window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Obnova fasade [Rešitev s strojnim čiščenjem]

Fasada doda piko na i izgledu vaše hiše. A sčasoma se na njej naberejo umazanija, prah, alge in madeži, kar lahko močno vpliva na estetiko in celoten vtis, ki ga vaš dom pušča. Namesto drage obnove fasade, obstaja preprost in učinkovit način, kako ji povrniti nekdanji sijaj - čiščenje fasade. Poleg tega pa bo pravilno čiščenje pripomoglo tudi k podaljšanju življenjske dobe fasade. V tem članku vam predstavljamo korake za osvežitev fasade.

Predstavljamo vam preprost in stroškovno zelo učinkovit način s katerim lahko povsem obnovimo privlačen videz vaše fasade. Vaša fasada je odsev vašega doma. A čas in vremenski vplivi sčasoma pustijo sledi, ki lahko omadežujejo njen nekdanji sijaj. Namesto, da se odločite za draga obnovitvena dela, obstaja enostaven in zelo učinkovit način, kako obnoviti privlačen videz svoje fasade – s profesionalnim strojnim čiščenjem. Tako je! Gre za način s katerim bo Vaša fasada zasijala in zopet izgledala kot nova! Tako ne le prihranite denar, temveč tudi ohranjate estetsko vrednost in celovitost vašega doma.

A preden spoznate rešitev in postopek strojnega čiščenja vaše fasade je dobro preveriti še…

Zakaj se čiščenja nikakor ne lotevajte sami?

Alge in plesni na fasadi nastanejo zaradi kombinacije vlage, sončne izpostavljenosti in drugih dejavnikov. Te mikroorganizme spodbuja vlažno okolje ter pomanjkanje sončne svetlobe na nekaterih delih fasade.

  1. Vlaga: Vlaga je ključen dejavnik, ki spodbuja rast alg in plesni. Padavine, megla, visoka vlažnost zraka ali kapljanje vode iz strešnih žlebov lahko povzročijo vlažno okolje, ki je idealno za razmnoževanje teh organizmov.
  2. Sence in pomanjkanje sončne svetlobe: Deli fasade, ki so bolj zasenčeni ali imajo omejen dostop do sončne svetlobe, so nagnjeni k zadrževanju vlage dlje časa. To ustvarja ugodne pogoje za razvoj alg in plesni.
  3. Toplota: Kljub pomanjkanju sončne svetlobe lahko vlažna topla okolja spodbujajo rast alg in plesni. Sončna izpostavljenost na nekaterih delih fasade, tudi če ni neposredna, lahko povzroči segrevanje površine in ustvarjanje ugodnih razmer za rast.
  4. Hranila: Mikroorganizmi, kot so alge, potrebujejo hranila za svojo rast. Na fasadi se naberejo delci prahu, umazanije, organskih snovi in drugih delcev, ki lahko služijo kot vir hranil za alge in plesni.

Čeprav se zdi, da je odstranjevanje alg in plesni z visokotlačnim čistilcem učinkovito, je treba upoštevati, da je to zgolj začasna rešitev. Visokotlačno čiščenje lahko sicer odstrani vidno umazanijo, vendar pa lahko hkrati poškoduje zaključni sloj fasade in celo prispeva k nastanku novih razpok. Sčasoma te razpoke postajajo večje, kar lahko povzroči vdor vode v izolacijo. In več vlage pomeni hitrejši razvoj alg ter plesni.

Čiščenje fasade [SOFT WASH]
Sistemi nizkotlačnega čiščenja fasade Prolesk omogočajo izredno hitro, učinkovito in takojšnjo čistočo fasade. Čistijo vse vrste fasad od trdovratnih madežev in vse do manjših nečistoč kot so pajčevine. Privoščite si čisto fasado še danes. Kontakt: 030 746 150 | info@prolesk.si | www.ciscenje-fasade.si

V hladnejših mesecih se posledice lahko poslabšajo, saj lahko zaradi vlage in poškodb zaključnega sloja pride do krušenja fasadne površine. Uporaba visokotlačnega čistilca za čiščenje fasade zahteva premišljen pristop in natančno izvajanje. Predvsem je ključno upoštevati pravilno razdaljo med curkom vode in fasado, da se prepreči poškodbe.

