Kaj je dobro vedeti preden izberete vaš ogrevalni sistem?

O izbiri ustreznega sistema ogrevanja je dobro razmišljati, takoj ko pričnete s planiranjem obnove ali gradnje objekta. Prenova ogrevalnega sistema je namreč testno vezana na celostno prenovo oziroma stanje objekta, ki ga želimo ogrevati. Pogojuje jo ogrevalna moč, ki jo stavba potrebuje za zagotavljanje ugodnih bivalnih pogojev in pokritja potrebe po toplotni energiji. Pravo razmerje med višino investicije v ogrevalni sistem in njegovo energetsko učinkovitostjo je ključnega pomena. Odločitev pa naj bo takšna, ki bo na dolgi rok minimizirala stroške in nudila maksimalno udobje.

👉 Možnosti je veliko in ker se na kratko ne da predstaviti celotne slike in prednosti posameznih rešitev priporočamo, da si preberete tale nadvse priročen vodnik:

 

DOBRO JE VEDETI: “Kaj je pomembno za vaš ogrevalni sistem?”

Izvedeli boste: Kaj moramo upoštevati pri investiciji v ogrevalni sistem, kako izbrati ustrezen kotel, kako deluje solarni sistem, vrste radiatorjev glede na material in njihova učinkovitost,…

 

Za pomoč pri izbiri pa v ogled priporočamo še tole vsebino:

Najpogostejše napake pri izbiri in vgradnji dimnika

https://gradnjainobnova.si/2019/03/04/kako-poteka-vgradnja-in-kako-zakuriti-ogenj/

Katera TOPLOTNA ČRPALKA je zame najprimernejša?

Na enostaven način preklopite na ogrevanje s peleti in prihranite

Sončna elektrarna – korak naprej.

Zdravilni učinki IR žarkov

Kotli Valher.

Na trgu je nova serija toplotnih črpalk

Je vsak kamin dober kamin?

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve s področja gradnje in obnove doma? Na povezavi TUKAJ lahko prelistate revijo. Posebej za vas smo na kar 56 straneh zbrali ideje, nasvete in ponudbe za gradnjo, obnovo in dom.

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja