[Mansarda] Sanjsko podstre┼íno stanovanje ­čĄę

Lastno stanovanje je bli┼żje, kot si boste morda mislili. In ne, pri tem nimamo v mislih najema, saj to zagotovo ni trajna re┼íitev, predvsem s finan─Źnega vidika.

Vonj po novem in individualnost bosta tako lahko hitro in enostavno vaša. Kako?

 

Podstre┼íje – uredite si velike, svetle in odprte prostore!

V ┼ítevilnih hi┼íah podstre┼íje ostaja neizkori┼í─Źen potencial, ki ga je vredno izkoristiti, saj velja za idealen bivalen prostor. V ve─Źih pogledih je tak┼íen bivalni prostor poseben zaradi lege na najvi┼íjem nadstropju, odprtega prostora, po┼íevnin, zaradi nizkega parametra itd.┬áPosebnost mansarde je predvsem njena zasnova, ki omogo─Źa ureditev velikih in odprtih prostorov. Razlog za to je konstrukcija ostre┼íja, ki se ve─Źinoma nahaja na obodu objekta in tako dopu┼í─Źa ve─Źjo svobodo pri prostorski zasnovi v primerjavi s klasi─Źno eta┼żo, kjer prostore ve─Źinoma opredeljuje postavitev nosilnih sten. S tem je omogo─Źena ve─Źja fleksibilnost in tudi funkcionalnost, hkrati pa boste imeli tudi mo┼żnost za kasnej┼íe delitve prostorov, odvisno od potreb. Pred izvedbo priporo─Źamo, da se posvetujete s strokovnjaki, saj lahko s prakti─Źnimi re┼íitvami pridobite veliko bolj prijetne bivalne prostore. Izvedba je namre─Ź polna razli─Źnih tehni─Źnih detajlov, ki morajo biti strokovno in kakovostno izvedeni.

 

ÔśŁ Klju─Źni nasveti iz ust strokovnjakov!

Tudi sicer ima mansardno stanovanje ┼ítevilne prednosti ÔÇô vse od sodobnega izgleda in posebne oblike do obilice svetlobe, ki je posledica stre┼ínih oken, ki so obrnjena proti nebu. Prav tako v tem primeru odpade potreba po zavesah ali polknah, okna so lahko nezagrnjena in prostor povezan z zunanjostjo.

V podjetju Dilca priporo─Źajo izvedbo mansarde z odprtim prostorom do ┼ípice.

Z odprtim prostorom boste dobili bolj zra─Źne prostore, hkrati pa imeli mo┼żnost dodatne osvetlitve na sredini. V delu nad spalnimi prostori pa se lahko v “┼ípici” uredi tudi galerija z igralnim ali bralnim koti─Źkom. Ob pogovoru s strokovnjaki┬ásmo izvedeli, kadar gre za manj┼íi mansardni prostor, priporo─Źajo tudi, da se kuhinja pove┼że z dnevno sobo, na ta na─Źin odpremo bivalni prostor in izbolj┼íamo udobje bivanja. Mansarda naj bo premi┼íljeno zasnovana in funkcionalno opremljena.┬áZa ureditev prostorov v mansardi se priporo─Źa, da si priskrbimo arhitekta, tako bo va┼ía mansarda optimalno zasnovana.

 

­čĹë Vsaj 20% okenskih povr┼íin!

Za prijetne bivalne prostore potrebujemo dovolj svetlobe in zraka. Svetlobo pripeljemo v prostor preko oken. Po minimalnih tehni─Źnih predpisih, ki veljajo v Sloveniji, naj bi bilo v bivalnih prostorih vsaj 20 % okenskih povr┼íin glede na tloris prostora. ─îe je le mogo─Źe, jih priporo─Źamo ve─Ź, saj le z dovolj svetlim prostorom dobi tudi notranja oprema svojo pravo podobo.

 

ÔŁö Je ┼íe kaj posebnega, kar je dobro vedeti preden se lotimo prenove?

Preden se lotimo prenove podstre┼íja vedno preverimo kak┼íno je stanje strehe.┬áStreha je najbolj izpostavljen del objekta in je zato pri izvedbi mansarde ┼íe posebej pomembna, saj vpliva na kakovost in var─Źnost. Na osnovi ogleda pripravimo tudi oceno stanja strehe in njene konstrukcije. Klju─Źna je tudi dobra izolacija. Mansarda je ┼íe posebej izpostavljena zunanjim vplivom, zato je primerna izolacija podstre┼íja klju─Źnega pomena, da ne bo prihajalo do pregrevanja prostorov poleti, pozimi pa bo ogrevanje var─Źno. Pri sanacijah ali izvedbah mansard v obstoje─Źih objektih je najbolj ekonomi─Źna re┼íitev izolacija iz notranje strani.

 

­čĹî┬á┬áIzvedba na klju─Ź

V primeru, da ┼żelite, da vam izdelajo mansardo ÔÇťna klju─ŹÔÇŁ, imamo za vas preverjenega in zanesljivega izvajalca! Pri podjetju Dilca d.o.o, bodo poskrbeli za vse tehni─Źne detajle za katere je pomembno, da so strokovno in korektno izvedeni. Poskrbijo za vse potrebne in┼ítalacije ÔÇô vodovodne in elektro, polo┼żijo izbrane talne in stropne obloge, vklju─Źno s keramiko, pregradijo prostore s suhomonta┼żnimi Knauf stenami in vgradijo stre┼ína okna.┬áPoskrbijo tudi za vse tehni─Źne detajle za katere je pomembno, da so strokovno in korektno izvedeni. Izvedejo vse potrebne in┼ítalacije ÔÇô vodovodne in elektro, polo┼żijo talne in stropne obloge, pregradijo prostore s suhomonta┼żnimi Knauf stenami in vgradijo stre┼ína okna. Vse to zagotovijo na podlagi dolgoletnih izku┼íenj, ki so temelj kakovostnih del in pri strankah vzbujajo zaupanje ter zadovoljstvo.

 

 

Kontaktirajte izvajalca:

Dilca d.o.o., Smledniška cesta 128, 4000 Kranj

+ 386 41 625 480 I  www.dilca.si

 

 

POZOR! Za vse, ki gradite ali obnavljate svoj dom, je tukaj ┼íe revija ÔÇťGradnja, obnova in domÔÇŁ.┬á

Za vas smo na 48 straneh zbrali ┼íe ve─Ź trenutno najbolj aktualnih re┼íitev za var─Źno, enostavno in sodobno obnovo va┼íega doma. Dobro si jih je ogledati┬á­čśë

­čĹÇ┬áPrelistajte jo na povezavi TUKAJ┬á

 

Celostna 3D prenova na konkretnih projektih

Bli┼żje zvezdam, bli┼żje sebi.

Preobrazba otro┼íke sobe v najstni┼íko: Najve─Źji izziv?

Toplotna izolacija prihodnosti – SuperFOIL

Suhomonta┼żni estrih z utorom za talno ogrevanje

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

8 dejstev, ki jih morate vedeti pred nakupom kuhinjskega stekla!

 

Vas zanima ┼íe ve─Ź?┬áObi┼í─Źite vstopno stran in preverite ┼íe ostale ideje za sanjsko ureditev va┼íega doma.

KLIK TUKAJ

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: