13 Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

Gradnja in obnova

Ne glede na to, ali se trenutno lotevate obnove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja) ali pa če zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti. Gradnja in obnova s temi rešitvami ne bo stresna, ampak v navdih.

V uredništvu revije Gradnja in obnova smo zbrali 13 atraktivnih trendov, s pomočjo katerih lahko prenovite svoje domovanje – tako iz vidika udobja bivanja, kot tudi iz vidika zmanjšanja stroškov. 

Ne skrbite… Trendi, ki vas čakajo v nadaljevanju iz področja gradnje in obnove, niso tisti, ki postanejo zastareli iz danes na jutri. Pravzaprav gre za konkretne rešitve, ki bodo aktualne tudi več 10 let po njihovi implementaciji. 

Pa si poglejmo, o katerih atraktivnih rešitvah za gradnjo in obnovo vaše hiše govorimo…

1. Očarljive montažne hiše [iz slovenskega lesa], ki navdušujejo

Kako začeti z gradnjo hiše? Prvi korak je, da se odločimo kakšno vrsto oz. tip hiše bomo gradili. V grobem hiše ločimo na zidane in montažne. V kolikor bo vaša izbira montažna hiša, potem bodo v podjetju Javušnik znali prisluhniti vašim željam.

Naj bo pritlična, mansardna ali nadstropna, prav vsaka montažna hiša Javušnik je izdelana iz slovenskega lesa. Odlikuje jih vgradnja kakovostnih materialov. V podjetju Javušnik namreč razpolagajo s celotno lastno proizvodnjo lesa, od hloda do hiše. Tako lahko jamčijo vrhunsko kakovost in maksimalno prilagodljivost v vsaki posamezni fazi gradnje. Hišo izdelajo na ključ ali po sistemu »DOKONČAJ SAM« Predstavljamo vam več o načinu gradnje Javušnik hiše in nekaj očarljivih projektov.

👀 Oglejte si izjemne referenčne objekte in video o tem kako poteka postopek gradnje. Kliknite TUKAJ

 

Montažne hiše Javušnik

2. Sprehodite se po novi Ytong hiši z virtualnim ogledom 

Bo vaša hiša zidana? Za vas so pri Xelli pripravili prav posebno virtualno doživetje! Xella je podjetje, ki v Zasavju že 40 let proizvaja gradbeni material Ytong. Poleg prodaje izdelkov različnih dimenzij iz porobetona, imajo v svoji ponudbi tudi možnost nakupa tipske hiše. Tipski projekti hiš so delo različnih arhitekturnih birojev, nakup hiše pa poleg celotnega gradbenega materiala, potrebnega za izgradnjo hiše, vključuje tudi PZI in DGD dokumentacijo, ki jo dobite brezplačno.

👀 Sprehodite se po novi Ytong hiši z virtualnim ogledom.

Sprehodite se po novi Ytong hiši.

3. Sodoben vhod za sodoben dom

Ne glede na to ali gre za sodoben ali tradicionalno grajen objekt ALU vhodna vrata Inotherm preprosto navdušijo. Ob nepredvidljivih razmerah na trgu in strmoglavi rasti cen energentov nas večina dvakrat premisli, kdaj in koliko bomo ogrevali svoja stanovanja. Kakovostno izoliran dom, ki topel zrak zadrži v notranjosti, je tako edino upanje za dolgoročen prihranek. Toda ali ste vedeli, da lahko skozi slabo izolirana vrata in okna uide več toplote kot skozi neizolirano fasado?

Z vrati Inotherm tudi 10-% nižji stroški ogrevanja👇

 

Ponudba vhodnih vrat je v preteklih letih doživela pravo revolucijo, ki se odraža tako na področju izolativnosti in varnosti kot tudi na področju pametnih rešitev odklepanja.

4. Odpiranje brez ključev [za naknadno vgradnjo]

 

ekey predstavlja sistem čitalnika prstnih odtisov, ki naredi območja dostopa pametna: ekey xLine. Ne glede na to, ali gre za hišni vhod ali garažo, ima dostop do stavbe nove funkcije in se prilagaja vašim potrebam. Doživite nov občutek ugodja! Ne samo, da s prstom varno in priročno odprete svoja vrata, izkoristite lahko tudi pametne funkcije, ki olajšajo vsakdanje življenje. Sistem dostopa za vaše potrebe danes, jutri in pojutrišnjem.

👀 Spoznajte edinstveno rešitev za odpiranje vrat brez ključev. Kliknite TUKAJ

Sistem xLine je zasnovan za montažo na steno ali v okroglo podmetno dozo.

5. Bivanje z lesenimi okni (eden najbolj vročih trendov)

Vsak izmed nas si verjetno želi lepa in kvalitetna okna, ki poleg nas očarajo tudi sosede in obiske. Če razen tega v naš dom vnesejo še pridih domačnosti in toplote, toliko boljše. In na srečo to ni nikakršna pravljica, pač pa takšna okna prav zares obstajajo. Seveda ne govorimo o umetnem PVC-ju. Domačnost, toplotno izolativnost in super izgled omogočajo le lesena okna, ki posledično postajajo eden najbolj vročih trendov pri gradnji in obnovi hiš – pa tudi cenovno dostopna so.

Je pa res, da o lesenih oknih kroži en neutemeljen mit – da so tovrstna okna izjemno zahtevna za vzdrževanje. Na srečo gre za trditev, ki ne drži. Če vas zanima zakaj je vzdrževanje precej bolj preprosto, kot vam priznajo mnogi in kaj vse je dobro vedeti, preden se odločite za lesena okna … Potem ste na pravem mestu.

👀 Spoznajte čar lesenih oken in preverite to, kar morate vedeti preden naročite svoja okna. KLIK ZA OGLED

Spoznajte čar lesenih oken, primerne za gradnjo nove hiše ali pri prenovi.

6. Zunanje žaluzije Krpan [izboljšana zatemnitev]

Pri izbiri kvalitetnih oken ne pozabite tudi na senčenje. Zunanje žaluzije so trenutno najbolj pogosta izbira za senčenje, od klasičnega načina, vgradnje rolet, je sistem senčenja z zunanjimi žaluzijam boljši predvsem zato, ker nudi prepustnost svetlobe, ob enem pa poleti ščiti steklene površine pred segrevanjem.

Več o izboljšani zatemnitvi preberite TUKAJ.

Zunanje žaluzije KRPAN sodoben trend, odlikuje jih izjemen izgled.

7. Linija belih Premium notranjih vrat

Notranja vrata so zagotovo eden izmed bolj pomembnih kosov pohištva. Zavedati se moramo, da gre pri vratih za dolgoletno naložbo, kjer sta kakovost izdelave in montaže še kako pomembna dejavnika, saj jih menjamo le redko. Hkrati pa je to tudi element, ki pomembno prispeva k estetskemu stilu našega doma.

Več o aktualni liniji belih Premium notranjih vrat najdete na povezavi TUKAJ.

Premišljeno pri izbiri vhodnih vrat.

8. HIDROIZOLACIJA: Pogosto spregledana garancija za trajno zaščito

Verjetno tudi vi ob besedi “izolacija” najprej pomislite na toplotno … A pri gradnji in obnovi hiše je ključna tudi dobro izvedena hidroizolacija, ki kot neprepustna plast ščiti objekt pred vodo in vlago. Pomembna je kakovostna hidroizolacija temeljev in kleti, ter hidroizolacija površin, ki so najbolj izpostavljene – balkoni, terase in ravne strehe. 

Pravijo, da je hidroizolacija GARANCIJA za trajno zaščito objekta pred prodiranjem vlage iz terena v objekt. A to drži le, če je hidroizolacija kakovostno izvedena. Več o tem, kaj je potrebno izolirati, kako in zakaj, ter kdo bo to kakovostno izvedel smo zbrali v strokovnem prispevku.

👀 Kaj in kako pri hidroizolaciji ter kontakt zanesljivega izvajalca preverite s klikom TUKAJ

Pri gradnji in obnovi hiše je ključna tudi dobro izvedena hidroizolacija.

Revijo Gradnja in obnova, kjer najdete še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma si lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon, povezava do revije tukaj.

9. Sončne elektrarne za samooskrbo. Tudi po sistemu NET METERING [NOVOST]

Živimo v času, ko cene fosilnih goriv strmo naraščajo in prekomerna (neracionalna) poraba energije terja svoj davek v hitrih podnebnih spremembah, ki se tičejo vseh nas. Velika želja EU in naših vladnih organov je zmanjšanje porabe energije in povečanje izrabo obnovljivi virov energije. Za to pa imamo na voljo kar nekaj možnosti. Med temi je najbolj privlačna sončna energija, saj v manj kot devetih minutah zadene zemljo tolikšna količina sončne energije, kot jo porabimo na zemlji v enem letu. In ta energija prihaja direktno pred naša vrata brezplačno ter brez škodljivih vplivov na okolje.

Lastna sončna elektrarna po sistemu “NET-METERING”, preverite kakšni so postopki pridobitve.

V manj kot dveh minutah zadane zemljo tolikšna količina sončne energije, kot jo porabimo na zemlji v enem letu.

 

10. Nova generacija OKEN [tudi z vgrajenim prezračevanjem]

Predstavljamo vam edinstvena okna GEALAN, PVC okna nove generacije. So mehkih linij in zaokroženih robov, izjemno elegantnega videza, zato se imenitno podajo novozgrajenim ter adaptiranim objektom.  Na voljo so v številnih barvnih kombinacijah. Oglejte si njihov izjemen videz. Okna GEALAN zagotavljajo izjemno bivalno udobje. Še več! Pri Gealanu so razvili inovativen prezračevalni sistem, ki se vgradi v okna in nudi vse kar potrebujete za sodobno prezračevanje vašega doma. Z gotovostjo lahko rečemo, da so PVC okna GEALAN okna prihodnosti. V kolikor planirate vgradnjo oken si tole rešitev morate podrobneje ogledati. KLIK ZA OGLED!

Nova generacija oken z vgrajenim prezračevanjem.

11. Hišna sončna elektrarna v elegantni črni izvedbi [Sodoben dom]

Hišna sončna elektrarna zagotovo je trend sodobne gradnje in prihodnost bivanja. Zanjo se odloča vse več lastnikov hiš, saj se ob koriščenju subvencije in EKO kredita investicija pogosto izenači z obstoječim stroškom električne energije. Kot osnova so za trg na voljo standardni solarni moduli s srebrnimi okvirji in belimi polji med celicami. V podjetju Besolar pa nudijo module tudi v  izjemno estetski črni izvedbi, ki se zelo lepo podajo na strehe s črno ali drugo temno kritino, v tem primeru se moduli montirajo tudi na črno pod konstrukcijo, kar daje objektu lep videz. Pogoji za izgradnjo in smiselnost investicije so, kadar je objekt priključen na elektro omrežje, ima vsaj 40 m2 ustrezne strešne površine za namestitev in da je poraba električne energije na objektu zadostna. 

Kakšne so prednosti sončne elektrarne, koliko časa traja montaža in postopek izvedbe preverite TUKAJ.

Hišna sončna elektrarna v elegantni črni izvedbi.

Revijo Gradnja in obnova, kjer najdete še več rešitev za obnovo ali gradnjo vašega doma si lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon, povezava do revije tukaj.

12. Pločevina lepa kot les [TRAJNO]

Predstavljamo Marex DEKOR – pločevino lepo kot les! Gre za popolno rešitev za napušče, ograje in fasadne obloge iz visokokakovostne pločevine, ki je plod razvoja slovenskega podjetja Marex. Uresničite svoje individualne želje s pločevino, lepo kot les in enostavno za vzdrževanje. Na voljo je v enajstih imitacijah lesa. Gre za trajno rešitev. Velika je tudi izbira ostalih dekorjev (različni barvni odtenki, materiali) za notranjo in zunanjo uporabo.

Marex DEKOR je popolna zamenjava za les in ob enem tudi cenovno nadvse dostopna rešitev.

Trajna in sodobna rešitev, ki navdušuje trg!

podjetju MAREX ob želji naročnika po vgradnji pločevinaste kritine s posipom najpogosteje priporočajo Gerard. Strešniki Gerard so namreč izdelani s pomočjo najsodobnejše vrhunske tehnologije. Program barv obsega standardne barve (rjava, siva, rdeča, opečna, srebrna, antracit, črna), po želji oziroma naročilu pa lahko dobavijo tudi druge barve. 

👀 Oglejte si 2 TOP rešitvi plasiranja strešne kritine Gerard, nas so očarale.

13. Fasadne obloge, ki navdušujejo!

Predstavljamo vam trenutno najbolj aktualen trend, ki lahko tudi tradicionalno grajeno in starejšo hišo spremeni v popolnoma sodobno zasnovano zgradbo. Fasadne obloge družbe James Hardie lahko med seboj poljubno kombiniramo in jih dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami. Odlično nadomestijo lesene in kamnite obloge tudi na podzidkih in so izjemen dekorativni element. Izkoristite fleksibilnost dizajna in širok izbor možnih kombinacij.  Še več navdušujočih kreacij in video prispevek o tem kako se montirajo je na voljo TUKAJ.

Fasadne obloge družbe James Hardie lahko med seboj poljubno kombiniramo in jih dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami.

Takole, prišli smo do konca. Upam, so vam aktualne rešitve za gradnjo in obnovo vaše hiše bile v korist. V kolikor pa želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso tolikšni, da bi zadoščali za vse stroške imajo v banki Sparkasse odlične rešitve. Preverite spodaj:

https://gradnjainobnova.si/2023/03/24/izberi-sparkasse-in-kredit-za-kar-vam-pase/

 

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title