četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaNajprestižnejši med tlakovci

Najprestižnejši med tlakovci

UREJAMO  OKOLJE s Tlakovci Podlesnik

Betonski izdelki so najbolj vsestranski izdelki za urejanje in oblikovanje okolice tako privatnih domov, kot tudi javnih površin. Prav zato bomo ta članek namenili predstavitvi trendov in novosti s področja ponudbe betonskih izdelkov, kot pomoč bralcem pri odločitvi kako oblikovati in urediti svoje dvorišče. Govora je o betonskih izdelkih za ureditev okolja, kot so: tlakovci, plošče za teraso, robniki, ograjni in okrasni zidaki, škarpniki, stopnice, palisade in ostalo.

 

 

Prvo in najpomembnejše je zagotoviti uporabnost zunanjih površin, nadalje je pomemben optični vidik ureditve – to je videz, zelo pomembna je kakovost ureditve okolja, vse pomembnejši je tudi okoljski vidik (na primer tlakovci, ki čistijo zrak) in ne nazadnje tudi primerna cena planiranega posega. Betonski izdelki združujejo optimum vseh teh naštetih dejavnikov.

V družinskem podjetju Tlakovci Podlesnik, kjer se že 40 let ukvarjajo s proizvodnjo betonskih izdelkov, so nam povedali kam gredo smeri razvoja izdelkov za ureditev okolja. Tako smo izvedeli, da je zaznati predvsem trend vedno večjih elementov za urejanje pohodnih poti in dovozov. Nekoč so bili tlakovci manjših dimenzij in enostavnih oblik (10/10, 10/20, šestkotniki…), danes so elementi vedno večji ter posebnih oblik in obdelav. Tako je na primer plošča/tlakovec Dekor Prestige, dimezije 100/100/8 (ali 16) cm in je obdelana v posebnem proizvodnem postopku, v stilu Prestige. Gre za peskano ploščo ali tlakovec, izdelan iz naravnega plemenitega barvnega kamna. S procesom peskanja se te kamnine prikažejo na površju izdelka, ter pričarajo izjemen in poseben videz. Izdelki iz linije Prestige (tlakovec, palisade, stopnice, ograjni zidaki in robniki) so ekstravaganti, elegantni in naravnost posebni. Primerni so predvsem za ureditev okolja moderne, sodobne hiše, ki prisega na ravne, čiste linije. Barvni toni so pastelni s pomočjo katerih, kljub resnosti te linije, okolje dobi toplino, ki poskrbi za prijetno počutje in domače vzdušje.

Veliko podjetij zatrjuje, da so ekološko usmerjeni. Nekoliko manj pa je takšnih, ki imajo v svoji paleti proizvodov dejansko izdelke, ki pozitivno vplivajo na okolje v katerega so vgrajeni. Tako so v podjetjih Tlakovci Podlesnik in Cinkarna Celje združili svoje dolgoletne izkušnje ter se odločili za povezavo in skupen razvoj izdelka, ki zagotavlja ravno to. Tako je v paleti izdelkov podjetja Tlakovci Podlesnik nastal fotoaktivni samočistilni tlakovec.

Lahko se seveda odločite za različne stile v ureditvi okolja. Če imate raje nežno, preprosto in naravno, boste najverjetneje izbrali tlakovec iz linije Antik (Roma, Grande, Mega, Siciliana ali Toskana), ki pričara v vaše okolje antično vzdušje. Nepravilne, starane oblike ter tople barve prinesejo pridih romantike in razblinijo resnost vašega okolja. Seveda zraven tlakovca lahko nabavite tudi stopnice, palisade, ograjne zidake ter robnike in to vse v enakem »antičnem« stilu. S takšno kombinacijo izdelkov ustvarite popolno okolje. Program Antika je primeren za ureditev okolja starejših hiš, vil ali gradov, kakor tudi modernih objektov, kjer želimo ustvariti toplino, v vsakem primeru pa okolje pusti naravno, saj deluje popolnoma naraven kot star kamen, ki se že leta zliva z okoljem.

Glede optike – videza betonskih izdelkov ponujajo v podjetju Tlakovci Podlesnik široko paleto najrazličnejših modelov tlakovcev, ograjnih elementov, robnikov, plošč, palisad, stopnic, škarpnikov in ostalega…, med katerimi še tako zahteven kupec lahko izbere svoj idealen izdelek in svojo edinstveno kombinacijo.

 

Prav tako se ponudba iz leta v leto veča, tako nam letos ponovno predstavljajo številne novosti. Gre za nove modele: Granito, Mistiko, Savona, Veneto… Gre za nove oblike, barve ter obdelave tlakovcev. Prav poseben videz ima tlakovec iz Linije Granito, ki s svojo starano in peskano površino posnema videz granita in je tako še posebej primeren za ureditev javnih površin, kjer lahko z dodano tehnologijo »Titan Tlakovci Podlesnik« poskrbi tudi za čistejši zrak na področju, kjer je položen .

