sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaJeklena strešna kritina, primeri izvedbe in 2 TOP rešitvi 👆

Jeklena strešna kritina, primeri izvedbe in 2 TOP rešitvi 👆

Ko gradimo ali obnavljamo hišo, se pogosto sprašujemo kakšno strešno kritino izbrati. Dejstvo je, da je jeklo vrhunski material in posledično tudi strešna kritina narejena iz jeklene pločevine. Ker je na trgu na voljo širok izbor ponudbe smo se, z željo poiskati TOP jekleno kritino, odpravili v podjetje Marex. Zanimala nas je ponudba, kakovost posamezne kritine in seveda, končen izgled na objektu. V nadaljevanju vam predstavimo dve sodobni rešitvi, ki sta nas najbolj prepričali 👌

Naraven izgled, trdnost in dodatna funkcionalnost strešne kritine Gerard [REŠITEV, ki prepriča]

Vrhunska strešna kritina s posipom GERARD je zasnovana tako, da bo kos praktično vsem posledicam podnebnih sprememb. Lahke jeklene strešne kritine GERARD so pritrjene na strešno konstrukcijo z več pritrdilnimi elementi, pod kotom 90°, zaradi česar so varne pred močnimi vetrovi. Ker so medsebojno povezani jekleni strešniki GERARD pritrjeni vodoravno, vsak z vsaj osmimi ločenimi pritrdilnimi elementi, so strehe Gerard pri močnem vetru varnejše kot navpično pritrjene alternative. Strešni sistemi GERARD so odporni proti zrnom toče v velikosti do 30 mm. Streh GERARD ne more prebiti niti zelo veliko zrno toče s premerom 90 mm, kar pomeni, da lahko streha vaš dom še vedno varuje pred vremenskimi vplivi.

Groba tekstura kamnitega granulata na površini strešnikov GERARD preprečuje, da bi sneg drsel s strehe. Ostal bo na mestu in se neškodljivo stopil. Kritine GERARD lahko vzdržijo več metrov debelo snežno obremenitev in površina nanosa se ob stiku s snegom ali zmrzaljo ne poškoduje. Strešno kritino GERARD krasi tudi odlična antikorozijska zaščita iz aluminija in cinka ter 50-letna garancija. Na fotografiji zgoraj: strešniki Gerard Corona. Gore, lesene hiše in videz klasične lesene skodle. Strešnik Gerard Corona odlikuje prav poseben podeželski videz. Gre za dolgotrajno rešitev, ki je videti kot klasična lesena skodla. Strešniki GERARD Corona Shake nadgrajujejo klasično lepoto z modernimi prednostmi: močno ognjeodporno jeklo, zaščiteno pred rjavenjem z aluminijem in cinkom. Lepi strešniki s kamnitim posipom bodo vašemu domu služili več desetletij. Ob nakupu strešnikov Gerard si zagotovite kar 50-letno garancijo.

V podjetju MAREX ob želji naročnika po vgradnji pločevinaste kritine s posipom najpogosteje priporočajo Gerard. Strešniki Gerard so namreč izdelani s pomočjo najsodobnejše vrhunske tehnologije. Program barv obsega standardne barve (rjava, siva, rdeča, opečna, srebrna, antracit, črna), po želji oziroma naročilu pa lahko dobavijo tudi druge barve. 👀 Oglejte si vseh 20 barvnih opcij strešne kritine Gerard, nas so očarale. KLIK TUKAJ ZA OGLED

Slovenski zastopnik strešnih kritin Gerard, podjetje MAREX, celovitost ponudbe dopolnjuje tudi s širokim izborom kleparskih izdelkov iz različnih vrst in barv pločevine, strešnih oken, toplotnih izolacij, pritrdilnega materiala ter ostalih izdelkov za izvedbo krovsko kleparskih del. Zagotovijo kompletno rešitev, vključno z izvedbo! Kontakt: info@marex.si, 041 704 828. Lokacije poslovalnic so na voljo na povezavi TUKAJ

Jeklena strešna kritina ISOLA POWERTEK. Sodobne linije preprosto navdušijo!

