petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaEstrih - element. Za hitro in suho vgradnjo!

Estrih – element. Za hitro in suho vgradnjo!

Predstavljamo vam fermacell® Estrih elemente s katerimi boste na zelo hiter in enostaven način zgradili izjemno kakovostna tla!

 

Elementi Fermacell suhih estrihov so namenjeni za suho gradnjo talnih konstrukcij. Izdelani so kot paneli iz dveh medsebojno zlepljenih in zamaknjenih 2 x 10 mm ali 2 x 12,5 mm Fermacell mavčno vlaknenih plošč (velikosti 1500 x 500 mm). Po primerni, sistemski izravnavi tal je polaganje je hitro in enostavno. Na voljo so tudi kot kaširani z različnimi izolacijskimi materiali za doseganje želene toplotne ali zvočne izolacije. So hitro pohodni in pripravljeni za polaganje večine običajnih talnih oblog. Primerni so tudi za uporabo v mokrih stanovanjskih prostorih. Za uporabo v prostorih s trajno ali dalj časa prisotno vlago, paro ali vodo so primerni Fermacell Powerpanel TE estrih elementi, izdelani iz dveh medsebojno zlepljenih in zamaknjenih 2 x 12,5 mm cementnih plošč, velikosti 1250 x 500 mm.

 

 

👀 Oglejte si video prispevek: Postopek vgradnje z različnimi podlagami za različne namene

Za polaganje estrih elementov je potrebna nosilna, ravna in suha podlaga. Ravnost podlage lahko zagotovite:

✔ pri manjšem odstopanju 0 do 20 mm s talno nivelirno maso fermacell®,

✔ pri odstopanju 10 do 60 (max 100) mm z izravnalnim nasutjem fermacell®,

✔ pri odstopanju 30 do 2000 mm pa z vezanim nasutjem fermacell®.

 

👉 Talna nivelirna masa fermacell® je idealna rešitev za izravnavo talnih neravnih površin do višine 20 mm. Primerna je za nosilne in suhe podlage brez prahu iz betona, anhidrita ali ivernih plošč v notranjih prostorih. ☝ Predhodna opravila: Luknje ali glave vijakov izravnajte s fugirno maso fermacell®. Ohlapne podlage utrdite, odstopajoče premaze odstranite. Za zagotavljanje optimalnega oprijema podlago predhodno premažite z globinskim premazom fermacell®. Nato lahko nanesete izravnalno, talno nivelirno maso fermacell®.

 

👌 Izravnalno nasutje fermacell® zagotavlja tudi odlično zvočno in toplotno izolacijo

Poseben posušen granulat iz porobetona omogoča vsestransko uporabo. Uporablja se za niveliranje (izravnavo) neravnih tal za odstopanja od 10 do 60, lahko tudi do 100 mm in kadar želimo ob enem vgraditi še konstrukcijo ali podlago z učinkovito zvočno in toplotno izolacijo. Na podlagah iz lesenih tramov (pri novogradnja ali obnovah) se priporoča vgradnja satastega izolacijskega sistema fermacell®, le ta se enostavno položi na podlago in zapolni z izravnalnim nasutjem fermacell®. Z navedenim sistemom se tako dosežejo še izboljšane vrednosti zvočne izolacije, ki se skladajo s priporočili za povečano stopnjo zvočne izolacije po standardu DIN 4109! Na izravnano podlago nato položite estrih elemente (mavčno vlaknene plošče) fermacell®

 

 

👉 Vezano nasutje fermacell®

Vezano nasutje fermacell® vgrajujemo tam, kjer je potrebno dosegati velike trdnosti in neobčutljivosti na vodo.  Na masivnih stropih oz podlagah, stropih oz podlagah iz lesenih tramov, obokanih stropih, stropih s trapezno jekleno površino in v javnih stavbah, šolah, … kjer je potrebno zadostiti večjim pohodnim obremenitvam. Vezano nasutje se meša z vodo, a se kljub temu izredno hitro suši, polaganje estrih elementov (mavčno vlaknenih plošč) fermacell® je možno že po 20 minutah.

 

Fermacell estrih elementi ponujajo tudi izjemno protipožarno zaščito. Po primerni, sistemski izravnavi tal je polaganje je hitro in enostavno.Po ÖNORM EN 1991-1-1) so primerni za polaganje v različnih področjih uporabe: stanovanjih, hotelih, pisarnah, šolah, domovih za ostarele, bolnišnicah… . So hitro pohodni in pripravljeni za polaganje večine običajnih talnih oblog: tekstil, PVC, pluto, keramika- tudi velikega formata, naravni kamen, parket, laminat…

 

👀 Priporočamo še tole: Ključne prednosti sistema estrih elementov fermacell®

 

☝ Predstavitvena brošura in navodila za vgradnjo:

Še več detajlnih informacij in navodila za vgradnjo so na voljo tudi v brošurici tukaj: Fermacell_estrih_-_navodila_za_vgradnjo.

 

Za več informacij in svetovanje kontaktirajte ponudnika:

Fermacell Slovenija, 051 699 044  I   juraj.percic@jameshardie.com  I  www.fermacell.si


 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za obnovo ali gradnjo, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

https://gradnjainobnova.si/2019/09/07/fasadne-obloge-ki-navdusujejo/

https://gradnjainobnova.si/2019/06/18/preden-narocite-vasa-okna-preverite-tole/

https://gradnjainobnova.si/2018/02/06/360-virtualna-predstavitev-prostorov/

Sodobne kaminske peči [NOVOSTI, ki prepričajo]

Sončna elektrarna [tudi v kompletu s toplotno črpalko]

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezračevalnim sistemom]

Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Letne kuhinje CookOUT®

Izjemne kombinacije svetil za prijeten dom 😍

 

Oglej si še več rešitev za ureditev vaše okolice, stanovanja ali hiše. Preveri trenutno TOP ponudbo. Pokukaj na vstopno stran.

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...