torek, 29 novembra, 2022
DomaGradnjaČistilna napravaSončne elektrarne za samooskrbo. Tudi po sistemu NET METERING

Sončne elektrarne za samooskrbo. Tudi po sistemu NET METERING [NOVOST]

Živimo v času, ko cene fosilnih goriv strmo naraščajo in prekomerna (neracionalna) poraba energije terja svoj davek v hitrih podnebnih spremembah, ki se tičejo vseh nas.

Velika želja EU in naših vladnih organov je zmanjšanje porabe energije in povečanje izrabo obnovljivi virov energije. Za to pa imamo na voljo kar nekaj možnosti. Med temi je najbolj privlačna sončna energija, saj v manj kot devetih minutah zadene zemljo tolikšna količina sončne energije, kot je porabimo na zemlji v enem letu. In ta energija prihaja direktno pred naša vrata brezplačno ter brez škodljivih vplivov na okolje.

V kolikor želite izvedeti  več o tem, kako deluje samooskrba z elektriko po sistemu NET METERING in pridobiti informacije o možnost vgradnje sončne elektrarne preko zanesljivega in preverjenega ponudnika, podjetja ProSIGMA PLUS, ki je vgradilo že več kot 200 sončnih elektrarn, potem priporočamo, da se seznanite s spodnjo vsebino 👇

 

Vgradnja po sistemu “NET METERING” in ključne prednosti 👇

Prikaz delovanja sončne elektrarne po sistemu NET METERING.

Prikaz delovanja sončne elektrarne po sistemu NET METERING.

NET METERING ali sončna elektrarna za samooskrbo je izraz, ki je v Sloveniji postal zanimiv po sprejetju Uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Gre za poseben način priključitve električne energije ter predstavlja spremenjen pristop od dosedanjega sistema podpor proizvajalcem električne energije iz sončnih elektrarn. Če na kratko povzamemo… Neto meritev deluje na osnovi števca električne energije, ki se vrti v obe smeri. Takrat, ko sončna elektrarna proizvaja več električne energije, kot jo objekt troši, viške oddaja v omrežje (podnevi). Ponoči, ko sončna elektrarna ne proizvaja energije, pa objekt jemlje električno energijo iz omrežja. Na ta način deluje električno omrežje kot hranilnik električne energije. 👉 Preverite kakšen je postopek od oddanega povpraševanja do vgradnje in zagona sončne elektrarne.

Lastna sončna elektrarna po sistemu “NET-METERING”

Za izkoriščanje sončne energije vam lahko podjetje ProSIGMA PLUS ponudi privlačne in tehnološko napredne rešitve za pridobivanje solarne energije za ogrevanje ali za proizvodnjo elektrike.

 • Za investicijo ne potrebujete registracije podjetja. S tem se izognete stroškom obveznega zdravstvenega zavarovanja, davku na dobiček, stroškom računovodstva…
 • Prihranite pri omrežnini, DDV-ju, in prispevkih.
 • Nimate stroška dvojnih merilnih mest, saj obdržite obstoječe merilno mesto.

Sončna elektrarna na kmetijskem objektu. Vgradnja ProSIGMA PLUS.

Zakaj se nam izplača vložiti v solarni sistem?

Odgovore na to lahko strnemo v štirih ključnih prednostih: dolgoročni varčevalen ukrep, neprecenljiv občutek varnosti, udobna uporabnost in rokovanje, sodoben design in estetski učinek. K tem pa velja izpostaviti še vsaj ducat ekoloških, ekonomskih in praktičnih razlogov za nakup:

 1. Koriščenje čiste sončne energije, ki je, kar je najpomembnejše, praktično zastonj.
 2. Velika neodvisnost od kriznih razmer in rasti cen na področju usihajočih standardnih energetskih resursov.
 3. Pomemben in navzven viden prispevek k ohranitvi čistega okolja.
 4. Delovanje sistema brez hrupa in izpustov.
 5. Harmonična integracija v arhitekturo ter univerzalna možnost montaže.
 6. Dolga življenjska doba solarnih sistemov z garantirano zmogljivostjo na določeno časovno obdobje.
 7. Proizvodnja toplote tudi pri oblačnem vremenu s koriščenjem difuzne svetlobe.
 8. Dvig tržne vrednosti objekta.

Sončna elektrarna, sistem NET METERING. Lokacija: Sveti Jurij ob Ščavnici. Proizvodnja: 7,7 kWp, vgradnja ProSIGMA PLUS.

Ko se odločate o namestitvi sončne elektrarne dobro preverite …

V Sloveniji se v vse več gospodinjstvih odločajo za samooskrbno sončno elektrarno in zares dobra novica je ta, da je praktično celotna Slovenija dovolj osončena in zato primerna za namestitev sončne elektrarne. A ko se odločate o namestitvi sončne elektrarne dobro preverite velikost, orientacijo in naklon strehe, ki so poleg ključnega elementa, da vaša streha zdrži konstrukcijo panelov zelo pomembni. In še nekaj! Preverite, da v bližini ni objektov, dreves ali drugih ovir, ki bi na panele metali senco. Za  kontakt in pridobitev vseh potrebnih informacij se lahko obrnete na podjetje ProSIGMA Plus kjer vam predlagajo optimalne rešitve za realizacijo vgradnje na vašem objektu. Kontaktirajte na 080 88 55 ali info@prosigmaplus.si.

Zakaj nakup pri podjetju PROSIGMA PLUS ?

Koriščenje sončne energije se danes uveljavlja zaradi ekološko-varnostnih, ekonomsko-varčevalnih in estetsko-dizajnerskih razlogov. Zato se tudi na našem trgu pojavlja vedno več ponudnikov različnih vrst in kvalitet solarnih sistemov.

Podjetje ProSIGMA Plus je podjetje z dolgoletno tradicijo, vgradili so že preko 200 sončnih elektrarn. Oglejte si katere (klik za ogled referenc vgrajenih sončnih elektrarn). Ponujajo dolgo življenjsko dobo, odlične garancijske pogoje, napredno tehnologijo in vrhunsko kvaliteto ter renomirane proizvajalce s certifikati po EU normah.

Pri podjetju ProSIGMA Plus d.o.o. poskrbijo za vašo sončno elektrarno OD NAČRTA DO ZAGONA. Pri njih za vaš denar dobite še:

 • Brezplačno strokovno pomoč pri izbiri najprimernejše tehnologije za vaš konkreten primer;
 • hitro dostavo do mesta vgradnje;
 • strokovno montažo in instalacijo;
 • celovit sistem s katerim preprosto rokujete in ga enostavno vzdržujete.

Kontaktirajte ponudnika: ProSIGMA Plus d.o.o., Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš

02 421 32 00  I   080 88 55  I   info@prosigmaplus.si  I  www.prosigmaplus.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...