četrtek, 30 junija, 2022
DomaUrejamo okolicoNasveti za cvetočo jesen iz vrtnega centra Eurogarden

Nasveti za cvetočo jesen iz vrtnega centra Eurogarden

Želite imeti tudi v jeseni lepo zelenico, cvetoče balkone in pisane vrtne gredice? Morda vas zanima, kako urediti dvorišče, ko je preveč listja? Potem ne spreglejte koristnih in praktičnih nasvetov iz vrtnega centra Eurogarden. Svetujejo vam, kako do čudovitega vrta, balkona in cvetočega doma tudi v jeseni. 👇

 

Povprašali smo: Katere rože v jeseni saditi na vrt?

V zunanjih gredicah poletne rastline v septembru zamenjamo s pisanimi velikocvetnimi in drobnocvetnimi mačehami, jesenskimi astrami, raznimi resami, krizantemami, travami … Jeseni je tudi pravi čas za sajenje vrtnic, kot so razne čajevke, vzpenjalke, plezalke, pokrovne in mnogocvetne vrtnice. Sadimo tudi razne okrasne grme in žive meje ali pa večja drevesa. V naši drevesnici boste vedno našli bogat izbor vse leto.

Nasade cvetlic polepšamo tudi z dodatki okrasnega peska in lubja, nekateri radi dodajo tudi solarna svetila ali posebno dekoracijo, denimo okrasne palčke.

 

 

Čebulice in sobne rastline. Katere in kako jih posaditi?

Sadimo lahko tudi okrasne čebulice (tulipane, narcice, crocuse, hiacinte, irise, anemone …), da nas bodo razveselile zgodaj spomladi po dolgi in pusti zimi. Kako pa jih moramo posaditi? V dobro propustna tla sončne do pol senčne lege. Če jih posadimo v nepropustna tla, bodo čebulice gnile in težko pričakovanih cvetk spomladi ne bo. Škodujejo jim tudi kisla tla. Priporočljivo jih je tudi posaditi v košare, predvsem tam, kjer nagaja voluhar.

Naj bo lepo tudi doma! Čebulice lahko sadite tudi za notranjost ali pa si svoj dom polepšate z bogatim izborom sobnih rastlin. Vrtni center Eurogarden nudi lep izbor raznobarvnih cvetočih ali čudovitih zelenih rastlin najrazličnejših velikosti. Ene najlepših rastlin so vijolice (afriška vijolica), zajčja deteljica, spatifil, flamingovec pa tudi jasmin. Če se radi pocrkljate tudi s kakšnim šopkom ali bi radi okrasili dom za kakšno posebno priložnost, znajo za vas v cvetličarni pripraviti tudi čudovite aranžmaje. Obiščite vrtni center Eurogarden na lokaciji PE Krško ali na lokaciji PE Dobrova pri Ljubljani.

 

 

Preveč listja na dvorišču? S pihalnikom gre lažje 👏

Preveč listja na dvorišču? Jeseni imamo veliko dela tudi z grabljenjem listja, če želimo, da so naša dvorišča in zelenice lepo urejeni. Pomagate si lahko tudi s pihalniki, če bo z grabljami veliko dela. Dobro orodje za urejeno dvorišče je tudi drobilnik vej.

 

 

… in kako olepšamo zelenico in jo pripravimo na dolgo in mrzlo zimsko vreme?

Da bo vaša zelenica ostala lepa je nujno potrebno odstranjevati plevel, ki ga lahko odstranimo tudi s pomočjo gnojila z uničevalcem za plevel. Poleg tega je dobro, da travo pognojimo z gnojilom za jesensko gnojenje trate in jo tako pripravimo za dolgo in mrzlo zimsko vreme. Če imamo težave z mahom, ga odstranjujemo mehansko ali kemično. To bodo znali dobro svetovati tudi strokovnjaki iz vrtnega centra EUROGARDEN, ki za ohranjanje lepe zelence, priporočajo sprotno odstranjevanje mahu.

Ob pojavu praznih prostorov v travni ruši, je potrebno trato ob primerni vlažnosti prezračiti in odstraniti plevele (mehansko ali kemično) ter izbrati seme trave, ki je namenjena za dosejevanje, saj bomo na tak način hitreje zapolnili prazne prostore, še preden se nam razvijejo pleveli. Seme trave prekrijemo z mešanico šote in kremenčevega peska, posebej priporočljivo ga je dodajati tam, kjer se pojavlja mah, na koncu površino še povaljamo. In še tole: ne pozabite na obilno zalivanje, da travne bilke čim prej vzklijejo in razvijejo močan in zdrav koreninski sistem.

👉 Za nasvet se oglasite v vrtnem centru na Dobrovi ali v Krškem ali pa obiščite spletno trgovino. Navdušeni boste nad bogato ponudbo za lep vrt in dom skozi vso leto.

 

 

Tole pa je ključno za vse vinogradnike in lastnike sadovnjakov 👇

Vsi, ki se boste te dni mudili v svojem vinogradu in sadovnjaku pa nikar ne spreglejte še bogate ponudbe izdelkov, ki jih cenijo vsi dobri vinogradniki in sadjarji. V centru EUROGARDEN v Krškem vsem vinarjem omogočajo tudi analizo vin. Več o analizi vin najdete na povezavi TUKAJ.

 

 

Barvito jesen vam želi
vrtni center Eurogarden

PE Dobrova I PE Krško I www.eurogarden.si

 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

 

V ogled priporočamo tudi tele aktualne REŠITVE za ureditev okolice ali obnovo vašega doma 👇

Moderen sistem visoke grede

Rešitev za zatravitev povoznih površin in enostavno polaganje tlakovcev 👌

Okrasni zbiralniki deževnice

Vrtne pipe Gala 😍

https://gradnjainobnova.si/2020/04/16/betonski-izdelki-oblak/

https://gradnjainobnova.si/2020/04/21/kaj-je-lesni-kompozit/

https://gradnjainobnova.si/2020/09/19/lope-za-orodje-biohort-evropa/

Največji hit: Liner bazeni za domačo teraso 😍

 

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN!


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...
Alpod talne obloge