10 Atraktivnih Trendov Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

ssNe glede na to, ali se trenutno lotevate prenove stare oziroma gradnje nove hiše (ali mansardnega stanovanja), ali pa če zgolj sanjarite o tem, kako boste to storili v prihodnosti, vas znajo tele rešitve navdušiti. 

Razkrili vam bomo 10 atraktivnih trendov, s pomočjo katerih lahko nadgradite svoje domovanje – tako iz vidika udobja bivanja, kot tudi iz vidika zmanjšanja stroškov. 

Ne skrbite… Trendi, ki vas čakajo v nadaljevanju, niso tisti, ki postanejo zastareli iz danes na jutri. Pravzaprav gre za konkretne rešitve, ki bodo aktualne tudi več 10 let po njihovi implementaciji. 

Pa si poglejmo, o katerih atraktivnih rešitvah govorimo …

 

1… Dvakrat hitrejša gradnja (in to brez dodatne toplotne izolacije)

Predstavljajte si gradnjo nizkoenergijske hiše povsem brez dodatne toplotne izolacije fasade. To niso sanje. To je danes dejansko mogoče. Če uporabljate en specifičen, vrhunski gradbeni material, lahko namreč dosežete odlično toplotno izolativnost, hkrati pa se zaradi parapropustnega materiala za vedno izognete težavam z vlago.

Ta material vam poleg vsega tega omogoča, da gradite tudi do 2x hitreje, kar je v teh hitro odvijajočih se časih neprecenljivo. Če vas zanima, kateri je ta superjunaški material, ki ga proizvajajo tudi v Sloveniji, kliknite tukaj in si preberite več.

 

2… Ko hiša (čez noč) postane sodobna – fasadne obloge

Morda se tole sliši malce napihnjeno, a fasadne obloge – trenutno najbolj aktualen trend – tudi tradicionalno grajeno in starejšo hišo spremenijo v popolnoma sodobno zasnovano zgradbo. Najboljša stvar pri fasadnih oblogah družbe James Hardie pa je, da jih lahko med seboj poljubno kombiniramo in dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami. Tako ta nov trend odlično nadomesti lesene in kamnite obloge tudi na podzidkih, hkrati pa je izjemen dekorativni element. Ponuja namreč veliko fleksibilnost dizajna in širok izbor možnih kombinacij. Če si želite ogledati še več čudovitih načinov uporabe fasadnih oblog, ki navdušujejo (in video prispevek o tem, kako se montirajo), potem kliknite TUKAJ.

 

3… Pohodna ravna streha ali bivalna terasa (IDEJE ZA VAŠ PROJEKT)

Gradnja pohodne ravne strehe ali večje terase je vse pogostejša praksa, sploh v strnjenih urbanih naseljih ali na manjših parcelah, kjer je ključno, da vsak m2 površine optimalno izkoristimo. Danes si lahko tako tudi v zgornjem nadstropju eno ali več stanovanjske hiše uredite lepo in zeleno teraso in s tem sledite sodobnemu trendu ali konceptu zelenega bivanja. Iščete ideje in izvajalca? Oglejte si 7 čudovitih projektov izvedbe ravne strehe in bivalne terase. KLIK TUKAJ.

 

4… Razkošen razgled, pa četudi v mansardi ni prostora za balkon …

Balkon ali terasa sta v podstrešnem stanovanju prej redkost, kot pravilo. Gre za tisti ekskluziven kotiček, ki ga je – z malo spretnosti – moč spremeniti v pravo oazo miru nad mestom (ali sredi drevesnih krošenj). In ja – četudi v mansardi za balkon nimate primernega prostora, si ga lahko pričarate s pomočjo tako imenovanega Cabrio balkona. Velux ima za to situacijo naravnost izjemne rešitve. Več o tem, kako do razkošnega razgleda v mansardi, preverite TUKAJ.

 

5… Hitra vselitev? Naravno se objekt lahko suši tudi eno leto! 

Prefrigan način ZA HITRO VSELITEV: Vlaga je pogost povzročitelj škode tudi pri novogradnjah ravno zaradi hitre vselitve. Če objekt ali prostor sušimo naravno do te mere, da bo res popolno suh, bi namreč moral postopek naravnega sušenja trajati več kot eno leto, a to ni ravno pogosta praksa. A kljub temu se lahko znebite vlage v prostoru (in to le v nekaj dneh)! 

Kako? S pomočjo profesionalnega izsuševanje vlage. Ne samo, da bo prostor pripravljen za vselitev oziroma dokončanje preostalih suhih zaključnih del v le nekaj dneh, z njim boste tudi občutno znižali stroške ogrevanja vaših bivalnih prostorov. Postopek je priporočljiv tudi v primeru izlitja vode ali poplave. Če vas zanima kako do izvajalca in zakaj je postopek strojnega izsuševanja neprimerljivo boljši od naravnega sušenja gradbenih materialov, kliknite tukaj.

 

6… Sodobne strešne rešitve in toplotna izolacija prihodnosti

 

Na področju strešnih kritin obstaja čisto preveč novosti, da bi lahko izpostavili zgolj eno. Po eni strani je v Sloveniji na voljo izjemno odporna pločevinasta kritina Tilcor (izdelana na Novi Zelandiji), ki ima kar 10 let daljšo pričakovano življenjsko dobo od drugih tovrstnih znamk strešnih kritin. Zavidljive poglede prejemajo tudi estetski in v vseh vremenskih pogojih varni betonski strešniki slovenskega proizvajalca Strešniki Golob,  katerih glavna prednost je ta, da vpijajo bistveno manj vode od glinenih, zaradi česar je manjša verjetnost nastanka poškodb zaradi vlage in zmrzali. Več o strešnih kritinah novostih in priporočilih najdete tukaj:  KLIK ZA OGLED

Prav tako imamo še eno dobro novico za vse, ki prenavljate svojo streho. Predstavljamo izjemno SuperFOIL strešno izolacijo nove generacije. Odlikuje jo izjemna energetska učinkovitost. Gre za večplastno toplotno izolacijo, ki se uporablja tudi za izolacijo streh. Ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Za več o kritinah in sodobnem načinu strešne izolacije, ki ima življenjsko dobo daljšo od 50 let kliknite na tole povezavo in preverite več.

 

7… Bivanje z lesenimi okni (eden najbolj vročih trendov) 

Vsak izmed nas si verjetno želi lepa in kvalitetna okna, ki poleg nas očarajo tudi sosede in obiske. Če razen tega v naš dom vnesejo še pridih domačnosti in toplote, toliko boljše. In na srečo to ni nikakršna pravljica, pač pa takšna okna prav zares obstajajo. Seveda ne govorimo o umetnem PVC-ju. Domačnost, toplotno izolativnost in super izgled omogočajo le lesena okna, ki posledično postajajo eden najbolj vročih trendov pri gradnji in obnovi hiš – pa tudi cenovno dostopna so.

Je pa res, da o lesenih oknih kroži en neutemeljen mit – da so tovrstna okna izjemno zahtevna za vzdrževanje. Na srečo gre za laž, ki ne drži. Če vas zanima zakaj je vzdrževanje precej bolj preprosto, kot vam priznajo mnogi in če vas zanima, kaj vse morate vedeti, preden se za lesena okna odločite … Potem kliknite tukaj in si preberite vse, kar morate vedeti, preden naročite svoja nova okna.

 

8… HIDROIZOLACIJA: Pogosto spregledana garancija za trajno zaščito

Verjetno tudi vi ob besedi “izolacija” najprej pomislite na toplotno… A pri gradnji in obnovi hiše je ključna tudi dobro izvedena hidroizolacija, ki kot neprepustna plast ščiti objekt pred vodo in vlago. Pomembna je kakovostna hidroizolacija temeljev in kleti, ter hidroizolacija površin, ki so najbolj izpostavljene – balkoni, terase in ravne strehe. 

Pravijo, da je hidroizolacija GARANCIJA za trajno zaščito objekta pred prodiranjem vlage iz terena v objekt. A to drži le, če je hidroizolacija kakovostno izvedena. Več o tem, kaj je potrebno izolirati, kako in zakaj, ter kdo bo to kakovostno izvedel preverite s klikom TUKAJ.

 

9… Vgradnja geosonde [Najbolj varčen sistem ogrevanja]

Kaj bi rekli, če vam zaupamo, da obstaja sistem ogrevanja in hlajenja vašega doma, ki proizvaja energijo 24 ur na dan, je neodvisen od vremena in zniža stroške do kar 70 %? Sicer na daljavo težko uganemo vaš odgovor, bi si pa upali trditi, da bi vas omenjena rešitev verjetno zanimala. No, na srečo takšna rešitev zares obstaja. Imenuje se geotermalna energija in če vas o njenem izkoriščanju (in 70-odstotnem znižanju vaših stroškov) zanima več, potem kliknite tukaj in si preberite vse o tej tematiki.

 

10… Celulozna toplotna izolacija = več kot le izolacija

Celulozna toplotna izolacija, je toplotna izolacija z vrhunskimi lastnostmi. Je povsem naravna izolacija, s katero lahko stavbo zelo učinkovito toplotno in tudi zvočno izoliramo. Poleg tega pa celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako uravnavajo klimo v prostoru, zato je posebej odlična za izolacijo mansard in podstrešij. Vgradnja je hitra in enostavna, njena cena pa je povsem primerljiva s ceno klasičnih izolacij s tem, da ob vgradnji celulozne toplotne izolacije, že pri manjši debelini dobimo bistveno boljši fazni zamik (večjo izolativnost). Ne gori, glodavci, insekti in glive pa je ne marajo. O vgradnji in prednostih smo govorili s strokovnjaki za vgradnjo. Kliknite tukaj in preverite VEČ.

 

Tako, pa smo skupaj obdelali vseh 10 atraktivnih trendov za udobno (in energetsko varčno) bivanje. Upamo, da ste tekom ogleda prispevka našli kakšno zanimivost (ali 3), ki vam bo pomagala pri gradnji ali obnovi.

Če si želite še več uporabnih vsebin in nasvetov, pa spodaj najdete povezave do trenutno najbolj iskanih rešitev za področje gradnje in obnove doma, pa tudi do elektronskega izvoda naše revije Gradnja, obnova in dom.

Veliko užitka pri gradnji & obnovi!

Za vse, ki gradite ali obnavljate svoj dom je tukaj še  revija “Gradnja, obnova in dom”.  

Prelistajte jo na povezavi TUKAJ 

Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati.

 

V ogled priporočamo tudi tele rešitve za gradnjo ali obnovo vašega doma:

Vgradnja prezračevalnega sistema

Epoksidni tlaki vse večji trend! 👀

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

Novost za ogrevanje in prezračevanje notranjih bazenov

»NAŠA HIŠA« vsaka zase predstavlja svojo zgodbo

Multifunkcionalna roleta FALCON 👌

6 SODOBNIH rešitev za ogrevanje doma

Sanacija posedenih temeljnih tal

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

 

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN!

Avtor: Tanja

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Garažna vrata z edinstveno inovativno lamelo 👇

Vrata bodo tako garantirano še dolgo ohranila lep in svež videz. 

Več o inovativni lameli z nanotehnologijo in katalog izjemnih garažnih

vrat HANUS najdete s KLIKOM TUKAJ.