Strešna kritina Isola Powertekk je močna, vendar lahka strešna kritina, zato ima edinstvene lastnosti in prednosti. Zaradi svoje majhne teže je odlična za prenovo in novogradnjo, idealna je za skoraj vse vrste streh, ob enem pa majhna teža olajša tudi delo na gradbišču, ter sam prevoz in skladiščenje. Če je streha manjša od 147 m2, je kritina za celo streho dobavljena na eni paleti. Strešniki Powertekk Exclusive in Nordic so bili tudi preizkušeni, da brez poškodb prenesejo snežno obremenitev celo do 2.100 kg/m2, Powertekk Plano pa do 750 kg/m2 (brez dodatne letve). Kritina je tudi zelo odporna na veter in nevihte. Strešna kritina Isola Powertekk zdrži veter in nevihte celo do orkanske moči. Robustno jeklo in praškasto barvanje ali mineralni granulat zagotavljajo lepo streho in odlično zaščito pred korozijo. Zagotovljene je kar 30-let garancije pred rjavenjem.

Izbirate  lahko med tremi prekrasnimi linijami:

Isola Powertekk NORDIC, je strešna kritina presenetljiva v profilu in rustikalna na površini. Razvita za ostre skandinavske vremenske razmere, se je izkazala na neštetih strehah. Serija Powertekk Nordic je sestavljena iz strešnikov z mineralnim posipom v 4-ih različnih barvah.

Isola Powertekk EXCLUSIVE, čudovita svetlo sijoča streha združuje moč jekla in čudovito estetiko v videzu opeke. Je resnično lahka kritina! S samo 5,2 kg/m2 je primerna za večino strešnih konstrukcij – tako starih kot novih streh z naklonom strehe od 8 ° do 90 °. Strešniki Exclusive so v ponudbi na voljo v štirih barvah in dveh izvedbah: v mat in sijajni površini.

Isola Powertekk Plano prepriča s čistimi linijami in združuje vse prednosti lahke kovinske strešne kritine z modernim, ravnim videzom. Sodobna arhitektura zahteva čiste oblike v kombinaciji s privlačno površino. Tudi pri prenovi se ni potrebno odpovedati ravni in moderni obliki. Powertekk Plano to omogoča z majhno težo le 5,9 kg/m2 in s privlačnim videzom ravne opečne kritine. S strešniki Powertekk Plano lahko pokrivamo strehe z naklonom od 15 ° do 90 °. Tudi širok izbor dodatkov je popolnoma prilagojen tej obliki.

ISOLA Powertekk je blagovna znamka z več kot 60 letno tradicijo proizvajanja strešnih kritin iz visoko kakovostnega jekla za najzahtevnejše vremenske vplive. Podjetje Marex je ekskluzivni zastopnik in prodajalec strešne kritine ISOLA Powertekk.

Vse predstavljene strešne kritine so na voljo pri podjetju MAREX, ki na slovenskem trgu zastopa priznane blagovne znamke strešnih kritin. Zakaj je MAREX prava izbira? Preprosto! Ker v okviru njihove ponudbe zagotavljajo celovito storitev od svetovanja, dobave kompletnega materiala za izvedbo, vključno z vsem pripadajočim materialom. Ker svetujejo tako, da boste izbrali za vas najbolj ustrezno rešitev in zagotovijo mojstra za kakovostno izvedbo, glede na izbrano rešitev za vašo streho. Izvedba je tako zagotovo enostavnejša. V kolikor si želite sodobnega izgleda hiše in želite kompletno storitev na enem mestu kontaktirajte MAREX ali jih obiščite v najbližji poslovalnici v Grosuplju, Kranju, Brežicah ali v Slovenj Gradcu.  Preverite MAREX-ovo široko ponudbo strešnih kritin, fasadnih oblog in sistemov za odvajanje meteorne vode. Dovolite, da vam poiščejo optimalno rešitev, ki zagotavlja ustrezno razmerje med kakovostjo in ceno glede na vaše želje in zahteve.

Kontakt za ponudbo: info@marex.si, 041 704 828

Lokacije poslovalnic so na voljo na povezavi TUKAJ.


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA