21 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom…

Ste v fazi gradnje ali obnove, mogoče želite vaš dom le še malenkost posodobiti? 

Če je vaš odgovor da, ste v dobri družbi. Pri Gradnji in Obnovi namreč vedno stremimo k iskanju TOP rešitev, torej tistih najboljših na trgu, ki vam bodo pomagale urediti dom, izboljšati bivalne pogoje in bodo omogočile tudi udobno in zdravo bivanje.

Danes bi vam zato radi predstavili 21 tistih atraktivnih idej, ki še posebej izstopajo in jih je več kot vredno preveriti. Z upoštevanjem ene ali pa vseh 21 predstavljenih idej bo vaš dom garantirano izgledal edinstven, ob enem pa boste občutno izboljšali kakovost bivanja. Preverite jih 👇

Odpirajte vrata brez ključev [pametna ključavnica]

Danalock V3 pametna ključavnica je odlična rešitev za naknadno vgradnjo za vhodna vrata. Montaža je enostavna. Omogoča odklepanje vrat s pomočjo pametnega telefona. S pomočjo digitalnega ključa lahko dostop dodelimo komurkoli – vsakemu družinskemu članu ali gostu. Primerna je za vsakodnevno prihajanje in odhajanje z doma ali za enkraten dostop. Ključavnica ohranja prednosti klasičnega odpiranja na ključ hkrati pa dodaja udobje mobilnega odklepanja doma z aplikacijo na pametnem telefonu (Android, Apple). Preverite kako enostavna je  vgradnja in si oglejte video kako deluje. KLIK ZA OGLED.

Kamin, ki ne potrebuje dimnika [Na voljo tudi pri nas]

Edinstvena rešitev. Kamin, ki ne potrebuje dimnika! Gre za novost na trgu, ki omogoča, da lahko uživamo ob kaminu prav vsi, tudi tisti, ki nimate pogojev za izgradnjo klasičnega kamina in tudi tisti, ki si želite prijetnega ambienta in topline ognja pa vam rokovanje z drvi ni ljubo. Vgradnja kaminov na bioetanol je vse pogostejša tudi v objektih sodobne vgradnje, kjer se prostori, zaradi visokih toplotno izolacijskih lastnosti objekta in uporabi klasičnih kaminov, močno pregrevajo. Gre resnično za odlično rešitev, ki v prostor vnaša toplino in čarobnost ognja, ne povzroča pa dima, saj in pepela. Ker ne potrebuje dimnika ga lahko postavimo praktično kamorkoli, tudi na vrt. Preverite več in si oglejte čudovite modele kaminov na bioetanol. KLIK TUKAJ

Zračenje brez odpiranja oken in toplotnih izgub

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago. V večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohlost, slab zrak, zelo pogosto tudi plesen. Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo primerno, prijetno in čisto ter higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov. Vgradnja je preprosta (brez cevi in večjih gradbenih posegov). Primeren je za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje, kjer je zaradi večje zrakotesnosti redno prezračevanje nujno. Gre za učinkovito, trajno in cenovno ugodno rešitev prezračevanja brez potrebe po odpiranju oken in brez toplotnih izgub. Kot NOVOST v decentralnem prezračevanju vam predstavljamo tudi pametno prezračevalno enoto I-Vent, ki je nadgradnja najbolje prodajanega modula e2 in zagotovo predstavlja prihodnost sodobnega prezračevanja! Preverite več o tej sodobni rešitvi in si oglejte video kako poteka vgradnja. KLIK TUKAJ

 

Edinstvena protivlomna vrata za stanovanja in hiše

Protivlomna vrata VOVKO eleganca in varnost na najvišjem nivoju. Predstavljamo vam kakovostna in vrhunsko oblikovana protivlomna vrata za stanovanja in hiše, ki so sedaj na voljo tudi z inovativno troslojno izolacijo. Izbira še nikoli ni bila prijetnejša. Materiali in barve protivlomnih vrat VOVKO so izbrani z občutkom za lepoto in toplino doma. Vrata, ki jih boste izbrali, vam bodo polepšala vaš vsak dan. S protivlomnimi vrati VOVOKO boste izbrali eleganco in kakovost. V nadaljevanju vas bomo seznanili o tem, kakšna je razlika med varnostnimi in protivlomnimi vrati, kaj je dobro preveriti, ko izbirate protivlomna vrata ter kakšne so novitete pri dodatni opremi vaših vhodnih vrat. Torej, katera vrata izbrati za svoj dom? Odgovor najdete na povezavi TUKAJ.

 

Kako ustvariti vtis večjega in prijetnejšega prostora v mansardi?

Bivanje v mansardi. Tam, kjer smo najbližje nebu in zvezdam in zato morda tudi najbližje najboljšemu delu sebe. Mansardno stanovanje zagotovo je eno najlepših stanovanj, a ključna je premišljena zasnova. Naj tudi vaša mansarda zasije in nudi maksimalno udobje bivanja! V mansardi, ki se lepo kopa v naravni svetlobi, zadostuje, da so tudi najsodobnejša svetila samo – lepa. A ključno je, da se zadeve lotite pravilno in upoštevate vse aspekte gradnje podstrešnega stanovanja, le tako lahko dosežete bivalni prostor vaših sanj, na katerega boste zares ponosni. Ravno iz tega razloga vas vabimo, da preverite čudovito prenovo mansardnega stanovanja v Ljubljani in se seznanite, na kaj morate biti pozorni pri izvedbi, da bo tudi vaša mansarda nudila resnično prijetno bivalno okolje. Kliknite TUKAJ in si oglejte, kako si urediti nadvse simpatično mansardno stanovanje.

 

Vhodna varnostna vrata s prostorom za shranjevanje [Smart system]

Predstavljamo vam vhodna protivlomna vrata 𝙎𝙢𝙖𝙧𝙩 𝙨𝙮𝙨𝙩𝙚𝙢. Izjemen design, tehnološka dovršenost in inovativnost proizvodnje, natančnost izdelave in vgradnje ter prava cena ta vrata postavljajo v ospredje. Sodobna arhitektura se vedno bolj nagiba k minimalizmu in čistim linijam. Tem smernicam sledi tudi proizvajalec vhodnih vrat Smart system, ki ponuja izvedbo brez vidnih podbojev, ki se povsem zlijejo s steno. Vhodna vrata 𝙎𝙢𝙖𝙧𝙩 𝙨𝙞𝙮𝙨𝙩𝙚𝙢 so na voljo tudi v sitemu Store, s čimer proizvajalec sledi tudi trendu optimalne izrabe prostora. Sistem Store namreč nudi dodaten prostor za shranjevanje in celo kombinacijo vhodnih vrat z vgradno omaro. Oglejte si edinstvene modele varnostnih protivlomnih vrat 𝙎𝙢𝙖𝙧𝙩 𝙨𝙮𝙨𝙩𝙚𝙢 na povezavi TUKAJ.

 

Vgradnja “Šporheta” trenutno zelo aktualen trend!

Za vgradnjo različnih vrst štedilnikov na trda goriva se ob adaptaciji ali novogradnji odloča vse več gospodinjstev. To nas ne preseneča, saj so praktični, novi dizajni nudijo odličen estetski videz in prijeten občutek domačnosti. Predstavljamo vam sodobne štedilnike MORAVIA, ki so na voljo celo s steklokeramično kuhalno ploščo. TOP👌 Poleg tega pa opravljajo prav vse funkcije kamina in štedilnika. Poglejte, kako lepo se podajo v prostor in pričarajo domačnost in toplino doma TUKAJ. 

Inovativni trendi za večje udobje v novi kopalnici [NOVOSTI]

Pod prho začenjamo nov dan, se umirimo in sprostimo. Zahvaljujoč rešitvam, kot so pršna plošča Geberit Setaplano in Geberit Sestra, kanaleta Geberit CleanLine, stenski odtok in talni odtok za breznivojske pršne prostore Geberit, lahko v vsaki kopalnici ustvarimo odlično okolje za poživljajoč stik z vodo. Breznivojski pršni prostori so najnovejši trend, na voljo pa je množica atraktivnih modelov, ti pa so večinoma zahtevni tako glede vgradnje kot glede vzdrževanja. Geberit pa v svojih inovativnih rešitvah, ki obsegajo različne načine odvodnjavanja breznivojskih pršnih prostorov, združuje maksimalno oblikovalsko svobodo, brezkompromisno estetiko, enostavno čiščenje in zanesljivost pri vgradnji ter vsakodnevni uporabi. Spoznajte inovativne rešitve, ki krojijo prihodnost prhanja s KLIKOM TUKAJ.

