodno: Električno talno ogrevanje

Električno talno ogrevanje je postalo priljubljena izbira za ogrevanje domov, saj prinaša udobje, učinkovitost in ekonomičnost. Grelni kabli ali mreže, vgrajeni pod ali v betonske estrihe, zagotavljajo enakomerno razporejeno toploto po celotnem prostoru, kar omogoča prijetno bivanje brez hladnih območij. Vse o vgradnji in upravljanju nam je zaupal direktor vodilnega ponudnika električnega talnega ogrevanja.

Intervju z direktorjem podjetja Egro Zorman d.o.o., vodilnega ponudnika električnega talnega ogrevanja:

Direktorja podjetja smo povprašali, kako se lotiti položiti električno talno ogrevanje?

Odgovor: Električno talno ogrevanje se lahko izvede z grelnimi kabli pred zalivanjem betonskih estrihov ali na že gotove betonske tlake z grelnimi mrežami v cementno lepilo ali izravnalno maso pred končno talno oblogo. Prednost je predvsem minimalna zahtevana višina oz. gradbena predpriprava.

Kako se električno talno ogrevanje primerja z drugimi načini ogrevanja?

Odgovor: Gre za nizkotemperaturni način ogrevanja, toplota je razporejena po celi površini, kar pomeni največji komfort. Ravno obratno kot pri radiatorjih, kjer relativno majhna vroča površina greje prostor.

Kakšen je postopek? 

Odgovor: Električno talno ogrevanje je izjemno prilagodljiv sistem ogrevanja, ki ga je mogoče izvesti na več načinov. Uporabljajo se lahko grelni kabli, ki se vgradijo pred zalivanjem betonskih estrihov, ali pa grelna mreža, ki se namesti v cementno lepilo ali izravnalno maso pred končno talno oblogo. Ena od glavnih prednosti tega sistema je minimalna zahtevana višina oz. gradbena predpriprava, kar omogoča enostavno in hitro vgradnjo.

Kako se električno talno ogrevanje primerja s tradicionalnimi sistemi talnega ogrevanja?

Odgovor: Električno talno ogrevanje je nizkotemperaturni način ogrevanja, pri katerem je toplota enakomerno razporejena po celotni površini tal. To zagotavlja največje udobje, saj je občutek toplote enakomeren po vsem prostoru. V nasprotju s tradicionalnimi radiatorji, ki ustvarjajo relativno majhno vročo površino in posledično neenakomerno segrevajo prostor, električno talno ogrevanje zagotavlja boljšo porazdelitev toplote in s tem večje udobje.

Kako se lahko z grelnimi kabli prilagodimo različnim oblikam tlakov in prostorskim razporeditvam?

Odgovor: Grelni kabli nam omogočajo visoko stopnjo prilagodljivosti, saj se lahko enostavno prilagodijo različnim oblikam tlakov in prostorskim razporeditvam. Ne glede na to, ali gre za ravne ali nepravilno oblikovane prostore, je mogoče kabli prilagoditi in namestiti tako, da omogočajo optimalno pokritost površine ter enakomerno porazdelitev toplote po celotnem prostoru.

Kako se primerja električno talno ogrevanje v smislu zanesljivosti in garancije?

Odgovor: Kot vsak izdelek, tudi naše električno talno ogrevanje ima garancijo. Zaradi minimalnega števila vgrajenih delov, kot sta grelni kabel in termostat, je možnost napak izjemno majhna. To potrjuje dejstvo, da je potreba po servisnih posegih skozi leta zelo redka, medtem ko je življenjska doba sistema dolga in zanesljiva.

Kako poteka upravljanje sistema električnega talnega ogrevanja?

Odgovor: Upravljanje sistema je preprosto, saj se izvaja preko temperaturnih regulatorjev. Ti regulatorji so lahko enostavni za uporabo, digitalni, z zaslonom na dotik ali pa omogočajo povezavo preko Wi-Fi omrežja, kar omogoča uporabniku dodatno prilagodljivost in udobje pri upravljanju ogrevalnega sistema.

 

Električno talno ogrevanje predstavlja izjemno učinkovit, udoben in prilagodljiv način ogrevanja prostorov. Z minimalno gradbeno pripravo in enostavnim postopkom vgradnje je idealna izbira za nove gradnje ali obnove obstoječih prostorov. Zahvaljujoč nizkotemperaturnemu delovanju, enakomerni porazdelitvi toplote po celotni površini in visoki zanesljivosti ter garanciji, električno talno ogrevanje zagotavlja vrhunsko udobje in dolgoročno zadovoljstvo uporabnikov. S sistemom upravljanja preko temperaturnih regulatorjev pa je tudi enostavno in praktično za uporabo.

podjetju EGRO Zorman vam bodo svetovali, sprojektirali in tudi izvedli grelni sistem, ki si ga želite in bo najbolj ustrezal vašim potrebam. Svetovali vam bodo glede varčnosti, uporabe in ustreznosti grelne opreme, ki bi bila za vas najbolj primerna. V spletni trgovini pa je možen nakup grelnih kablov in dodatne opreme, v kolikor se odločite za samo vgradnjo.

NAKUP ZA SAMOSTOJNO VGRADNJO: SPLETNA TRGOVINA

Kontakt za informacije in izvedbo vgradnje:

EGRO Zorman d.o.o.
01 83 41 583  I  041 683 216  I  041 633 096

blaz@egro.si  I  www.ogrevam.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title