Pri učinkovitem odstranjevanju take umazanije so ključna BIOCIDNA čistila. Kljub njihovi učinkovitosti pa je treba paziti, saj so lahko nevarna za določene materiale in okolje. Poleg tega lahko v kombinaciji z drugimi čistilnimi sredstvi za mineralno umazanijo tvorijo tudi strupene pline.

V ozadju čiščenja fasade so tako premišljeno izbrana čistila in ustrezna tehnika izvajanja bistvenega pomena za trajnostno rešitev. Priporočljivo je izbrati strokovno podjetje, ki upošteva te dejavnike ter zagotavlja temeljito čiščenje brez škodljivih posledic.

Foto: Pred čiščenjem fasade. Umazana in črna fasada.
Foto: Po čiščenju fasade. Kot nova.

Naj vaša fasada zasije brez nepotrebnih stroškov barvanja

Zaradi zgoraj naštetega je pomembno, da se za vzdrževanje fasade odločimo za pravo metodo. Čiščenje fasad s sistemi čiščenja Prolesk. Poglejte si video, kako poteka čiščenje fasade:

 

https://youtu.be/ghot6_6QZr0

Očistiti ali prebarvati?

Vprašanje, ali je bolj smiselno očistiti ali prebarvati fasado, se v zadnjem času pojavlja vse pogosteje. Eden izmed ključnih dejavnikov, ki se izpostavlja pri čiščenju pred barvanjem, je cena. Vendar se postavlja vprašanje, ali je zgolj čiščenje dovolj učinkovito. Pomembno je poudariti, da se fasada pred barvanjem vedno očisti, razlika pa je v tem, kako temeljito se to izvaja. Pogosto se izvajalci barvanja ne posvetijo dovolj čiščenju, kar pa lahko vodi do slabših rezultatov.

Čiščenje fasade [SOFT WASH]
Sistemi nizkotlačnega čiščenja fasade Prolesk omogočajo izredno hitro, učinkovito in takojšnjo čistočo fasade. Čistijo vse vrste fasad od trdovratnih madežev in vse do manjših nečistoč kot so pajčevine. Privoščite si čisto fasado še danes. Kontakt: 030 746 150 | info@prolesk.si | www.ciscenje-fasade.si

Z rednim čiščenjem fasade lahko prihranite stroške dragih obnov in obenem ohranite estetski videz ter celovitost vašega doma. Pravilno čiščenje fasade je enostaven in učinkovit način, kako ji povrniti nekdanji sijaj ter podaljšati njeno življenjsko dobo.

V mnogih primerih se pokaže, da je s pravilno metodo čiščenja mogoče doseči izjemne rezultate, zaradi katerih prebarvanje ni več potrebno. To pa lahko pomembno vpliva na zmanjšanje stroškov. V video strokovnjak iz podjetja Prolesk pove več o čiščenju fasad:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika varstva osebnih podatkov.
I Accept

 

Zaradi izrazitega efekta čiščenja in posledično povečanega števila vprašanj na to temo, še enkrat poudarjamo, da strokovnjaki podjetja Prolesk čistijo fasade in jih NE barvajo. In ja! Efekt čiščenja je tako izrazit, da marsikdo predvideva, da je bila fasada pobarvana. Čeprav je samo počiščena. Čiščenje je bistveno cenejše od ponovnega barvanja. Prav tako je celotna fasada počiščena v enem dnevu. Privoščite si čisto fasado še danes!

Kontakt: Prolesk d.o.o., 030 746 150 | info@prolesk.si | www.ciscenje-fasade.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title