sobota, 25 junija, 2022
DomaGradnjaPrenova ali gradnja hiše BREZ KOMPROMISOV!

Prenova ali gradnja hiše BREZ KOMPROMISOV!

Aktualne rešitve in sodobni trendi za prenovo ali gradnjo brez kompromisov ☝ 

Načrtujte prenovo ali gradnjo svoje hiše učinkovito, obnovljivo in ambiciozno. Omogočite si kakovostno in udobno bivanje. Bivajte zdravo in energetsko varčno. Skozi prenovo ali gradnjo, naj bo to ključno vodilo. Le celovita prenova in premišljena gradnja je tista, ki občutno izboljša kakovost bivanja, krepko zniža rabo energije in uresniči večino ciljev trajnostne gradnje. Pred odločitvijo kaj izbrati vsekakor preverite tele 👇 sodobne trende:

 

😍 Fasadne obloge, ki navdušujejo!

So trenutno najbolj aktualen trend, ki lahko tudi tradicionalno grajeno in starejšo hišo spremeni v popolnoma sodobno zasnovano zgradbo.

Fasadne obloge družbe James Hardie lahko med seboj poljubno kombiniramo in jih dopolnimo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami. Odlično nadomestijo lesene in kamnite obloge tudi na podzidkih in so izjemen dekorativni element. Izkoristite fleksibilnost dizajna in širok izbor možnih kombinacij.  Še več navdušujočih kreacij in video prispevek o tem kako se montirajo je na voljo TUKAJ.

 

 

👉 Prstni odtis na en, dva, tri, … Rešitev za naknadno vgradnjo!

ekey UNO čitalnik prstnih odtisov je primeren za naknadno vgradnjo v kateri koli vhod oziroma vrata s klasično, cilindrično ključavnico. Namestimo ga enostavno, brez večjih gradbenih posegov, za delovanje uporablja lastno napajanje zato ne potrebuje ožičenja. Oglejte si kako poteka vgradnja in kako deluje. Video je na voljo TUKAJ 👀

 

 

👉 Vgradnja stopnišča – 90 izjemnih modelov 😍

    

Ste pred odločitvijo katero stopnišče izbrati? Oglejte si izjemne modele stopnišč BARJAN LINE in preverite kaj vse je ključno ob vgradnji stopnišča, kakšni so modeli stopnic glede na način montaže oz. njihove konstrukcije, ter na kaj je potrebno biti pozoren, da vaše stopnišče ne bo škripalo. Oglejte si preko 90 referenčnih stopnišč in izberite vašega. KLIK TUKAJ

 

 

👉 Navdihi in ideje: Naravni kamen in les 👌

Naravni materiali postajajo vse bolj ključni pri oblikovanju notranjega interierja. Les in kamen tako prevzemata pomembno vlogo pri sodobnem urejanju bivalnega okolja. Skupaj dajeta resnično prijeten in domač občutek. Naj tudi vaše stanovanje obdaja toplina lesa skupaj z naravnim kamnom. Še več idej za vgradnjo naravnega kamna ter info kje pri nas (po dostopni ceni) dobite tudi najbolj trendovski kamen najdete TUKAJ.

 

 

😍 Mansardno stanovanje je LAHKO eno najlepših stanovanj

Če se odločate za izdelavo mansardnega stanovanja, si tele praktične nasvete s katerimi lahko uredite vašo mansardo v izjemen dom, morate ogledati! Več o tem kako jo učinkovito izolirati, kakšno dokumentacijo potrebujete, kakšno je priporočeno število strešnih oken, kaj vse je ključno in kopico  VRHUNSKIH izvedb podstrešnih stanovanj najdete TUKAJ.

 

 

👉 Kritina iz JEKLA in KAMNA 😮

Tako je! Govorili smo o brezkompromisni gradnji ali obnovi. Predstavljamo vam izjemno kritino Tilcor 100 % made in New Zealand, kar pomeni najboljše, saj je Nova Zelandija pri proizvodnji pločevinastih strešnikov vodilna na svetu. Pločevinasta kritina Tilcor je nova znamka na našem tržišču in ima za 10 let daljšo pričakovano življenjsko dobo od drugih znamk. Je izjemno odporna, izdelana je iz najčistejše železove rude. Posip je izdelan iz naravno obarvanih kamnin! Več o kritini in dobavitelju preverite TUKAJ.

 

 

👉 Za učinkovito toplotno izolacijo priporočamo TOLE!

Predstavljamo vam toplotno izolacijo prihodnosti. SuperFoil toplotno izolacijo. Gre za večslojno toplotno izolacijo za strehe, stene in tla. Je izredno učinkovita in zavzame zelo malo prostora! Montaža je preprosta tako za profesionalce kot domače graditelje. Je lahka, učinkovita in cenovno sprejemljiva. Prihaja iz Velike Britanije, kjer so standardi izolacije postavljeni zelo visoko. 👀 Oglejte si video o tem, kako učinkovita je napram klasični izolaciji iz steklene volne ter kakšen je postopek montaže.  TUKAJ!

 

 

👉 Zasnova prenove in izbor ogrevalnega sistema

O izbiri ustreznega sistema ogrevanja je dobro razmišljati, takoj ko pričnete s planiranjem obnove ali gradnje objekta. Prenova ogrevalnega sistema je namreč testno vezana na celostno prenovo oziroma stanje objekta, ki ga želimo ogrevati. Za vse, ki prisegate na tradicionalno priporočamo Valherjev inovativni uplinjevalni kotel UPX-P 👍- preverite delovanje v video prispevku TUKAJ.

Planirate vgradnjo toplotne črpalke, kamina, ne veste kaj izbrati? Potem obvezno preverite tole vsebino: 6 SODOBNIH rešitev za ogrevanje vašega doma.

 

 

👉 Ograja – ustrezen izbor in zakonska določila

Odločitev katero boste izbrali je samo vaša. Da bo le ta lažja si oglejte trenutno najbolj aktualne rešitve, ki so na voljo na slovenskem trgu, ob enem pa preverite kakšna so zakonska določila za postavitev ograje. Kombinacija različnih tipov ograj je vse pogostejša praksa. Pred postavitvijo ograje pa se je dobro seznaniti tudi z zakonskimi določili, ki določajo kaj se sme in kaj ne. Preverite več in si oglejte video prispevek TUKAJ  👍

 

 

👉 Razpoke na objektu in posedanje temeljev. REŠITEV!

Uretek je razvil inovativno tehnologijo z globinskim injektiranjem za sanacijo posedenih temeljnih tal. Uretek Deep Injections® je tehnologija, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba brez razkopavanja. Cilj posega je zaustaviti posedanje in ustaviti nastajanje razpok na stenah objekta. 👀Oglejte si video kako poteka postopek utrjevanja 👍

 

 

👉 VLAGA v objektu. Učinkovit postopek izsuševanja tudi pri novogradnjah!

S problemom vlage se lahko srečamo tako v starih kot novih objektih oz. novogradnjah. Ob adaptacijah ali novogradnjah je dobro, da se vsi novo vgrajeni gradbeni materiali dobro osušijo, saj bomo v nasprotnem primeru imeli težave z vlago. Kadar to po naravni poti (z ogrevanjem ali zračenjem) zaradi rokov, nadaljnjih del na objektu ali želene čimprejšnje vselitve ni možno, se priporoča izvedba postopka razvlaževanja s kondenzacijskim sušenjem v kombinaciji s prepihovalnimi sistemi. To je zelo učinkovita metoda tudi v primeru zalitja objekta. Več najdete TUKAJ.

 

👉 NOVOGRADNJA. 2 izjemni hiški, ki sta nas očarali 😉

Ko je okolje, v katerem živimo zasnovano tako, da stimulativno vpliva na nas, potem lahko govorimo o zdravem bivalnem okolju. Z leseno hišo dobimo energetsko učinkovito domovanje. Les je odličen toplotni in zvočni izolator. Stene lesenih hiš toploto absorbirajo in akumulirajo, kar pomeni, da se naš dom veliko prej segreje in počasneje ohlaja. Prihranek v ogrevanju lesene hiše znaša po podatkih institucije National Bureau of Standards (NBS – ZDA) v primerjavi s klasično hišo med 20 in 30 odstotki. Lesena hiša je lahko sodobna, moderno zasnovana hiša ali pa tradicionalna, tudi iz brun. Vsaka pa nudi zdravo, naravno bivanje in življenje v stiku z naravo! Za gradnjo lesene hiše priporočamo podjetje CIPROŠ (KLIK) in podjetje R-CAD (KLIK).

 

Partnerji teme:

            

        

 

 

 

 

 

OPA! Za vse, ki gradite ali obnavljate svoj dom je tukaj še  revija “Gradnja, obnova in dom”.  

👀 Prelistajte jo na povezavi TUKAJ 

Za vas smo na 48 straneh zbrali še več trenutno najbolj aktualnih rešitev za varčno, enostavno in sodobno obnovo vašega doma. Dobro si jih je ogledati 😉

 

V ogled priporočamo tudi TOLE 👇

https://gradnjainobnova.si/2019/06/11/epoksidni-tlaki-vse-vecji-trend/

TOP 5 vrtnih kreacij, ki so nas navdušile!

Kako se pravilno lotiti obnove doma?

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Preverite 4 ključne prednosti betonske strešne kritine

 

💪 Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN!


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...