Vgradnja prezračevalnega sistema

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado, se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago in v večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohel slab zrak, zelo pogosto se pojavi tudi plesen. Kako lahko na enostaven način odpravimo nastale težave, smo povprašali strokovnjake v podjetju i-Vent.

Pri prenovi objektov moramo misliti tudi na vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema.

Kljub zračenju z odpiranjem oken je dotok svežega zraka količinsko premajhen. Z odpiranjem oken namreč ne zamenjamo vsega zraka, saj zračni tokovi niso učinkovito usmerjeni, zrak pa tudi ni prefiltriran. Sploh v zimskem času po navadi dvakrat premislimo, preden naredimo pravi prepih v stanovanju ali hiši. Vgradnja prezračevalnega sistema je zato ključna, za sodobno, varčno in zdravo bivanje.

Sodoben način gradnje in obnove objektov temelji na zrakotesnosti.

Okna, ki popolno tesnijo in fasada, ki poskrbi za odlično izolacijo objekta so zagotovilo za odlično energetsko učinkovitost objekta. A bolj, ko so objekti zrakotesni večji je pomen ustreznega prezračevanja. V kolikor le to ni zadostno dihamo slab zrak in ustvarjamo slabe bivalne pogoje. Najboljši način za odpravljanje nastalih težav z vlago ali preprečitev nastanka le teh, je vgradnja decentralnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Njegova učinkovitost je stoodstotno zagotovljena, kar dokazuje podatek, da ga v Evropi nameščajo že v več kot polovico objektov. Vgraditi ga je mogoče v katerikoli fazi gradnje, tudi v obstoječe objekte in stanovanja v večstanovanjskih zgradbah.

 

Gre za povsem enostavno rešitev …

 

Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo?

Decentralni zato, ker ne potrebuje nameščanja prezračevalnih cevi po celotnem objektu ampak se zelo preprosto namesti na izbranih lokacijah v stanovanju ali hiši.  Medtem, ko je mogoče centralni sistem zaradi cevne napeljave in velikega rekuperatorja načrtovati le ob gradnji ali obsežnejši rekonstrukciji objekta, lahko decentralni prezračevalni sistem vgradimo tudi v obstoječa stanovanja in hiše, brez večjih gradbenih posegov. Z rekuperacijo pa zato, ker ima sistem vgrajen rekuperator zraka, ki skrbi, da se pozimi ne izgublja toplota, poleti pa se ne izgublja hlad. Poleti tako poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Sistem je že serijsko opremljen s filtrom G7, ki zadrži prašne delce. Za alergike je vgrajen še poseben filter, ki zadrži kar 99,3 odstotka mikrodelcev, ki bi lahko imeli neugoden vpliv na naše zdravje.

Glavna prednost decentralnega prezračevalnega sistema je, da ga lahko vgradimo v katerikoli fazi gradnje hiše, montaža je dokaj preprosta in hitra – monterji se je zjutraj lotijo, popoldan prezračevalni sistem že deluje. Delovanje je odlično, cena dostopna.

👀 Oglejte si kako sistem deluje:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=u1RXLA9BZao&feature=emb_title

Prezračevalni sistem i-Vent je cenovno ugoden in izjemno enostaven za vgradnjo

Zaradi svoje enostavnosti je primeren tako za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Prezračevalni sistem i-Vent ustvarja potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov in ob enem tudi suhe stene brez plesni. Dodatno ponuja tudi znatne prihranke pri ogrevanju – ob izjemno nizkih obratovalnih stroški in relativno nizki investiciji.  Strošek za elektriko je minimalen. Družina iz Rogaške Slatine, ki si je v svoje stanovanje vgradila Lunosov decentralni prezračevalni sistem na svoji položnici za električno energijo v dveh letih ni opazila povečane porabe; plačuje mesečni pavšal, ta pa se z vgradnjo prezračevalne naprave ni povišal, so nam zaupali v podjetju i-Vent.

