četrtek, 28 septembra, 2023
DomaSanacijaČiščenjeEnostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Če želite, da vaša sončna elektrarna proizvede do 20% več, poskrite za ustrezno čiščenje sončnih panelov. Sončni paneli elektrarn se nahajajo na strehah, ki so težko dostopne za čiščenje in vzdrževanje. Postopek čiščenja sončnih elektrarn se je običajno delalo z uporabo lestev, hojo po strehi ali z najemanjem dvigal. Zato je bilo čiščenje na višini drago, nevarno in zamudno delo.

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri

V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih elektrarn in steklenih površin ter fasad.

Klasična metoda za pomivaje stekel so mazalci, brisalci in strgala za stekla z rezili za manjše površine tudi ustrezna mikrofibra krpa. Vse skupaj v kombinaciji s specialnim čistilom za stekla Vitrex, ki vsebuje hitro delujoče sestavine in odstrani nečistoče hkrati pa se suši brez lis.

Za pomivanje stekel na višini profesionalci uporabljamo komplet Visa versa, ki v enem kosu združuje mazalec in brisalec. S teleskopskim držalom mu povišamo višino dela, da lahko s tal pomivamo stekla na višini.

Poleg klasičnih preizkušenih metod čiščenja vam predstavljamo sistem za pomivanje z demineralizirano vodo, sistem Hydro Power HiFlo.  Sestavljen je iz enote za demineralizacijo vode, lahkih teleskopov za doseganje višin in ustreznih ščetk in šob za čiščenje steklenih površin ali fasad. Ta sistem ima izredno čistilno moč brez uporabe čistil, površina pa po čiščenju ostane brez madežev in lis. Lahka karbonska teleskopska palica nam omogoča enostavno čiščenje visokih površin, izberemo primerno ščetko glede na površino. Celoten sistem priključimo na vodovod s trdo vodo. Naprava vodo zmehča in to dozira preko teleskopske palice na ščetko s katero lahko čistimo do 10m visoko.

Izredni so rezultati pri čiščenju fotovoltaičnih panelov in sončnih elektrarn. Izkoristek panelov in zbiralnikov se bistveno poveča, kar hitro povrne stroške čiščenja in omogoča, da izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri. Razlika med zgrešeno in donosno investicijo v panele je ravno v 20% večji učinkovitosti. Postopek čiščenja sončnih elektrarn bo tako zares kvaliteten.

S čisto sončno elektrarno do 20% več delovanja

Sončna elektrarna izgublja uspešnost proizvodnje energije če ni redno čiščena, ker so paneli vaše sončne elektrarne izpostavljeni vremenskim ujmam in vplivom iz okolja: cvetnemu prahu, pesku, ptičjim iztrebkom, odpadnemu listju pa tudi sajam, izpustom in smogu. Dež ali rosa nista dovolj učinkovita pri tej umazaniji, zato se je te težave potrebno lotiti na s čiščenjem. Izguba proizvodnje pri umazanih panelih je več kot 10%. Priporočljivo je, da se sončne elektrarne počistijo dvakrat letno – v idealnem primeru čiščenje organizirajte spomladi (po opraševanju) in jeseni (po času žetve).

PRIROČNO IN VARNO: Lestve niso potrebne!

Izognite se visokim stroškom čiščenja sončnih elektrarn in si v Bentu priskrbite napredno oblikovani Hydro Power HiFlo, ki učinkovito očisti steklene površine brez lis in sledi vodnega kamna. S pomočjo teleskopske palice z lahkoto dosežete sončne panele brez uporabe lestve. Obstaja več izveden sistema, za manjše uporabnike in za čistilne servise, vsi sistemi so zelo preprosti za uporabo in okolju prijazni – steklene površine pa očistijo brez uporabe čistil.

V podjetju Bent so za čiščenje sončnih elektrarn pripravili priročnik, ki ga lahko dobite tukaj.

Kontaktirajte ponudnika: BENT EXCELLENT d.o.o.

01 589 63 30  I  prodaja@bent.si  I  www.bent.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA