nedelja, 2 oktobra, 2022

Preden se lotiš gradnje in obnove, preveri teh 11 rešitev

Ne glede na to, ali se trenutno lotevate obnove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja) ali pa če zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti. Gradnja in obnova s temi rešitvami ne bo stresna, ampak v navdih.

V uredništvu revije Gradnja in obnova smo zbrali 11 rešitev s pomočjo katerih lahko prenovite svoje domovanje – tako iz vidika udobja bivanja, kot tudi iz vidika zmanjšanja stroškov. 

Ne skrbite… Trendi, ki vas čakajo v nadaljevanju iz področja gradnje in obnove, niso tisti, ki postanejo zastareli iz danes na jutri. Pravzaprav gre za konkretne rešitve, ki bodo aktualne tudi več 10 let po njihovi implementaciji. 

Pa si poglejmo, o katerih atraktivnih rešitvah za gradnjo in obnovo vaše hiše govorimo…

 

1. Dvakrat hitrejša gradnja (in to brez dodatne toplotne izolacije)

Predstavljajte si gradnjo nizkoenergijske hiše povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. To niso sanje. To je danes dejansko mogoče. Če uporabljate en specifičen, vrhunski gradbeni material, lahko namreč dosežete odlično toplotno izolativnost, hkrati pa se zaradi parapropustnega materiala za vedno izognete težavam z vlago.

Ta material vam poleg vsega tega omogoča, da gradite tudi do 2x hitreje, kar je v teh hitro odvijajočih se časih neprecenljivo. Če vas zanima, kateri je ta super junaški material, ki ga proizvajajo tudi v Sloveniji, kliknite tukaj in si preberite več.

Z Ytong Termo Premium blokom lahko zgradite nizkoenergijsko hišo brez dodatne toplotne izolacije.

2. Zračenje brez odpiranja oken in toplotnih izgub

Ko na stanovanjskem objektu zamenjamo okna in prenovimo fasado se v bivalnih prostorih pogosto pojavijo težave z vlago. V večini primerov tudi pogosto odpiranje oken ne pomaga. Posledica je zatohlost, slab zrak, zelo pogosto tudi plesen. Prezračevalni sistemi LUNOS ustvarjajo primerno, prijetno in čisto ter higiensko prezračevanje vseh bivalnih prostorov. Vgradnja je preprosta (brez cevi in večjih gradbenih posegov). Primeren je za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja, kot tudi v novogradnje, kjer je zaradi večje zrakotesnosti redno prezračevanje nujno. Gre za učinkovito, trajno in cenovno ugodno rešitev prezračevanja brez potrebe po odpiranju oken in brez toplotnih izgub.

Oglejte si video kako poteka vgradnja (KLIK TUKAJ).

Pri prenovi objektov moramo misliti tudi na vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema.

3. Naj vaš dom zasije v čudoviti naravni svetlobi…

Ali veste, da obstaja izjemen sistem za naravno osvetlitev vseh bivalnih prostorov v vašem domu, njegova vgradnja pa je hitra in nezahtevna? Ta inovativni sistem, ki je primeren za kuhinje, jedilnice, kabinete, dnevne in otroške sobe, se imenuje Solatube®, z njimi pa lahko osvetlite tudi pretemne ali premalo osvetljene hodnike, kopalnice in delovne prostore, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna. Če želite več izvedeti o sistemu Solatube® kliknite TUKAJ.

Sistem Solatube®

6. Sodobna vhodna vrata [ključni sta varnost in estetika]

Predstavljamo vam estetsko dovršena, varna in energijsko učinkovita vhodna vrata, ki pa so poleg tega na voljo po res dostopni ceni. Čudoviti modeli vhodnih vrat, za povsem sodobne in tudi tradicionalne hiše, so rezultat sodobne proizvodnje podjetja PVC Nagode iz Postojne, ki že 20 let sledi viziji izdelovati kakovostna, varna in estetsko dovršena vrata. V sodobno proizvodnji izdelujejo ALU in PVC vhodna vrata. Možnosti izbire oblike in barv, pa tudi stekel, dimenzij in dodatnih elementov so praktično neomejene.

👀 Spoznajte 5 top modelov vhodnih vrat, katalog in akcijsko ponudbo s KLIKOM TUKAJ

7. Rolete ali zunanje žaluzije? Odgovor najdete 👇

Trendi na področju senčil se spreminjajo, razvoj je napredoval in na voljo so nove izpopolnjene rešitve senčenja. Pred gradnjo ali obnovo hiše se pogosto sprašujemo, kaj vgraditi v naš dom. Rolete ali žaluzije? V nadaljevanju postrežemo z odgovori na pogosta vprašanja in vam podrobneje predstavimo dve sodobni rešitvi, ki sta na trgu trenutno pravi prodajni uspešnici. Revolucionarno in cenovno dostopno rešitev za več svetlobe in zraka ter premium zunanjo žaluzijo. Torej …

👀 Nove dimenzije senčenja in dejstva za lažjo izbiro predstavljamo na povezavi TUKAJ.

8. Vgradnja “šporheta” trenutno zelo aktualen TREND!

Za vgradnjo različnih vrst štedilnikov na trda goriva se ob adaptaciji ali novogradnji odloča vse več gospodinjstev. To nas ne preseneča, saj so praktični, novi dizajni nudijo odličen estetski videz in prijeten občutek domačnosti. Predstavljamo vam sodobne štedilnike MORAVIA, ki so na voljo celo s steklokeramično kuhalno ploščo. TOP Poleg tega pa opravljajo prav vse funkcije kamina in štedilnika.

👀 Poglejte, kako lepo se podajo v prostor in pričarajo domačnost in toplino doma TUKAJ

9. 3D izris ter oprema hiše ali stanovanja na ključ [konkretni projekti]

V kolikor se lotevate prenove doma se prav gotovo sprašujete kako bodo Vaše zamisli in ideje dejansko izvedljive v praksi, kako bo vse skupaj izgledalo, ste se odločili dobro, vam bo končna slika stanovanja ali hiše všeč, se boste dobro počutili?  Na vsa ta vprašanja lahko odgovorite že pred začetkom obnove ali notranje ureditve. Rešitev je 3D izris, s katerim si pričaramo popolno predstavo bivanja. Z njim obnova poteka bistveno enostavneje. Zelo natančno se predvidijo tudi stroški same izvedbe. Investitorji se zato zanj vse pogosteje odločajo. Gre za predhodno narejeno 3D vizualizacijo. Ob tem pa ne gre prezreti tudi dejstva, da celotna vrednost takšnega 3D projekta predstavlja okvirno le 2% celotne investicije! Preverite izvedbo na konkretnih projektih, oglejte si video s klikom tukaj.

Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

Zadnje novice

Družinska hiša je postala počitniška → PREJ IN POZNEJE

Zunanja ureditev, ki jo vidijo strokovnjaki za preobrazbe. Ker je bil prostor ob vstopu na parcelo v klančini, se je...

Izkoristite sončno energijo in privarčujte

Nestabilnosti na trgu energentov ni videti konca. Razmere se nenehno spreminjajo in energetska samooskrba je prioriteta slehernega gospodinjstva. Vedno...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo...

Ograjni sistemi z odliko iz kakovosti [Slovenska proizvodnja]

Sodobni ograjni sistemi Mihalič so izdelani povsem po meri kupca. Celovita ponudba ograjnih sistemov prepriča, 50 letna tradicija v...

Pasti prenove otroške sobe in prezračevanje

Rojstvo otroka je čudovit dogodek, ki ga pogosto spremlja selitev v nov dom ali prenova doma. To je povsem...

Kako poskrbeti, da boste ob prihodu domov našli svoje parkirno mesto prosto?

Z zapornicami FAAC je vdor naključnih ljudi na parkirišče samo še morast spomin Primerne so za privatno uporabo (bloki, stanovanjske...

Preberite še

Vodni filtri za hišo

Voda je za telo že od nekdaj vir preživetja,zato...

Toplotna prenova

Kakovosten fasadni sistem in ustrezna vgradnja zagotavljata celo do...

Morda vam bo všeč NOVO
priporočamo