 

Pametna avtomatska vrata [Za tiste, ki ste radi prvi]

Pametna vrata® so novost na svetovnem trgu. Vrata, ki se odpirajo sama, imate lahko sedaj tudi doma. Se vam zdi ideja nenavadna? Morda. Vendar so takšna vrata zelo uporabna. Ko boste imeli polne roke, vam vrat ne bo več treba odpirati s komolcem. Pred vami se odprejo samodejno. Seveda se za vami tudi zaprejo. Neslišno in brez izjeme. Poleg tega boste z njimi v stanovanje vnesli edinstven stilski dodatek, nekaj novega, kar ima le malokdo. Pametna vrata® so razvita prav za uporabo doma. Izdelana so lahko natanko tako, kot želite. V barvi, ki bo dopolnila vaš prostor, z motivom, ki ga boste izbrali sami in s tehniko, ki bo olajšala prav vaše življenje. Oglejte si tri video prispevke in preverite zakaj so Pametna vrata® res tako izjemna. KLIK za ogled.

Izjemni kamniti akumulacijski kamini [Več kot le kamin]

 V kolikor razmišljate o vgradnji kamina, potem se s tole izjemno kolekcijo ter prednostmi masivnih kamnitih kaminov Nunnauuni preprosto morate seznaniti. NunnaUnni akumulacijski kamini so vključno s kuriščem narejeni iz edinstvenega mammutti kamna. Toplotno akumulacijski kamin NunnaUuni seva toploto enakomerno in sproščujoče ter v vašem domu ustvarja prijetno toplo. V toploti lahko uživamo takoj ko zakurimo ogenj, skladiščenje toplote pa je zelo učinkovito, saj njen čas oddajanja traja vse do naslednjega dne. Prav zaradi tega je uživanje v toplini še bolj enostavno in prijetno 

V uredništvu smo izbrali 5 najbolj simpatičnih modelov s katerimi lahko svoj dom pretvorite v pravi mali raj. Več si poglejte TUKAJ.

 

 

Oprema doma v istem stilu [sodoben TREND in izvedba]

.Les zagotovo pričara prijetno vzdušje Sodobno zasnovane interierje vse pogosto spremlja uporaba lesa, ki dom naredi prijeten in ga otopli. Rustikalni slog opreme, ki v ospredje postavlja naravne materiale prednjači. Prav tako oprema doma v istem stilu. Minimalistična masivna lesena miza, omara in talne obloge v istem stilu na fotogorafiji so delo mizarstva Termiza. Z njihovimi izdelki po meri vašega doma, boste ustvarili brezčasen ambient, ki se lahko uporablja desetletja, ne zgolj nekaj sezon. Danes so v ospredju notranje opreme doma naravni materiali, zlasti les in njegova estetika. V kolikor si želite ustvariti prijeten dom in iščete mizarstvo s stilom vam priporočamo, da si ogledate njihove izdelke. KLIK TUKAJ

 

Notranja vrata v sodobni preobleki [Nove linije in vgradnja]

Sodobni trendi notranjih vrat so se zamenjali. Tista stara in dolgočasna rjava notranja vrata so nadomestila nova, dosti bolj atraktivna vrata z vidno strukturo lesa (ali pa morda tudi bela vrata ali vrata z motivom). Vidne grče in jasna ponazoritev strukture lesa so ključne smernice novih linij notranjih vrat. Seveda pa je pri vsem skupaj izredno pomembno tudi, kako poteka montaža notranjih vrat in kako mora biti pripravljena vratna odprtina za ustrezen celostni izgled. Če vas zanima, kaj nam je o tem povedal izkušeni mojster, hkrati pa si želite “napasti” oči na očarljivih modelih notranjih vrat, kliknite TUKAJ.

Dom z vodo brez vodnega kamna (Enostavna in sodobna rešitev)

Kako lepo in bolj enostavno bi bilo življenje brez vodnega kamna. A žal vodnega kamna ne moremo izbrisati iz obličja Zemlje. Nekaj pa vendarle lahko naredimo … Lahko ga izbrišemo iz svojega doma, brez da bi se zaradi tega morali odpovedati vodi.

Predstavljamo vam obroč Merus, ki odpravi obstoječe obloge vodnega kamna in rje v vodovodnih ceveh in napravah, ter ob enem le te stalno ščiti pred nastajanjem novih oblog, ki so posledica vodnega kamna in korozije. Vas zanima kako ta tehnološko dovršen izdelek tudi deluje in kje je na voljo za nakup? Vse to najdete na povezavi TUKAJ.

[Solna infra kabina] Za popolno regeneracijo telesa in duha!

Kaj se spomnimo takrat, ko je letni čas vlažen, hladen in človeškemu telesu obremenilen? Spomnimo se  poznanega občutka, ko nas morski veter vročega poletnega dne objame z obilico suhega solnega aerosola.