👀 Oglejte si, kako poteka montaža v bivalni prostor:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Kn1u4dB-diU&feature=emb_title

Ključne prednosti prezračevalnega sistema i-Vent:

 • omogoča nam varčevanje z energijo,
 • deluje neslišno,
 • zagotavlja protihrupno zaščito, saj odpiranje oken ni potrebno!
 • Ne povzroča prepiha,
 • opremljen je s filtrom proti alergijam,
 • zrak se zamenja po vsem prostoru in je prefiltriran,
 • opremljen je s senzorjem vlage za učinkovito odpravljanje vlage v prostorih,
 • montaža je zelo preprosta, hitra in cenovno ugodna,
 • vgradimo ga lahko v katerikoli gradbeni fazi, pri novogradnjah in ob prenovah,
 • vzdrževanj je enostavno!

 

Kaj pa vzdrževanje?

Večina prezračevalnih naprav je zelo preprostih za vzdrževanje in čiščenje. Pri rekuperatorju e2 je dvakrat letno potrebno oprati filtre, menjava filtrov pa se izvede šele po sedmih letih uporabe. Naši uporabniki pravijo, da operejo filtre na tri mesece, kar jim vsakič vzame približno 15 minut. Dodatnega vzdrževanja naprava in sistem ne potrebujeta, so nam zaupali v podjetju i-Vent.

[Pametna brezžična enota za rekuperacijo toplote] 

Revolucija v decentralnem prezračevanju. Predstavljamo vam pametno prezračevalno enoto I-vent, ki je nadgradnja najbolje prodajanega modula Lunos e2.

Pametna prezračevalna enota i-Vent kot novost v decentralnem prezračevanju. Izjemno enostavna za vgradnjo, primerna za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju z enostavnim upravljanjem preko aplikacije, ki je kompatibilna z sistemoma Android in iOS. Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, kot tudi brez vetra in neugodnih vremenskih vplivov. Prepišna varovala in omejitev volumna zračnega pretoka pa bosta poskrbela, da ne bo prišlo do prepihov.

Na letni ravni posamezna rekuperatorska enota porabi za približno 2,3 € električne energije. Filtri so trajni in jih je moč prati pod tekočo vodo, lahko pa izberete tudi filtre za cvetni prah, ki so še posebej primerni za alergike in ljudi z občutljivim zdravjem.

Več o tej napravi preverite na povezavi TUKAJ.

i-Vent decentralni sistemi prezračevanja so v prednosti pred konkurenco.

Uspeh je posledica nenehnega vlaganja v razvoj decentralnih prezračevalnih sistemov in predstavitve nove generacije elementov sistema, ki delujejo učinkoviteje in tiše. Domače podjetje i-Vent ima v Sloveniji že več kot 100.000 zadovoljnih uporabnikov, kar je odraz in potrditev, da so prezračevalni sistemi i-Vent resnično vrhunski in cenejši od konkurenčnih!

V kolikor se želite izogniti pretirani vlažnosti in nastajanju plesni v stanovanjskih prostorih, ki so lahko škodljive za človekovo zdravje, potem brez omenjenega sistema preprosto ne gre. Z njegovo pomočjo lahko imate vrata in okna nepredušno zaprta, pa bo vaš prostor oskrbljen s svežim zrakom.

Preverite kako so družini družini Kuntner zagotovili kvalitetnejše bivanje.

Preberite prispevek in si oglejte video. KLIK TUKAJ!

📑  i-Vent prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote je energijsko učinkovita naložba, zato lahko investitorji za njegovo vgradnjo pridobijo nepovratne finančne spodbude Eko sklada in sicer v višini 20 odstotkov priznane vrednosti naložbe.

 

Kontaktirajte ponudnika: i-Vent d.o.o., Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana

info@i-vent.com  I  01 620 43 00 I www.i-vent.com

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title