Kako ustrezno pritrditi venček na vhodna vrata [PRAKTIČNI NASVETI]

Ena izmed stvari brez katere v čarobnem decembru ne gre je definitivno praznična dekoracija doma. In kaj lahko bolje nakazuje, da se bliža najbolj magičen čas v letu, kot adventni venčki? Če se še nekaj let nazaj nismo srečevali s problemom, kako ga pritrditi na vhodna vrata, se danes, ko le ta po večini niso več lesena, kamor lahko zabiješ preprosti žebelj, danes to najverjetneje sprašujete.

 

Torej, kako pritrditi venček na vrata?

Pritrjevanja venčka na vrata se lahko lotite na več načinov. Ker lahko močna lepila poškodujejo vrata se tega raje ne poslužujte. V kolikor pa to zares želite preizkusiti lahko na delu vrat, ki je skrit preverite, če lepilo pusti sledi, potem se tega seveda nikakor ne lotite. Tudi v podjetju Inotherm lepilo zelo močno odsvetujejo in priporočajo da za prašno barvana vrata uporabite poseben lepilni trak. Prav tako močno odsvetujejo uporabo risalnih žebljičkov, razen če vam bo božiček prinesel nova vrata. 

 

V kolikor “test” z lepilom spodleti, potem vam preostane, da se podate v trgovino z materialom za dom in nabavite samolepilno kljukico ali tanko žičko. S samolepilno kljukico boste problem rešili tako, da kljukico obesite na notranjo stran vrat, na venček privežete trak, laks ali okrasno vrvico ter vse skupaj prevežete na samolepilno kljukico, ki ste jo namestili od znotraj. Ampak pozor, samolepilne kljukice prav tako vsebujejo lepilo, torej ponovite postopek iz prejšnjega odstavka.

 

Poskrbite za varnost…

V kolikor izberete tanko žičko jo ukrivite in zataknite za rob vrat. Težava, ki sicer lahko nastopi je, da z žičko poškodujete tesnjenje vrat, zato naj bo žička čim tanjša, še bolje pa je, da pri proizvajalcu vrat preverite ali je omenjena zadeva dovoljena. Nikakor pa pri okraševanju ne pozabite na varnost, preverite kakšne dekorativne lučke ste uporabili in ali so skladne z ostalimi elementi, da le te ne bi povzročile požara.

Med prazničnim časom pa moramo biti pozorni tudi na tatove, ki pogosto izkoristijo prav tiste trenutke, ko nas ni doma. Ena izmed rešitev je definitivno, da že v osnovi izberete protivlomna vrata, ki vas pred nepridipravi ščitijo vse leto.

 

Želimo Vam čaroben praznični december.

Ekipa gradnjainobnova.si

Foto: Pinterest.com

 

 


 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili praktično rešitev za pritrditev venčka na vaša vhodna vrata. V kolikor pa ste v fazi gradnje ali obnove doma vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa iz uredništva Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

Okna, vhodna vrata in senčila Pronorm

Edinstvena protivlomna vrata za stanovanja in hiše 😍

Notranja vrata [Ideje za izbor in trendi]

 

Pametna avtomatska vrata [Za tiste, ki ste radi prvi]

Okna, vhodna vrata in senčila Pronorm

Suženj ključev – nič več! Rešitev za naknadno vgradnjo 😮

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

👉 Še več nadvse praktičnih vsebin za vašo sanjsko okolico ter gradnjo ali obnovo doma najdete TUKAJ.

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na