Vse to nam lahko omogoči tudi Solna infra kabina. Terapije v solni kabini zajamejo vse, kar naše telo potrebuje pri svoji vitalnosti, lepoti in dobrem splošnem počutju. Solni aerosol namreč celovito deluje na imunski sistem telesa. Izredno dobro vpliva tudi na kvaliteto našega dihanja. Vgrajen Halogenerator MultiSalt+ vam z delovanjem notranji del kabine napolni s podobno atmosfero, kot se naravno ustvarja nad površino morja v vročem in suhem poletnem času (brez vlage). Za dodatno udobje poskrbijo kakovostni IR grelci, ki omogočajo nastavitev vroče energije sonca. Naprava Ionex pa celotno kabino napolni še z ogromno količino negativnih ionov.

Razvajajte se s Solno infra kabino. Kliknite TUKAJ in preverite več…

Sodobno in udobno ležišče [NOVOSTI in nasvet za izbiro]

Ko obnavljate svoj dom ne pozabite tudi na kakovostno izbiro ležišča. V postelji preživimo kar tretjino svojega življenja. Preden se odpravimo v nakup novega ležišča se velikokrat porajajo različna vprašanja o tem kakšno ležišče bo za nas najboljše, a pri tem je potrebno upoštevati več dejavnikov, ki vplivajo na pravilno izbiro. DA boste lahko izbrali pravo ležišče si prispevek na spodnji povezavi morate ogledati. Spoznali boste prvo slovensko ležišče iz ekološko pridelane slovenske konoplje, ki je odporno proti pršicam, plesnim in bakterijam in zato najboljša izbira za alergike. Vas zanima katero ležišče zmanjša težave, povezane z bolečinami v hrbtu, se idealno se prilagaja obliki telesa, ga podpira na vsakem mestu in zagotavlja pravilen krvni obtok? Več o sodobnih ležiščih in tudi video o tem kaj je ključno pri izbiri glede na vaše spalne navade ali težave preverite TUKAJ. 

 

 

Vrhunske kombinacije svetil za prijeten dom [TRENDI]

Udobje bivanja je zagotovljeno, ko lahko med seboj ločene prostore povežemo tako stilsko kot tudi funkcionalno. Lepo prepletanje teh dveh komponent lahko dosežemo s kombinacijo svetil Nowodvorski, Azzardo in po meri narejenimi linijskimi lučmi. V kolikor iščete rešitev za optimalno osvetlitev vašega doma, ste na pravem mestu. Podjetje IQ Lighting ponuja izjemno široko izbiro svetil za sodobno opremo doma. Ključno pa je, da so cene nadvse dostopne! Izberete lahko kombinacijo nadometnih, vgradnih, linijskih in visečih svetil v enakem stilu za celotno osvetlitev doma. Oglejte si konkretne primere sodobnih osvetlitev doma in izjemno ponudbo. KLIK tukaj za ogled.

Vlažilec zraka Daikin [uniči tudi več kot 99,9% novega koronavirusa]

Čistilec zraka, ki zrak ne samo očisti in vlaži, ampak uniči tudi viruse in bakterije. Izjemna in cenovno dostopna rešitev za domačo in poslovno uporabo, je sedaj dosegljiva tudi pri nas. Predstavljamo vam čistilec zraka Daikin MC55W, ki ga lahko kupite v podjetju Airabela, ima 4 filtre, ki odstranjujejo prah, pelod, lebdeče bakterije, viruse, alergene in neprijetne vonjave iz zraka ter obenem tudi razkrojijo formaldehid. Patentiran sistem s Streamer tehnologijo zagotavlja močno vlaženje zraka in ščiti pred virusi in bakterijami. Ščiti kožo, grlo in nosnice pred suhostjo. Vzdržuje udobno raven vlažnosti v prostoru (od 40 – 60% relativne vlažnosti), ter odstranjuje bakterije in viruse. Tako vi dihate zdrav in svež zrak. Več o tej edinstveni napravi preverite s klikom TUKAJ

Rolete ali zunanje žaluzije, kaj izbrati? Odgovor najdete 👇

Trendi na področju senčil se spreminjajo, razvoj je napredoval in na voljo so nove izpopolnjene rešitve senčenja. Pred gradnjo ali obnovo hiše se pogosto sprašujemo, kaj vgraditi v naš dom. Rolete ali žaluzije? V nadaljevanju postrežemo z odgovori na pogosta vprašanja in vam podrobneje predstavimo dve sodobni rešitvi, ki sta na trgu trenutno pravi prodajni uspešnici. Revolucionarno in cenovno dostopno rešitev za več svetlobe in zraka ter premium zunanjo žaluzijo. Torej … Spoznajte nove dimenzije senčenja in dejstva za lažjo izbiro. Vse to predstavljamo na povezavi TUKAJ

Oblazinjeno pohištvo, ki navdušuje [Trendi 2021]

Ob nakupu sedežne garniture pogosto nihamo med več vidiki: čisto praktičnim, glede udobja in vzdrževanja, zanima nas videz,… A vse bolj ključna sta tudi funkcionalnost, kakovostna izdelava in sodoben dizajn. Ko govorimo o udobju, je tako dobro razmisliti tudi o drugih kosih oblazinjenega pohištva, kamor sodijo fotelji, polfotelji, počivalniki in stoli. Raziskali smo, kakšni so trendi opremljanja in čemu sledijo sodobne smernice pri opremi doma z oblazinjenim pohištvom. Obiskali smo smo salon Magnet Design v Ljubljani,  stičišče arhitekturnih idej, oblikovalskih presežkov in vrhunskih slovenskih izdelkov, ki bivalni ali delovni prostor spremenijo v stimulativno okolje. Predstavili so nam program dovršenega in kreativno zasnovanega oblazinjenega pohištva slovenskega proizvajalca Klun Ambienti. Več smo za vas povzeli TUKAJ.

Hišna sončna elektrarna v elegantni črni izvedbi [Sodoben dom]

Hišna sončna elektrarna zagotovo je trend sodobne gradnje in prihodnost bivanja. Zanjo se odloča vse več lastnikov hiš, saj se ob koriščenju subvencije in EKO kredita investicija pogosto izenači z obstoječim stroškom električne energije. Kot osnova so za trg na voljo standardni solarni moduli s srebrnimi okvirji in belimi polji med celicami. V podjetju Besolar pa nudijo module tudi v  izjemno estetski črni izvedbi, ki se zelo lepo podajo na strehe s črno ali drugo temno kritino, v tem primeru se moduli montirajo tudi na črno pod konstrukcijo, kar daje objektu lep videz. Pogoji za izgradnjo in smiselnost investicije so, kadar je objekt priključen na elektro omrežje, ima vsaj 40 m2 ustrezne strešne površine za namestitev in da je poraba električne energije na objektu zadostna. Kakšne so prednosti sončne elektrarne, koliko časa traja montaža in postopek izvedbe preverite TUKAJ.

 

 

NOV sistem zračenja z okni Remoplast [Inovacija]

Predstavljamo izjemno rešitev!  Okensko okovje za zdravo klimo, varčno in varno prezračevanje. Gre za dovršen sistem in novo dimenzijo zračenja. sistem poleg osnovnih opcij odpiranja, ki smo jih poznali do danes, omogoča tudi vzporedno odpiranje okna. Remoplast je z novo, inovativno funkcijo zračenja ob varnostno zaprtem oknu poskrbel za izjemno udobje na področju prezračevanja. Odmično okensko okovje activPilot Comfort, WINKHAUS vam bo omogočalo: prezračevanje pri vsakem vremenu, povečano protivlomno stopnjo tudi pri odmiku (zračenju), manj hrupa v prostoru pri zračenju kot pri nagibnem sistemu zračenja, zračenje brez prepiha v prostoru in učinkovito izmenjavo zraka, ki omogoči, da se v prostoru ohranja sobna temperatura. Več o teh sodobnih oknih, najdete na povezavi TUKAJ.

Ko hiša (čez noč) postane sodobna – fasadne obloge

 

Morda se tole sliši malce napihnjeno, a fasadne obloge – trenutno najbolj aktualen trend – tudi tradicionalno grajeno in starejšo hišo spremenijo v popolnoma sodobno zasnovano zgradbo. Najboljša stvar pri fasadnih oblogah družbe James Hardie pa je, da jih lahko med seboj poljubno kombiniramo in dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami. Tako ta nov trend odlično nadomesti lesene in kamnite obloge tudi na podzidkih, hkrati pa je izjemen dekorativni element. Ponuja namreč veliko fleksibilnost dizajna in širok izbor možnih kombinacij. Če si želite ogledati še več čudovitih načinov uporabe fasadnih oblog, ki navdušujejo (in video prispevek o tem, kako se montirajo), potem kliknite TUKAJ.

 

 

Takole …

V prispevku zgoraj smo vam predstavili 21 Vrhunskih rešitev za sodoben dom.

Ampak tukaj še nismo končali, saj imamo v rokavu še enega »asa«.

Za najbolj radovedne bralce smo namreč pripravili še več vrhunskih rešitev, ki se skrivajo na povezavi spodaj.

KLIKNITE TUKAJ in prelistajte še REVIJO (čaka vas 30 strani AKTUALNIH REŠITEV)

Prijetno branje vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova

 

 

Avtor: Tanja Gostenčnik, urednica spletnega mesta

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: