11 poletnih idej za ureditev vaše terase 😍

 Ali se vam zdi, da vaš vrt še ni čisto izpopolnjen?

Bi radi teraso ali okolico hiše nadrgadili še stopničko višje, vendar nimate točne ideje in bi potrebovali malo navdiha?

Potem ste na pravem mestu.

 

Poletje je končno tu, kar pomeni, da je čas za ureditev terase in vrta po vaših željah. 

Naj vaš zunanji prostor ne bo dolgočasen, ampak si ga maksimalno prilagodite za uživanje v poletnih dneh.

Skrivnost je v tem, da lahko tudi z majhnimi dodatki vrt postane vaše najljubše mesto za druženje in sprostitev. 

Tako smo za vas izbrali 11 svežih idej, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju vaše terase ali vrta.

Sveže in zabavno! Oglejte si zbrane rešitve, ki navdihujejo to poletje 👌👇😍

 

 

 

1. Bazen na domači terasi. TOP!  

 Keramični Compass bazeni so zadnja leta vse večji HIT. Modeli so izjemni. Izvedba Compass bazena pa je cenejša in bistveno manj zahtevna, kot gradnja zidanega ali kateregakoli drugega vgradnega bazena! 95% manj je nepredvidenih situacij, ki se pojavljajo pri klasični gradnji bazena. Pomembno je, da se izbere prava rešitev, primerna za vašo lokacijo. Več o izjemnih keramičnih bazenih Compass, ki jih na slovenskem trgu vgrajuje podjetje EMA BAZENI smo zbrali TUKAJ.

 

 

2. Senčenje, ki navdušuje 😍 

 Tukaj najdete praktične in sodobne ideje za senčenje terase ali vrta v toplih poletnih dneh. Estetsko in funkcionalno zasnovana tenda Sonal je idealna rešitev senčenja vaše terase. Na voljo je v različnih barvnih izvedbah, nudi kvalitetno zaščito pred UV žarki, njena kakovostna izvedba omogoča senčenje tudi na večjih terasah. Na voljo pa so tudi manjše različice. Najbolje je, da del terase pokrijete, celoti pa vendarle pustite dihati. Inovativna zasnova tende Sonal omogoča tudi vertikalno senčenje, s čimer senčilo svojo funkcijo senčenja opravlja resnično popolno. Poiščite svoj navdih in si oglejte izjemne rešitve senčenja slovenskega proizvajalca senčil Sonal. OGLEJTE SI JIH – KLIK TUKAJ

 

 

3. Sprostitev v masažnem bazenu in savni 👌

Za popolno sprostitev lahko izberete dvoje: pobrskate med glamping ponudbami ter se razvajate dan ali dva ali pa si wellnes kotiček ustvarite kar na vašem vrtu.  Za vas imamo preverjen naslov, kjer si lahko pridobite vse potrebne informacije za ureditev wellnes kotička na domači terasi. Masažni bazeni Artesian Spas, ki jih vgrajuje podjetje Pergolaing so tehnološko najbolj dovršeni bazeni na tržišču. Njihova inovativnost omogoča preprosto uporabo funkcij in vzdrževanja. S svojo kakovostjo in elegantnim videzom vam nudijo udobje, sprostitev in izboljšajo kvaliteto vašega življenja. Tile masažni bazeni so tudi energijsko zelo učinkoviti. Ste vedeli, da lahko na vaš vrt postavite tudi savno? Doživite vaš vrt ali teraso povsem drugače. Več o vrtnih savnah in masažnih bazenih Artesian Spas vas čaka TUKAJ 🙂

 

 

4. 2 izjemni rešitvi za postavitev letne kuhinje 

 

 

 V kolikor Vas mika popolno udobje na vašem vrtu smo za Vas smo piskali najlepše rešitve za kuhanje na prostem, ki so na voljo na slovenskem trgu. Očarala nas je zgornja modularna letna kuhinja Sunday Melody. Šarmantna kuhinja je dobavljiva pri podjetju Kamini Kočevar iz Prebolda. Na voljo je po sestavih, tako da si vašo letno kuhinjo lahko popolnoma prilagodite glede na želeno velikost in potrebo po delovni površini😉  Oglejte si možne sestave in pridobite kontakt ponudnika 👉 KLIKNITE TUKAJ

 

 

Predstavljamo vam tudi tole edinstveno, estetsko dovršeno in trendovsko letno kuhinjo Dukin CookOUT – klikni TUKAJ in si oglej barvne možnosti in sestave. Tale osupljiva letna kuhinja je na voljo pri podjetju DUKIN iz Ljutomera 👇

Dopust na domači terasi z letno kuhinjo CookOUT. Kaj pravite? Letna kuhinja CookOUT je prilagojena uporabi na prostem in je zato odporna na vremenske vplive, z odlagalnimi površinami omogoča, da kuhinjske pripomočke varno skrijete, po želji pa tudi zaklenete v notranjost. Omislite si lahko tudi dvižni pokrov iz aluminija, ki varuje delovno površino kuhinje pred umazanijo in vremenskimi vplivi. Letna kuhinja CookOUT je na voljo s pokrovom ali brez. Si želite v kuhinji tudi žar, štedilnik, hladilnik … Omenite to strokovnjakom podjetja Dukin d.o.o. in z veseljem vam bodo kuhinjo prikrojili vašim potrebam. Izbran model letne kuhinje vam dostavijo na vašo teraso. Preverite več, pridobite kontakt in si oglejte katalog sestavov KLIK TUKAJ.

 

 

5. Nadstreški po sistemu “SESTAVI SAM”😍 

Edinstvena in zelo praktična rešitev, ki je na voljo na slovenskem trgu, pri podjetju ATC GUTTA iz Ptuja pa je tale gotovi nadstrešek, ki je dobavljiv po sistemu “Sestavi sam”. Nadstreški po sistemu “Sestavi sam” so enostavna in lepa rešitev za ureditev Vaše terase. Dimenzije nadstreškov in kontaktni podatki ponudnika so na voljo TUKAJ (klikni in preveri).

 

 6. Sodoben trend: tlakovana terasa 

Sodobni trendi pri urejanju okolice kažejo na kombinacijo različnih materialov in dodatkov. Za vas smo zbrali kar nekaj idej za ureditev vaše okolice sodobnimi in trendovsko oblikovanimi linijami tlakovcev Oblak. Pogled na tlakovec NAPOLI (na fotografiji zgoraj) je edinstven. Poudarja pristnost, žlahtnost in obstojnost. Zaradi različnih dimenzij in oblik, pa tudi zaradi ravnih in pokrušenih robov se odlično prilegajo tako modernim kot tudi starejšim objektom.  Linije tlakovcev slovenskega proizvajalca so izjemne. Oglejte si jih in poiščite navdih za sanjsko in unikatno ureditev terase ali okolice vaše hiše 👌   ZA OGLED KLIK TUKAJ!

 

 

7. Fantastične Woodcore WPC terasne podnice 😍 

Teraso postavljamo za daljše obdobje, zato je dobro izbrati kakovostne podnice. WoodCore WPC terasne podnice so narejene iz bambusa in recikliranega polietilena. Zaradi vremenske odpornosti materiala in enostavnega vzdrževanja so po naši oceni trenutno najboljša rešitev za zunanjo uporabo. Deske imajo naravni videz, se ne cepijo in ne posivijo. življenjska doba materiala pa je čez 35 let. Nas so navdušile! Na slovenskem trgu so na voljo pri podjetju Roksal d.o.o.. Kontakt ponudnika in barvne odtenke ter dejstva zakaj so tako fantastične preverite TUKAJ.

 

8. Ogradite teraso z naravnimi SOŠKIMI PRODNIKI

Nadvse prekrasni so naravni soški prodniki, ki so na slovenskem trgu na voljo pri podjetju Zuprom. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami, primernimi za različne načine uporabe tudi za drenaže in gabione (kamnite ograje). Dobavljivi so v razsutem stanju ali pakirani v Big bag vrečah po 1500kg.  👉Dostavijo jih po vsej Sloveniji. Kontakt in več idej za ureditev najdete na povezavi TUKAJ.

 

 

9. Utrjevanje tal s pohodnim satjem. Enostavna rešitev!

Predstavljamo izjemno rešitev za utrjevanje pohodnih in povoznih tal. Pohodno staje ECORASTER. Njegova izjemna trpežnost omogoča ekstremne obremenitve, ne da bi stem uničili podlago. Uporaben je tako za zatravitev, kot tudi za utrditev brežin. Ker se polnilni material v satju ne zbija, ostaja površina lepa in urejena, ter v celoti vodopropustna. V primeru zatravitve, se pohodno satje zaradi majhne debeline v celoti skrije v travno rušo in tako je vaša zelenica stalno lepa, zelena tudi če na njej parkirate vaše avtomobile.  Na voljo je tudi nova rešitev za hitro in enostavno polaganje tlakovcev sistem ECORASTER BLOXX s tlakovci v 4-ih barvah. Oba sistema sa enostavna za polaganje. Več o REŠITVAH najdete s KLIKOM TUKAJ 👌

 

 

10. ZBIRALNIKI deževnice, ki navdušujejo 🌺

Tile okrasni zbiralni deževnice bodo prav gotovo vaši okolici ali terasi pridodali posebno noto in čar. Pri podjetju ARMEX vam je na voljo preko 60 modelov takšnih zbiralnikov deževnice, različnih velikosti in oblik. so praktični saj je voda za zalivanje takoj pri roki, ob enem pa za zalivanje uporabljate deževnico in tako prihranite na porabi pitne vode. Kontakt za naročilo in celoten nabor modelov Vam je na ogled na voljo s klikom TUKAJ. 

 

 

11. NOVA generacija prosojnih polikarbonatnih kritin odpornih na točo 👌

 

 

V poletnih mesecih toča povzroča ogromno škodo na poljščinah in zasebni lastnini. Ker se tega vremenskega pojava ne da z gotovostjo napovedati, je preventiva najboljša obramba. Avtomobile in lastnino na terasah zaščitite s prosojnimi polikarbonatnimi kritinami odpornimi na točo: s popolnoma prozornim polikarbonatnim steklom, zanimivimi prosojnimi polikarbonatnimi valovitkami s prizmatično strukturo ali celično Premium kritino. Polikarbonatno steklo je zelo žilavo in varuje naše premoženje, hkrati pa prepušča velik del naravne svetobe, ki pa je izjemno pomembna za človekovo počutje in zdravje. Uredite si vašo teraso v prijeten kotiček. Pri Termotomu vam nudijo kvalitetne kritine, s standardno dvostransko UV zaščito, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in ves potreben pritrdilni material. Še več konkretnih rešitev in idej ter kontakt za naročilo najdete TUKAJ (KLIK).

 

 

 

Evo, pa smo prispeli do konca članka.

Verjamemo, da ste prav gotovo našli kakšno novo idejo za ureditev vaše okolice ali terase.

 

 

 

NE SPREGLEJTE ŠE TOLE:

48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

Prelistajte REVIJO  na povezavi TUKAJ 

 

Poleg tega pa si lahko na spodnjih straneh še dodatno širite obzorja o ureditvi vašega doma in okolice:

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

3 VRHUNSKE NAPRAVE za ogrevanje, hlajenje in toplo vodo

Garažna vrata z edinstveno inovativno lamelo 👌

Bližje zvezdam, bližje sebi.

Sodobni modeli stopnišč 👌

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

Vgradnja prezračevalnega sistema

9 TOP modelov zunanjih in notranjih OGRAJ ter NADSTREŠKOV 👌

Termoblok (izolativni blok) – vgradnja dodatne toplotne izolacije ni potrebna 👍

 

 

Želimo vam prijetno urejanje vaše terase in okolice.

Uredništvo spletnega mesta Gradnja in obnova.

Prispevek pripravila: Tanja Gostenčnik

 

 

»NAŠA HIŠA« vsaka zase predstavlja svojo zgodbo

Danes nobena hiša ni več tipska. Vsakdo ima lastne želje in še kako pomembno je, da se te želje uresničijo skladno z najvišjimi standardi kakovosti in arhitekturne dovršenosti. Končni rezultat je hiša, ki vsaka zase predstavlja svojo zgodbo z odražanjem značaja...

Multifunkcionalna roleta FALCON 👌

Trendi na področju senčil se spreminjajo, razvoj je napredoval in na voljo so nove izpopolnjene rešitve senčenja. Predstavljamo revolucionarno in cenovno dostopno rešitev za več svetlobe in zraka ob odlični termični zaščiti. Roleta FALCON je plod domačega znanja, je...

10 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

ssNe glede na to, ali se trenutno lotevate prenove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja), ali pa če zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti.  Razkrili vam bomo 10 atraktivnih trendov, s...

9 TOP modelov zunanjih in notranjih OGRAJ ter NADSTREŠKOV 👌

Predstavljamo vam izjemne NIROS ograje in nadstreške s katerimi lahko izpolnite vse zahteve varnosti in izbirate med različnimi kombinacijami naravnih materialov, ki najbolje sovpadajo z vašim domom (les, kamen, INOX, steklo, ...). "Naš stalni izziv je iskati način,...

☝ HIDROIZOLACIJA “Kaj je potrebno izolirati, kako in zakaj?”

Tako kot toplotna izolacija je pri gradnji ali obnovi hiše ključna tudi dobro izvedena hidroizolacija, ki kot neprepustna plast ščiti objekt pred vodo in vlago. Pomembna je kakovostna hidroizolacija temeljev in kleti, ter hidroizolacija površin, ki so najbolj...

Garažna vrata z edinstveno inovativno lamelo 👌

Če smo nekoč poznali le klasična lesena garažna vrata, danes poznamo ne le vrata iz številnih materialov in z različnimi možnostmi odpiranja, ampak tudi vrata z lamelami, ki so prevlečena z nano delci za manjšo občutljivost na umazanijo 👌 Gre za edinstveno inovativno...

NASVET: Kateri TIP garažnih vrat izbrati?

Garažna vrata so tista, ki jih vidimo z vsakim prihodom domov, zato je pomembno, da so vam tudi vizualno všeč in seveda, da se podajo k arhitekturi vašega doma. Njihov nakup nikakor ne spada med vsakodnevna opravila. Večina se nas za takšno investicijo odloči enkrat...

IZZIV: Ureditev majhne kopalnice 😍

Izkoristite prihajajoče dneve za kreativne misli opremljanja ali renovacije kopalnice. Že imate v mislih imate idejo za izgled vaše kopalnice, pa niste prepričani kako bi vse skupaj izgledalo v resnici? Tudi v kolikor še sploh nimate predstave kaj bi lahko ustvarili...

Popolna klimatska naprava, ki navdušuje 👏

Pri Seltronu so pravkar plasirali na trg klimatsko napravo nove generacije. Daikin Emura NAVDUŠUJE in postavlja nove standarde tako pri delovanju kot v estetsko dovršenem dizajnu. Oglejte si VIDEO 🤩. Po poročilu Zveze potrošnikov Slovenije ima zagotovilo, da je za...

[Adaptacija od A do Ž] Kakovostna izdelava fasade

Fasada še zdaleč ni le zaključni sloj objekta, temveč ima veliko pomembnih funkcij. Na kratko lahko rečemo, da je fasada »Obleka hiše«, ki mora biti primerna za vsak letni čas, ob enem pa mora objektu dajati lep izgled. Z uporabo izolacijskih fasadnih sistemov se...

11 poletnih idej za ureditev vaše terase 😍

 Ali se vam zdi, da vaš vrt še ni čisto izpopolnjen? Bi radi teraso ali okolico hiše nadrgadili še stopničko višje, vendar nimate točne ideje in bi potrebovali malo navdiha? Potem ste na pravem mestu.   Poletje je končno tu, kar pomeni, da je čas za ureditev...

WoodCore deske za terase, ograje in fasade

Poslovite se od barvanja ograj, teras in fasad. Kompozitne deske WoodCore WPC so narejene iz bambusa in recikliranega polietilena. Zaradi vremenske odpornosti materiala in enostavnega vzdrževanja so najboljša rešitev za zunanjo uporabo. Deske imajo naravni videz, se...

Letne kuhinje Sunday Melody

Kreirajte si svoj sestav! Predstavljamo vam novost, modularne letne kuhinje Sunday Melody. Nas so navdušile! Z moduli, ki jih ponuja letna kuhinja Sunday Melody, si namreč lahko kreirate povsem svoj sestav letne kuhinje. Od majhne do povsem razkošne. V nadaljevanju si...

Sodobne in trendovsko oblikovane linije tlakovcev 😍

Ideje za ureditev ali osvežitev vaše okolice. Predstavljamo vam ideje za osvežitev ali ureditev vaše okolice ali terase. Nas so navdušile izjemne linije tlakovcev slovenskega proizvajalca. Oglejte si jih 👇 in poiščite navdih za sanjsko in unikatno ureditev okolice...

9 TOP modelov zunanjih in notranjih OGRAJ ter NADSTREŠKOV 👌

Predstavljamo vam izjemne NIROS ograje in nadstreške s katerimi lahko izpolnite vse zahteve varnosti in izbirate med različnimi kombinacijami naravnih materialov, ki najbolje sovpadajo z vašim domom (les, kamen, INOX, steklo, ...). "Naš stalni izziv je iskati način,...

Rešitev za zatravitev povoznih površin in enostavno polaganje tlakovcev 👌

Predstavljamo vam sistem ECORASTER, inovativen sistem s katerim so lahko tudi povozne površine lepe in zelene. ECORASTER pohodno satje je enostavna rešitev za utrjevanje tal, njegova izjemna trpežnost omogoča ekstremne obremenitve površine. Uporablja se tako za...

SUPER ideje …za najlepše urejeno okolico 😍

Poleg pisanih tkanin in šopka cvetja smo poiskali tudi nadvse praktičnih 7 idej, ki bodo okolici vašega doma pričarale svežino. ☝ TOP rešitve, ki so dostopne tudi pri nas.   1. Ne skrivajte več rezervoarja za hišo. Hit letošnjega leta so okrasni zbiralniki...

V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

O pohodnih ravnih strehah govorimo, kadar prostor nad garažo ali bivalnim delom hiše uredimo v prijetno bivalno teraso. Pravimo jim tudi zelene strehe, kadar jih dodatno še ozelenimo. Pohodne ravne strehe so dolgo veljale kot butična oblika med strehami, danes pa so...

Skriti zabojniki za smeti. ALUMERO BOX 👌

Prvi vtis šteje: neurejeni smetnjaki vplivajo na celoten videz nepremičnine. Udobni, sodobni zabojniki za odpadke ALUMERO omogočajo, da smetnjaki izginejo ter skrbijo za red in čistočo. Pokrovi zabojnikov se odpirajo samodejno. montaža pa je hitra in enostavna....

Čas je za ureditev visoke grede!

Visoke grede niso le trend sodobnega časa, temveč udobje, ki si ga s takšnim načinom postavitve vrta lahko privoščimo. Dvignjena visoka greda predstavlja idealno rešitev, kadar razpolagamo z neprimernim zemljiščem, prav tako pa z visoko gredo vrtnarjenje postane res...

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Garažna vrata z edinstveno inovativno lamelo 👇

Vrata bodo tako garantirano še dolgo ohranila lep in svež videz. 

Več o inovativni lameli z nanotehnologijo in katalog izjemnih garažnih

vrat HANUS najdete s KLIKOM TUKAJ.