Poleg široke izbire tlakovcev pa je danes pomembna predvsem celovita ponudba določenega stila izdelkov. Gre za izdelke iz določene linije proizvodov (Antik, Prestige, Klasik, Intakt) s katerimi lahko uredimo celotno okolico doma, tako horizontalne, kot tudi vertikalne površine. V linija Antik so nam na primer tako poleg tlakovcev na voljo tudi zidak Antika, robnik Antika, stopnice Antika, palisade Antika…vsi ti elementi so v sličnih barvah in obdelavah. Še posebej zanimiv je zid Antika, to je ograjni zidak, ki ima videz starega, naravnega kamna. Ta okrasen zidak je namenjen za zidanje ograj, škarp in drugih vidnih zidov.

Skratka za vsak okus se najde nekaj posebnega, ki omogoča edinstveno in praktično ureditev slehernega dvorišča, poleg tega je lahko ureditev z izdelki podjetja Tlakovci Podlesnik tudi pozitivna za naše okolje in zrak, ki ga dihamo.

 

 

 

 

Gre za fotoaktivni betonski izdelek, s t.i. pojavom fotokatalize. Temelj postopka je fotokatalitični učinek, ki pod vplivom dnevne svetlobe zaradi sprožene fotokatalitične reakcije zdravju škodljive dušikove okside (NOx) pretvarja v nestrupeni nitratni ion (NO3-).

V sončnem vremenu se lahko s fotokatalizo iz zraka odstrani do 90 odstotkov dušikovih oksidov in škodljivih organskih spojin, kot so različni aldehidi, rakotvorni benzen in druge aromatske spojine v izpušnih plinih avtomobilov, ter nevarne spojine smoga. V slabem vremenu, ko sonce ne sije neposredno in je UV-sevanje majhno, pa se lahko odstrani do 70 odstotkov škodljivih snovi. Fotokatalitični učinek je ob prisotnosti UV-sevanja trajen proces, saj se katalizator s časom ne porablja oziroma troši. V podjetju Tlakovci Podlesnik lahko opisano tehnologijo uporabijo pri vseh vrstah betonskih tlakovcev ne glede na barvo, dimenzijo ali vrsto obdelave. Strokovnjaki vidijo v polaganju tlakovca z aktivnim fotokatalitičnim delovanjem smiselno dopolnitev ukrepov za zniževanje visokih ravni koncentracije dušikovih oksidov v zraku.

Več o tem si lahko preberete tudi na: www.tlakovec.si

 

LINIJA PRESTIGE – PREDSTAVITEV

Izdelki iz linije Prestige so najprestižnejši v ponudbi betonskih izdelkov podjetja. Lahko bi rekli, da predstavljajo umetnost v izdelavi betonskih elementov Plemeniti materiali, čiste linije, moderen stil in mirni vzorci. Z individualno izbiro kombinacije lahko vsak sestavi edinstveno oblikovanje tlakovane površine in dvoriščnih poti, ki bodo pritegnile poglede. Oglejte si celoten katalog linije Prestiege.

 

 

 

UREDITEV OKOLJA V STILU »ANTIKA«

Toplina, romantika, nostalgija. Z linijo Antik bodo vsi ti občutki zaživeli v vašem vrtu. Če imate radi nežno, preprosto in naravno, boste tako najverjetneje izbrali izdelke iz Linije Antik, gre za starane izdelke (tlakovce, robnike, zidake…), ki poskrbijo za naravno in antično vzdušje na vrtu. Oglejte si celoten katalog linije Antika.

 

 

Vsi katalogi izdelkov in linij tlakovcev podjetja TLAKOVCI PODLESNIK so na voljo TUKAJ.

TLAKOVCI PODLESNIK D.O.O.

Dupleška cesta 316, 2000 Maribor
Telefon: 02 450 38 60
Mobitel: 051 651 101
Fax: 02 450 38 70
Elektronska pošta: info@tlakovec.si

 

Preverite tudi:

Kako izbrati pravi les za vašo teraso?

Mojstrova izbira:»Zaradi velike kvadrature terase smo si pred leti izbrali les Cumaru Champagne Selection. Z lesom smo zelo zadovoljni, kljub vsemu pa bi si v primeru, da bi bila naša terasa manjša, sedaj izbrali les Teak Burma. To je… Preberi več

 

 

 

Zgradite si svojo obalo

Kdaj pričeti z vgradnjo bazena? Vgradnja bazena, od izkopa do urejene okolice, je možna že v… Ogled video prispevka

 

Sistem za izkoriščanje deževnice NEO [za vsako slovensko hišo]

Wellnes kotiček na domačem vrtu

Ekološko globinsko zaščiteni vrtni izdelki


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge