Vgradnja prezračevalnega sistema

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago in v večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohlost slab zrak, zelo pogosto se pojavi tudi plesen. Kako lahko na enostaven način odpravimo nastale težave smo povprašali strokovnjake v podjetju Lunos.

 

Pri prenovi objektov moramo misliti tudi na vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema

Kljub zračenju z odpiranjem oken je dotok svežega zraka količinsko premajhen. Z odpiranjem oken namreč ne zamenjamo vsega zraka, saj zračni tokovi niso učinkovito usmerjeni, zrak pa tudi ni prefiltriran. Sploh v zimskem času po navadi dvakrat premislimo, preden naredimo pravi prepih v stanovanju ali hiši.

Sodoben način gradnje in obnove objektov temelji na zrakotesnosti. Okna, ki popolno tesnijo in fasada, ki poskrbi za odlično izolacijo objekta so zagotovilo za odlično energetsko učinkovitost objekta. A bolj, ko so objekti zrakotesni večji je pomen ustreznega prezračevanja. V kolikor le to ni zadostno dihamo slab zrak in ustvarjamo slabe bivalne pogoje. Najboljši način za odpravljanje nastalih težav z vlago ali preprečitev nastanka le teh, je vgradnja decentralnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo. Njegova učinkovitost je stoodstotno zagotovljena, kar dokazuje podatek, da ga v Evropi nameščajo že v več kot polovico objektov. Vgraditi ga je mogoče v katerikoli fazi gradnje, tudi v obstoječe objekte in stanovanja v večstanovanjskih zgradbah.

Gre za povsem enostavno rešitev 👇

Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo? Decentralni zato, ker ne potrebuje nameščanja prezračevalnih cevi po celotnem objektu ampak se zelo preprosto namesti na izbranih lokacijah v stanovanju ali hiši.  Medtem, ko je mogoče centralni sistem zaradi cevne napeljave in velikega rekuperatorja načrtovati le ob gradnji ali obsežnejši rekonstrukciji objekta, lahko decentralni prezračevalni sistem vgradimo tudi v obstoječa stanovanja in hiše, brez večjih gradbenih posegov. Z rekuperacijo pa zato, ker ima sistem vgrajen rekuperator zraka, ki skrbi, da se pozimi ne izgublja toplota, poleti pa se ne izgublja hlad. Poleti tako poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Sistem je že serijsko opremljen s filtrom G7, ki zadrži prašne delce. Za alergike je vgrajen še poseben filter, ki zadrži kar 99,3 odstotka mikrodelcev, ki bi lahko imeli neugoden vpliv na naše zdravje.

 

👀 Oglejte si kako sistem deluje

Glavna prednost decentralnega prezračevalnega sistema je, da ga lahko vgradimo v katerikoli fazi gradnje hiše, montaža je dokaj preprosta in hitra – monterji se je zjutraj lotijo, popoldan prezračevalni sistem že deluje. Delovanje je odlično, cena dostopna.

 

 

👉 Prezračevalni sistem LUNOS je cenovno ugoden in izjemno enostaven za vgradnjo

Zaradi svoje enostavnosti je primeren tako za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje. Prezračevalni sistem LUNOS ustvarja potrebam primerno, prijetno in čisto higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov in ob enem tudi suhe stene brez plesni. Dodatno ponuja tudi znatne prihranke pri ogrevanju – ob izjemno nizkih obratovalnih stroški in relativno nizki investiciji.  Strošek za elektriko je minimalen. Družina iz Rogaške Slatine, ki si je v svoje stanovanje vgradila Lunosov decentralni prezračevalni sistem na svoji položnici za električno energijo v dveh letih ni opazila povečane porabe; plačuje mesečni pavšal, ta pa se z vgradnjo prezračevalne naprave ni povišal, so nam zaupali v podjetju Lunos.

 

👀 Oglejte si, kako poteka montaža prezračevalnega sistema Lunos v bivalni prostor

 

Ključne prednosti prezračevalnega sistema Lunos:

  • omogoča nam varčevanje z energijo,
  • deluje neslišno,
  • zagotavlja protihrupno zaščito, saj odpiranje oken ni potrebno!
  • Ne povzroča prepiha,
  • opremljen je s filtrom proti alergijam,
  • zrak se zamenja po vsem prostoru in je prefiltriran,
  • opremljen je s senzorjem vlage za učinkovito odpravljanje vlage v prostorih,
  • montaža je zelo preprosta, hitra in cenovno ugodna,
  • vgradimo ga lahko v katerikoli gradbeni fazi, pri novogradnjah in ob prenovah,
  • vzdrževanj je enostavno!

 

Kaj pa vzdrževanje? Večina prezračevalnih naprav je zelo preprostih za vzdrževanje in čiščenje. Pri rekuperatorju e2 je dvakrat letno potrebno oprati filtre, menjava filtrov pa se izvede šele po sedmih letih uporabe. Naši uporabniki pravijo, da operejo filtre na tri mesece, kar jim vsakič vzame približno 15 minut. Dodatnega vzdrževanja naprava in sistem ne potrebujeta, so nam zaupali v podjetju Lunos.

 

Revolucija v decentralnem prezračevanju [Pametna prezračevalna enota iVent] 👌

Kot NOVOST v decentralnem prezračevanju vam predstavljamo pametno prezračevalno enoto I-vent, ki je nadgradnja najbolje prodajanega modula Lunos e2. Temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju, posamezni prezračevalni moduli se lahko brezžično povežejo v skupine (spalni prostori, bivalni prostori), upravljamo jih lahko sinhrono preko mobilne aplikacije ali priročnega daljinca, ki je priložen pri vsaki rekuperacijski enoti. Tako je upravljanje enot i-Vent še bolj priročno za uporabnika. Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi. Prepišna varovala in omejitev volumna zračnega pretoka pa bosta poskrbela, da ne bo prišlo do prepihov. Gre za učinkovito, preprosto, trajno in cenovno ugodno rešitev prezračevanja. Pametna prezračevalna enota i-Vent, kot novost v decentralnem prezračevanju, je izjemno enostavna za vgradnjo. Vgradnja možna tako v starejše hiše ali stanovanja, kakor tudi v objekte z izrazitejšimi težavami z vlago in novogradnje, kjer je zaradi večje zrakotesnosti redno prezračevanje nujno. Delovanje pametne prezračevalne naprave i-Vent je skoraj neslišno. Za montažo sistema pa ni potrebno vgraditi nobenih cevi. Pri delovanju, absorbira zunanji zvok, ima odličen toplotni izkoristek, vgrajen je filter proti alergijam, design notranjega difuzorja je vrhunski, upravljanje pa enostavno. Gre za sistem z rekuperacijo, kar pomeni, da ima sistem vgrajen rekuperator zraka, ki skrbi, da se pozimi ne izgublja toplota, poleti pa se ne izgublja hlad. Prezračevalni sistem tako poleti poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Več o tej napravi preverite na povezavi TUKAJ.

 

 

Lunosovi decentralni sistemi prezračevanja so v prednosti pred konkurenco.
Lunos je bil v juniju izbran za najbolj inovativno blagovno znamko leta 2016. Uspeh je posledica nenehnega vlaganja v razvoj decentralnih prezračevalnih sistemov in predstavitve nove generacije elementov sistema, ki delujejo učinkoviteje in tiše. Domače podjetje LUNOS je do sedaj v Sloveniji sistem vgradilo v že preko 10.000 stanovanjskih enot, kar je odraz in potrditev, da so prezračevalni sistemi Lunos resnično vrhunski in cenejši od konkurenčnih!

 

Če se želite izogniti pretirani vlažnosti in nastajanju plesni v stanovanjskih prostorih, ki so lahko škodljive za človekovo zdravje, potem brez omenjenega sistema preprosto ne gre. Z njegovo pomočjo lahko imate vrata in okna nepredušno zaprta, pa bo vaš prostor poskrbljen s svežim zrakom.

 

 

 Kako so družini družini Kuntner zagotovili kvalitetnejše bivanje.

Preberite prispevek in si oglejte video. KLIK TUKAJ!

 

 

 

📑  Lunosov prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote je energijsko učinkovita naložba, zato lahko investitorji za njegovo vgradnjo pridobijo nepovratne finančne spodbude Eko sklada, in sicer v višini 20 odstotkov priznane vrednosti naložbe.

 

 

 

Kontaktirajte ponudnika: LUNOS d.o.o., Robbova ulica 2, 1000 Ljubljana

info@lunos.si  I  01 620 43 00 I  www.lunos.si

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO [KLIK TUKAJ]

Čaka vas 48 strani atraktivnih REŠITEV 👇

 

 

V ogled priporočamo tudi te SODOBNE TRENDE in NOVOSTI za gradnjo ali obnovo vašega doma 👇

Izjemne kombinacije svetil za prijeten dom 😍

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Bivanje z lesenimi okni je nadvse prijetno [Preverite]

NOVA LINIJA Štedilnikov Senko navdušuje uporabnike 💕

S premišljeno in celostno zasnovo doma je gradnja ali obnova enostavnejša 👌

Sodobno in udobno ležišče [Pravilna izbira trdote in sestave]

Rolete ali žaluzije? Odgovarjamo na pogosto zastavljena vprašanja …

 

Hišna sončna elektrarna – prihodnost bivanja 🌞

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Atraktivni Trendi Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

 

 

😍 Še več aktualnih rešitev za gradnjo ali obnovo Vašega doma najdete na vstopni strani. KLIK TUKAJ!

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: