petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnova21 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

21 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.2.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”|auto|-42px|auto||” custom_padding=”|20px||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_margin=”-51px|||0px|false|false” custom_padding=”|||2px||” global_colors_info=”{}”]

Ne glede na to, ali se trenutno lotevate prenove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja), ali pa zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti. 

Razkrili vam bomo 20 atraktivnih trendov, s pomočjo katerih lahko nadgradite svoje domovanje – tako iz vidika udobja bivanja, kot tudi iz vidika zmanjšanja stroškov. 

Ne skrbite… Trendi, ki vas čakajo v nadaljevanju, niso tisti, ki postanejo zastareli iz danes na jutri. Pravzaprav gre za konkretne rešitve, ki bodo aktualne tudi več 10 let po njihovi implementaciji. 

Pa si poglejmo, o katerih atraktivnih rešitvah govorimo …

 

1… Dvakrat hitrejša gradnja (in to brez dodatne toplotne izolacije)

Predstavljajte si gradnjo nizkoenergijske hiše povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. To niso sanje. To je danes dejansko mogoče. Če uporabljate en specifičen, vrhunski gradbeni material, lahko namreč dosežete odlično toplotno izolativnost, hkrati pa se zaradi parapropustnega materiala za vedno izognete težavam z vlago.

Ta material vam poleg vsega tega omogoča, da gradite tudi do 2x hitreje, kar je v teh hitro odvijajočih se časih neprecenljivo. Če vas zanima, kateri je ta superjunaški material, ki ga proizvajajo tudi v Sloveniji, kliknite tukaj in si preberite več.

 

2… Ko hiša (čez noč) postane sodobna – fasadne obloge

Morda se tole sliši malce napihnjeno, a fasadne obloge – trenutno najbolj aktualen trend – tudi tradicionalno grajeno in starejšo hišo spremenijo v popolnoma sodobno zasnovano zgradbo. Najboljša stvar pri fasadnih oblogah družbe James Hardie pa je, da jih lahko med seboj poljubno kombiniramo in dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami. Tako ta nov trend odlično nadomesti lesene in kamnite obloge tudi na podzidkih, hkrati pa je izjemen dekorativni element. Ponuja namreč veliko fleksibilnost dizajna in širok izbor možnih kombinacij. Če si želite ogledati še več čudovitih načinov uporabe fasadnih oblog, ki navdušujejo (in video prispevek o tem, kako se montirajo), potem kliknite TUKAJ.

 

3… Pohodna ravna streha ali bivalna terasa (IDEJE ZA VAŠ PROJEKT)

Gradnja pohodne ravne strehe ali večje terase je vse pogostejša praksa, sploh v strnjenih urbanih naseljih ali na manjših parcelah, kjer je ključno, da vsak m2 površine optimalno izkoristimo. Danes si lahko tako tudi v zgornjem nadstropju eno ali več stanovanjske hiše uredite lepo in zeleno teraso in s tem sledite sodobnemu trendu ali konceptu zelenega bivanja. Iščete ideje in izvajalca? Oglejte si 7 čudovitih projektov izvedbe ravne strehe in bivalne terase. KLIK TUKAJ.

 

4… Edinstven fasadni sistem [s karbonskimi vlakni za izjemno trdnost]

Z dodatkom karbonski vlaken v armirni in zaključni sloj fasade so pri Caparolu dosegli za kar 4 do 10 x večjo trdnost fasadnega sistema napram klasični fasadi in to že pri zelo majhni debelini in teži materiala. Fasada s karbonskimi vlakni tako zelo učinkovito kljubuje zelo ekstremnim vremenskim pogojem. Preprečuje pojav lasnih razpok, sušenje je bistveno hitrejše (celo do 6 krat), uporabljamo lahko zelo temne tone barv. Odlična pa je tudi za podzidke, ki veljajo za najbolj občutljive dele fasade. Več o tem, zakaj je danes dobro izbrati fasadni sistem Caparol,  preverite TUKAJ.

 

 

5… Hitra vselitev? Naravno se objekt lahko suši tudi eno leto! 

Prefrigan način ZA HITRO VSELITEV: Vlaga je pogost povzročitelj škode tudi pri novogradnjah ravno zaradi hitre vselitve. Če objekt ali prostor sušimo naravno do te mere, da bo res popolno suh, bi namreč moral postopek naravnega sušenja trajati več kot eno leto, a to ni ravno pogosta praksa. A kljub temu se lahko znebite vlage v prostoru (in to le v nekaj dneh)! 

Kako? S pomočjo profesionalnega izsuševanje vlage. Ne samo, da bo prostor pripravljen za vselitev oziroma dokončanje preostalih suhih zaključnih del v le nekaj dneh, z njim boste tudi občutno znižali stroške ogrevanja vaših bivalnih prostorov. Postopek je priporočljiv tudi v primeru izlitja vode ali poplave. Če vas zanima kako do izvajalca in zakaj je postopek strojnega izsuševanja neprimerljivo boljši od naravnega sušenja gradbenih materialov, kliknite tukaj.

 

6… Toplotna izolacija prihodnosti – SuperFOIL

SuperFOIL izolacija velja za izolacijo prihodnosti. Odlikuje jo izjemna energetska učinkovitost. Gre za večslojno toplotno izolacijo za strehe, stene in tla. Montaža je preprosta tako za profesionalce kot domače graditelje, zavzame malo prostora in ne škoduje zdravju. Ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Je lahka, učinkovita in cenovno sprejemljiva. Testirana je s strani neodvisnih institucij (ILAC) in je usklajena s slovensko zakonodajo.

👀 Oglejte si video ter spoznajte sodobno izolacijo, ki ima življenjsko dobo daljšo od 50 let kliknite na tole povezavo in preverite več.

 

7… Bivanje z lesenimi okni (eden najbolj vročih trendov) 

Vsak izmed nas si verjetno želi lepa in kvalitetna okna, ki poleg nas očarajo tudi sosede in obiske. Če razen tega v naš dom vnesejo še pridih domačnosti in toplote, toliko boljše. In na srečo to ni nikakršna pravljica, pač pa takšna okna prav zares obstajajo. Seveda ne govorimo o umetnem PVC-ju. Domačnost, toplotno izolativnost in super izgled omogočajo le lesena okna, ki posledično postajajo eden najbolj vročih trendov pri gradnji in obnovi hiš – pa tudi cenovno dostopna so.

Je pa res, da o lesenih oknih kroži en neutemeljen mit – da so tovrstna okna izjemno zahtevna za vzdrževanje. Na srečo gre za laž, ki ne drži. Če vas zanima zakaj je vzdrževanje precej bolj preprosto, kot vam priznajo mnogi in če vas zanima, kaj vse morate vedeti, preden se za lesena okna odločite … Potem kliknite tukaj in si preberite vse, kar morate vedeti, preden naročite svoja nova okna.

 

8… HIDROIZOLACIJA: Pogosto spregledana garancija za trajno zaščito

Verjetno tudi vi ob besedi “izolacija” najprej pomislite na toplotno… A pri gradnji in obnovi hiše je ključna tudi dobro izvedena hidroizolacija, ki kot neprepustna plast ščiti objekt pred vodo in vlago. Pomembna je kakovostna hidroizolacija temeljev in kleti, ter hidroizolacija površin, ki so najbolj izpostavljene – balkoni, terase in ravne strehe. 

Pravijo, da je hidroizolacija GARANCIJA za trajno zaščito objekta pred prodiranjem vlage iz terena v objekt. A to drži le, če je hidroizolacija kakovostno izvedena. Več o tem, kaj je potrebno izolirati, kako in zakaj, ter kdo bo to kakovostno izvedel preverite s klikom TUKAJ.

 

9… Celulozna toplotna izolacija = več kot le izolacija

Celulozna toplotna izolacija, je toplotna izolacija z vrhunskimi lastnostmi. Je povsem naravna izolacija, s katero lahko stavbo zelo učinkovito toplotno in tudi zvočno izoliramo. Poleg tega pa celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako uravnavajo klimo v prostoru, zato je posebej odlična za izolacijo mansard in podstrešij. Vgradnja je hitra in enostavna, njena cena pa je povsem primerljiva s ceno klasičnih izolacij s tem, da ob vgradnji celulozne toplotne izolacije, že pri manjši debelini dobimo bistveno boljši fazni zamik (večjo izolativnost). Ne gori, glodavci, insekti in glive pa je ne marajo. O vgradnji in prednostih smo govorili s strokovnjaki za vgradnjo. Kliknite tukaj in preverite VEČ.

 

 

10… Vse bolj priljubljena REŠITEV za pohodne in povozne površine

Predstavljamo vam učinkovit, preprost in okolju prijazen sistem za ureditev okolice, vrtnih poti in parkirnih površin. INOVGREEN je edinstven sistem za ojačitev tal, ki nudi dve opciji polaganja. S tlakovci ali polnilom. Je odlična rešitev za majhne in velike projekte. Ko so napolnjene s polnilom, gramozom, zemljo (možna je zatravitev) ali drugim okrasnim polnilom, imajo trdnost do 1000 ton/m2! Sistem montaže Inovgreen rešetk je enostaven in hiter, ne zahteva veliko dela (1 oseba lahko v eni uri uredi do 100 m2 površine). Stroški priprave podlage so veliko nižji kot pri betonu ali tlakovanju. Z uporabo sistema Inovgreen pa se ob enem izognemo tudi postopkom, povezanim z odvajanjem deževnice v kanalizacijo. Preverite več o tej edinstveni rešitvi KLIK TUKAJ

 

11… Očarljive montažne hiše [iz slovenskega lesa], ki navdušujejo

Individualno zasnovana hiša je projektirana povsem po željah stranke. Skupna bivalna površina znaša 117 m2. Vhod v hišo je obdelan z macesnovimi letvami, ki dajejo hiši poseben videz. Med elegantno vogalno linijo oken so detajli iz pločevine, obdelani v isti barvi kot okna. V mansardi je umeščen majhen balkon za jutranji pogled na naravo. Vašo hišo si lahko izberete iz  obstoječih referenčnih nizkoenergijskih montažnih hiš in brunaric Javušnik. Izbirate lahko v okviru več sklopov: mansardne, pritlične in nadstropne montažne hiše. Prav vsako hišo pa lahko popolnoma prilagodijo vašim željam in potrebam (od tlorisa, konstrukcije montažne hiše do kombinacije materialov). Vse hiše Javušnik so posebne tudi zato, ker so v celoti izdelane iz slovenskega lesa. Več o izjemnih hišah preverite TUKAJ.

 

12 … Geotermalna toplotna črpalka [preverjeno NAJBOLJ UČINKOVITA]

Ogrevanje z geotermalno energijo je tudi pri nas v izjemnem porastu. Dejstvo je, da je to trenutno najbolj učinkovit in preverjeno najbolj varčen sistem ogrevanja, ki ga lahko vgradite. Je celo do petkrat bolj učinkovit kot konvencionalni sistemi ogrevanja. Geotermalna toplotna črpalka pa je tudi najbolj učinkovita rešitev med opcijami, ki jih ponuja trg na področju ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Rešitev je namenjena lastnikom novogradenj ali obstoječih objektov. Stroški ogrevanja se tudi pri slabše izolirani hiši lahko znižajo kar do 80%. Sistem je primeren za ogrevanje s talnim ogrevanjem ali z radiatorji. Strošek investicije ni bistveno večji od boljših klasičnih toplotnih črpalk. V nadaljevanju predstavljamo štiri ključne prednosti ogrevanja z geotermalno toplotno črpalko, ki jih morate spoznati, v kolikor se odločate za vgradnjo ali prenovo ogrevalnega sistema. KLIK ZA OGLED

 

13 … Izkoriščanje deževnice [zbiralniki NEO za vsako hišo]

Vgradnja podzemnega rezervoarja, ki zbira deževnico, bo kmalu standard za vgradnjo v vsako hišno gospodinjstvo. Vsak od nas, dan za dnem porablja skoraj 140 l vode. Ob gradnjah ali adaptacijah, postajah tako vgradnja podzemnih rezervoarjev vse pogostejša praksa. Predstavljamo vam podzemni rezervoar NEO, ki je namenjen ravno vgradnji za hišna gospodinjstva. Njegova ključna prednost je, da omogoča priklop na hišni sistem in s tem rabo deževnice tudi za gospodinjska opravila. V gospodinjstvu lahko deževnico uporabimo kot sanitarno vodo za WC kotličke, za pranje perila in za čiščenje. S tem porabimo manj čistil!  V WC-ju in v pralnem stroju pa se nam ne bo več nabiral vodni kamen.  Z njim bo seveda voda vedno na razpolago in pri roki tudi za pranje avtomobila, za zalivanje vrta, zelenice in vrtnin v rastlinjaku. Mehka voda – deževnica zelo ustreza tudi rastlinam. Več o tej izjemni rešitvi NAJDETE TUKAJ.

 

14 … Atraktivna in trajna rešitev za terase, fasade in ograje

Poslovite se od barvanja ograj, teras in fasad. Da bi se izognili nepotrebnemu vzdrževanju lesenih zunanjih površin kot so barvanje, oljenje in lakiranje se je na trgu pojavil nov trend – lesni kompozit. WoodCore deske. So trajne, lepe in moderne. Kompozitne deske WoodCore WPC so narejene iz bambusa in recikliranega polietilena. Zaradi vremenske odpornosti materiala in enostavnega vzdrževanja so najboljša rešitev za zunanjo uporabo. Deske imajo naravni videz, se ne cepijo in ne posivijo. WoodCore WPC material ponuja kar 15-letno garancijo, življenjska doba materiala pa je čez 35 let. Nas so navdušile. Če Vas zanima kje so na voljo in zakaj so res odlične kliknite TUKAJ.

 

15 … Sodobna garažna vrata [EKSKLUZIVNO]

V podjetju KIP KOP so pri proizvodnji garažnih vrat naredili korak naprej. V svoj prodajni program so dodali povsem edinstvena garažna vrata. Kaj pravite na takšna s prav posebnim motivom?  Podjetje KIP KOP je zasnovalo in izdelalo nekaj ekskluzivnih slogov, npr. videz zarjavele pločevine CORTEN, različne možnosti videza betona, brušeni aluminij, različne barvne različice oglja, carbon, kamnitih oblog, opeke. Nadvse odličnega izgleda so tudi garažna vrata v izgledu lesa. Ta edinstvena garažna vrata in modele si oglejte s KLIKOM TUKAJ.

 

 

16… Nova generacija OKEN [tudi z vgrajenim prezračevanjem]

Predstavljamo vam edinstvena okna GEALAN, PVC okna nove generacije. So mehkih linij in zaokroženih robov, izjemno elegantnega videza, zato se imenitno podajo novozgrajenim ter adaptiranim objektom.  Na voljo so v številnih barvnih kombinacijah. Oglejte si njihov izjemen videz. Okna GEALAN zagotavljajo izjemno bivalno udobje. Še več! Pri Gealanu so razvili inovativen prezračevalni sistem, ki se vgradi v okna in nudi vse kar potrebujete za sodobno prezračevanje vašega doma. Z gotovostjo lahko rečemo, da so PVC okna GEALAN okna prihodnosti. V kolikor planirate vgradnjo oken si tole rešitev morate podrobneje ogledati. KLIK ZA OGLED!

 

 

17… Rešitev za sanacijo posedenih tal in razpok na objektu

Uretek Deep Injections je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega brez razkopavanja. Cilj posega je zaustaviti razpoke na stenah. Gre za učinkovito rešitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehnično smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren. Oglejte si video kako poteka izvedba in pridobite kontakt za sanacijo. KLIK ZA OGLED.

 

 

18… 3 VRHUNSKE REŠITVE: Ogrevanje, hlajenje in topla voda

KONČNO JO IMAMO! Seltron je na trg ponudil izjemno Daikinovo toplotno črpalko za ogrevanje doma, ki ni samo izjemno varčna in tiha ampak tudi dobro izgleda. Sodoben dizajn in elegantna oblika zunanje in notranje enote vas bo očarala. Nove standarde tako pri delovanju, kot tudi v estetsko dovršenem dizajnu, postavlja še klimatska naprava Daikin. V ospredju in daleč pred konkurenco pa je tudi Seltronova toplotna črpalka za pripravo tople sanitarne vode. V kolikor iščete katero izmed omenjenih naprav te 3 rešitve, ki se se za ogrevanje, hlajenje ali pripravo tople vode najpogosteje vgrajujejo v sodoben dom in so po svojih lastnostih trenutno med najbolj dovršenimi na trgu, morate spoznati“ KLIK TUKAJ.

 

 

19… Roleta FALCON  [INOVACIJA za 700% več zračnosti v prostoru]

Trendi na področju senčil se spreminjajo, razvoj je napredoval in na voljo so nove izpopolnjene rešitve senčenja. Predstavljamo revolucionarno in cenovno dostopno rešitev za več svetlobe in zraka ob odlični termični zaščiti. Roleta FALCON je plod domačega znanja, je inovacija roletarstva MEDLE, ki nudi novo dimenzijo senčenja. Inovativno senčilo združuje dobre lastnosti rolet in žaluzij. Več o tej edinstveni roleti preverite TUKAJ.

 

 

20… Montažne hiše Žilavec [preprosto POPOLNE HIŠE] 

Predstavljamo vam premišljeno in racionalno zasnovane montažne hiše Žilavec. Na prvo mesto postavljajo udobje bivalnega prostora. Zasnovane so tako, da predstavljajo optimalno ceno, ob poudarku na zagotavljanju odlične energijske varčnosti. So hiše, ki s svojimi odlikami navdušijo še tako zahtevne stanovalce! Nadvse očarljiva je hiša TREND na 68 m2. Manjša, a po udobju velika hiša, navduši s svojo optimalno zasnovo. Ta izjemna hiša je na voljo po neverjetni ceni (68.900€) in to na ključ!  Več najdete TUKAJ!

 

21… Granitogres plošče [polagajo se lahko celo brez priprave podlage]

Granitogres plošče debeline od 1,8 centimetra ponujajo neomejene možnosti oblikovanja zunanjega ambienta. Polaganje je možno celo brez izravnave in brez priprave podlage. Glede na izbiro načina polaganja, so plošče primerne za terase in balkone. Z njimi lahko obložimo vrtne poti, pešpoti, ob plažah… Namenjene so tako javnim zunanjim površinam, hotelom in restavracijam. Zaradi svoje debeline so plošče izredno trpežne, dodatno vzdržljivost pa prinaša tudi odpornost na zmrzal in temperaturna nihanja. V kolikor jih polagamo s 4-5 centimetrov razmaka, ki omogoča rast trave, je videz izjemen. Na voljo so v trgovinah TOPDOM. Preverite ponudbo in se seznanite z načini polaganja. KLIK TUKAJ ZA VEČ

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.2.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.6″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”]

Takole …

V prispevku zgoraj smo vam predstavili 21 Vrhunskih rešitev za sodoben dom.

Ampak tukaj še nismo končali, saj imamo v rokavu še enega »asa«. Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo!

Ekipa revije Gradnja in Obnova

 

 

V ogled priporočamo tudi tele rešitve za gradnjo ali obnovo vašega doma:

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

https://gradnjainobnova.si/2020/07/01/16-idej-za-ureditev-vase-terase/

Naprava, ki filtrira in sterilizira ZRAK ter POVRŠINE 👌

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/vgradnja-prezracevalnega-sistema/

https://gradnjainobnova.si/2019/06/11/epoksidni-tlaki-vse-vecji-trend/

Novost za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

»NAŠA HIŠA« vsaka zase predstavlja svojo zgodbo

https://gradnjainobnova.si/2020/04/06/7-top-resitev-za-ogrevanje-vasega-doma/

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...