sreda, 29 novembra, 2023
DomaMoj domVgradnja prezračevalnega sistema

Vgradnja prezračevalnega sistema

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado, se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago in v večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohel slab zrak, zelo pogosto se pojavi tudi plesen. Kako lahko na enostaven način odpravimo nastale težave, smo povprašali strokovnjake v podjetju i-Vent.

Pri prenovi objektov moramo misliti tudi na vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema.

Kljub zračenju z odpiranjem oken je dotok svežega zraka količinsko premajhen. Z odpiranjem oken namreč ne zamenjamo vsega zraka, saj zračni tokovi niso učinkovito usmerjeni, zrak pa tudi ni prefiltriran. Sploh v zimskem času po navadi dvakrat premislimo, preden naredimo pravi prepih v stanovanju ali hiši. Vgradnja prezračevalnega sistema je zato ključna, za sodobno, varčno in zdravo bivanje.

Sodoben način gradnje in obnove objektov temelji na zrakotesnosti.

Okna, ki popolno tesnijo in fasada, ki poskrbi za odlično izolacijo objekta, so zagotovilo za odlično energetsko učinkovitost objekta. A bolj ko so objekti zrakotesni, večji je pomen ustreznega prezračevanja. V kolikor le to ni zadostno, dihamo slab zrak in ustvarjamo slabe bivalne pogoje. Najboljši način za odpravljanje nastalih težav z vlago ali preprečitev njihovega nastanka je vgradnja decentralnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Njegova učinkovitost je stoodstotno zagotovljena, kar dokazuje podatek, da ga v Evropi nameščajo že v več kot polovico objektov. Vgraditi ga je mogoče v katerikoli fazi gradnje, tudi v obstoječe objekte in stanovanja v večstanovanjskih zgradbah.

 

Gre za povsem enostavno rešitev …

 

Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo?

Decentralni zato, ker ne potrebuje nameščanja prezračevalnih cevi po celotnem objektu ampak se zelo preprosto namesti na izbranih lokacijah v stanovanju ali hiši.  Medtem, ko je mogoče centralni sistem zaradi cevne napeljave in velikega rekuperatorja načrtovati le ob gradnji ali obsežnejši rekonstrukciji objekta, lahko decentralni prezračevalni sistem vgradimo tudi v obstoječa stanovanja in hiše, brez večjih gradbenih posegov. Z rekuperacijo pa zato, ker ima sistem vgrajen rekuperator zraka, ki skrbi, da se pozimi ne izgublja toplota, poleti pa se ne izgublja hlad. Poleti tako poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Sistem je že serijsko opremljen s filtrom G7, ki zadrži prašne delce. Za alergike je vgrajen še poseben filter, ki zadrži kar 99,3 odstotka mikrodelcev, ki bi lahko imeli neugoden vpliv na naše zdravje.

Glavna prednost decentralnega prezračevalnega sistema je, da ga lahko vgradimo v katerikoli fazi gradnje hiše, montaža je dokaj preprosta in hitra – monterji se je zjutraj lotijo, popoldan prezračevalni sistem že deluje. Delovanje je odlično, cena dostopna.

Prezračevalni sistem i-Vent je cenovno ugoden in izjemno enostaven za vgradnjo

Zaradi svoje enostavnosti je primeren tako za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Prezračevalni sistem i-Vent ustvarja potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov in ob enem tudi suhe stene brez plesni. Dodatno ponuja tudi znatne prihranke pri ogrevanju – ob izjemno nizkih obratovalnih stroških in relativno nizki investiciji.  Strošek za elektriko je minimalen. Družina iz Rogaške Slatine, ki si je v svoje stanovanje vgradila decentralni prezračevalni sistem i-Vent, na svoji položnici za električno energijo v dveh letih ni opazila povečane porabe; plačuje mesečni pavšal, ta pa se z vgradnjo prezračevalne naprave ni povišal, so nam zaupali v podjetju i-Vent.

Ključne prednosti prezračevalnega sistema i-Vent:

  • omogoča nam varčevanje z energijo,
  • deluje neslišno,
  • zagotavlja protihrupno zaščito, saj odpiranje oken ni potrebno!
  • ne povzroča prepiha,
  • opremljen je s filtrom proti alergijam,
  • zrak se zamenja po vsem prostoru in je prefiltriran,
  • opremljen je s senzorjem vlage za učinkovito odpravljanje vlage v prostorih,
  • montaža je zelo preprosta, hitra in cenovno ugodna,
  • vgradimo ga lahko v katerikoli gradbeni fazi, pri novogradnjah in ob prenovah,
  • vzdrževanj je enostavno.

 

Kaj pa vzdrževanje?

Večina prezračevalnih naprav je zelo preprostih za vzdrževanje in čiščenje. Pri rekuperatorju i-Vent je dvakrat letno potrebno oprati filtre, menjava filtrov pa se izvede šele po sedmih letih uporabe. Naši uporabniki pravijo, da operejo filtre na tri mesece, kar jim vsakič vzame približno 15 minut. Dodatnega vzdrževanja naprava in sistem ne potrebujeta, so nam zaupali v podjetju i-Vent.

[Pametna brezžična enota za rekuperacijo toplote] 

Revolucija v decentralnem prezračevanju. Predstavljamo vam pametno prezračevalno enoto I-Vent.

Pametna prezračevalna enota i-Vent kot novost v decentralnem prezračevanju. Izjemno enostavna za vgradnjo, primerna za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju z enostavnim upravljanjem preko aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS. Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, kot tudi brez vetra in neugodnih vremenskih vplivov. Prepišna varovala in omejitev volumna zračnega pretoka pa bosta poskrbela, da ne bo prišlo do prepihov.

Na letni ravni posamezna rekuperatorska enota porabi za približno 2,3 € električne energije. Filtri so trajni in jih je moč prati pod tekočo vodo, lahko pa izberete tudi filtre za cvetni prah, ki so še posebej primerni za alergike in ljudi z občutljivim zdravjem.

Več o tej napravi preverite na povezavi TUKAJ.

i-Vent decentralni sistemi prezračevanja so v prednosti pred konkurenco.

Uspeh je posledica nenehnega vlaganja v razvoj decentralnih prezračevalnih sistemov in predstavitve nove generacije elementov sistema, ki delujejo učinkoviteje in tiše. Domače podjetje i-Vent ima v Sloveniji že več kot 100.000 zadovoljnih uporabnikov, kar je odraz in potrditev, da so prezračevalni sistemi i-Vent resnično vrhunski in cenejši od konkurenčnih!

V kolikor se želite izogniti pretirani vlažnosti in nastajanju plesni v stanovanjskih prostorih, ki so lahko škodljive za človekovo zdravje, potem brez omenjenega sistema preprosto ne gre. Z njegovo pomočjo lahko imate vrata in okna nepredušno zaprta, pa bo vaš prostor oskrbljen s svežim zrakom.

Preverite kako so družini družini Kuntner zagotovili kvalitetnejše bivanje.

Preberite prispevek in si oglejte video. KLIK TUKAJ!

📑  i-Vent prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote je energijsko učinkovita naložba, zato lahko investitorji za njegovo vgradnjo pridobijo nepovratne finančne spodbude Eko sklada in sicer v višini 20 odstotkov priznane vrednosti naložbe.

Kontaktirajte ponudnika: i-Vent d.o.o., Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana

info@i-vent.com  I  01 620 43 00 I www.i-vent.com


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA