četrtek, 28 septembra, 2023
DomaNa terasiLESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Kuhinjski kot za kuharijo na...

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Kuhinjski kot za kuharijo na vrtu

V Celjski kotlini biva mlada družina, ki je življenje na vrtu sistemsko vključila v obstoječ arhitekturni ekosistem. Leseni nadstrešek je povečal bivalno površino hiše, ki se iz štirih sten širi na prosto. Njihova letna kuhinja na JZ terasi je postala podaljšek notranje, v zavetrni jedilnici pa združujejo obedovanje in druženje.

Kuhinjska kultura sodobnosti.

Napušč nad zunanjo jedilno mizo smo razširili v streho nadstreška, nosilni steber hiše ohranili kot terasno ločnico, v kot pa vgradili letno kuhinjo z vodnim koritom in odprtim kuriščem. Uporabljamo ga za klasično kurjenje z drvmi in peko z ogljem, za hitro žarjenje pa v kuriščni prostor priklopimo kar plinskega. Tako lahko gastronomsko pripravo izbranih jedi in obedno družinsko dogajanje kombiniramo glede na letni čas. Pozimi zaradi vonjav zunaj spečemo ribe, ki jih pojemo v hiši na toplem, hitre zajtrke ali kosila iz pečice pa na terasi zaužijemo ob sezonskih žarkih sonca. Majhen kuhinjski kot je primeren tudi za dela pri vkuhavanju in vlaganju domače ozimnice.

Foto: leseni objekt podpira vogal hiše in povezuje notranjost z zunanjostjo.

Namembnost definira obdelavo komponent.

Izgled kaminske kape ima zaključni sloj fasade, kamnite stene kuhinje so reliefno strukturirane, kuhinjski pult pa je zaradi praktičnosti čiščenja gladek. Horizontalne linije se iz belega kamna prelivajo v lesene kuhinjske omarice in letvično steno, katere cilj je zastiranje svetlobe in pogledov. Barva podzidka je botrovala k izboru keramičnih tlakov, s tonirano macesnovo talno razširitvijo smo pridobili prostor za kamin ter s finim rastrom povečali jedilnico pod napuščem.

Foto: povečana macesnova talna razširitev omogoča prostor za kamin in prostorno jedilnico.

Umetelne rešitve načrtovane gradnje.

Vgrajene elektro samogasne PVC cevi so ena najpomembnejših estetskih izvedb, ki jih v proizvodnem procesu, v stebre ali grede vgradi že mizarski mojster. Po meri izdelane lesene omarice, kamin in kamnite obloge se prilagajajo strankinim željam in prostoru, končni izgled in življenje objektu pa s svojo prisotnostjo dajejo ljudje. Rumeno-bela barva dopolnjuje hišno podobo, z izborom različnih naravnih materialov višamo kvaliteto bivanja in posameznemu projektu ponujamo širši spekter ustvarjalne “kuharske kreative”.

Foto: jugozahodna lokacija intimo in senco išče z leseno streho, živo mejo in drevesi.

Tekst in foto: Špela Pavlič Kos, Mizarstvo Kos

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA